Reklama

Reklama

Sezóna zabíjení

  • Belgie Killing Season (více)
Trailer 1

Poprvé v historii se na filmovém plátně sešly dvě herecké hvězdy, držitel Ceny Akademie® Robert De Niro a na Oscara® dvakrát nominovaný John Travolta. V akčním thrilleru Marka Stevena Johnsona Sezóna zabíjení se dva veteráni války v Bosně, Američan Benjamin Ford (De Niro) a bývalý srbský voják Emil Kovac (Travolta), znovu střetávají v akcí nabité hře kočky s myší. V prostředí hrůzu nahánějící odlehlé divočiny Apalačského pohoří si spolu vyrovnávají nevyřízené účty, otevírají staré rány a odhalují dlouho skrývaná tajemství. (Bontonfilm)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (371)

verbal 

všechny recenze uživatele

Dvě profláklé držky prostě nestačí, pokud scénárista zrovna čuměl s bandou yntelechtuánů na Ramba, když se rozdávala invence, a režisér je debil. A tak tu máme otylého pana Pomádu v roli bývalého, bezskrupulózního dozorce z ozdravovny pro bosenské muslimy, co vypadá, jako by ho orálně znásilnilo komando rozzuřených, nemytých Mormonů, až z toho s hubou plnou aft perfektně paroduje srbský přízvuk a zní jako Stojka, co zrovna přijel do Kanady požádat o azyl. Proti němu stojí sedmdesátiletý Bobík, jemuž uvěříte akorát to, že by po tom lese pajdal stejným způsobem, i kdyby neměl to prostřelené, atrofované lýtko a francouzské hole si nevzal jen proto, že by neměl jak držet luk. A tak si hoši střihnou unylou, funivou hoňku po Apalačských horách, potom celí zchvácení usednou na kámen, srovnají tep, shodnou se, že válka je kurva a domluví se na pravidelných, rodinných návštěvách. Oba už budou patrně pěkně v prdeli, že musí štěkat ve slaboduchých, nízkorozpočtových belgických sračkách a měli by se začít pomalu rozhlížet po nějakém idiotském sitcomu, který by jim zajistil penzijní připojištění. ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Ale jo, u mě dobrý ... Za málo peněz hodně muziky (dva honořáře a úplatek ochráncům přírody ..). Oldschoolový pomalý, dusný, exploitační survival thriller. Duel dvou perfektně vycvičených bývalých vojáků v rozhlehlých lesích Apalačských hor. Už příroda je super. Drsný souboj mezi frajery mezi herci je fakt paráda a konečně jsem se u filmu pořádně bavil. Je to sice takový malý, komorní akční thriller, ale je to dobré, kvalitní a potěší. ()

Reklama

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Nebylo to špatný. John Travolta už není žádný rodinný tatínek ( Kdopak to mluví ). Za těch pár let se z něho stal vycvičený,akční hrdina s drsným výrazem v tváři. Killing season není ničím vyjímečný film,zápletka je jasná od začátku do konce, je velice předvídatelná, ale naštěstí je lehce strávitelná a příjemně koukatelná díky dvoům příjemným hercům. Já osobně bych však více přitvrdil při lovu na kočku a myš. 65% ()

SeBig 

všechny recenze uživatele

Travolta s De Nirem se v tomhle filmu nahanějí jako Tom a Jerry a nakonec to dopadne uplně jinak. Film není tak drsný jak jsem čekal spíš naopak. Pár dobrých scén se ale najde třeba De Niro a jeho citronáda. Nemusím to vidět znova po pravdě řečeno třetí dávám za obsazení. Jinak opravdu spíš nudné kecy a hudba od Johnyho Cashe. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Dvě herecké ikony v malém filmu, který není ani tak akčním thrillerem, jako spíš konverzačním dramatem. Killing Season není kdovíjaké filmařské veledílo, ale svou komorní atmosférou, pěknými záběry podpořenými příjemnou hudbou a několika naháněčkami v lese mi velmi sedl. Obě postavy jsou zobrazeny dost nečernobíle a jak Travolta, tak De Niro podávají velice sebejisté herecké výkony. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (6)

  • V prvej verzii scenára bol dej zasadený do 70. rokov. (m.a.t.o.)
  • Původně mělo jít o volné pokračování thrilleru Tváří v tvář (1997), když ale z projektu vycouval Nicolas Cage, byli tvůrci nuceni příběh přepracovat. (Olík)

Související novinky

Karlovarský festival přivítá Johna Travoltu

Karlovarský festival přivítá Johna Travoltu

20.06.2013

Mezinárodní filmový festival Karlovy Vary ocení Křišťálovým globem za mimořádný umělecký přínos světové kinematografii amerického herce, držitele dvou nominací na Oscara a Zlatého globu Johna… (více)

Reklama

Reklama