Reklama

Reklama

Všechno, co chceš

  • Velká Británie Absolutely Anything (více)
Trailer 1

Mimozemská civilizace nalezne ve vesmíru letící sondu vyslanou z planety Země, která obsahuje informace o lidské rase. Mimozemšťané diskutují o tom, zda Zemi zničit, nebo učinit lidstvo dalším členem mezigalaktické rady. Jako test dají náhodnému mladému muži na deset dnů neomezenou moc dělat absolutně cokoliv. Pokud tento muž využije svou moc k páchání zla, bude Země zničena. Vybraným člověkem je Neil Clarke, učitel, kterého ředitel školy Robinson nesnáší za jeho pozdní příchody. Neil, který si je vědom své nově nabyté síly, si přeje, aby mimozemšťané zničili třídu nenáviděných studentů. A mimozemšťané skutečně zabijí všechny žáky této třídy. Aby napravil smrt svých studentů, přeje si, aby všichni, kteří zemřeli, zase obživli. Jenže tím způsobí, že obživnou úplně všichni mrtví na celém světě, včetně mrtvých na pitevnách i v hrobech, proto si Neil rychle přeje, aby k výbuchu, který způsobil smrt studentů, nikdy nedošlo, čímž vrátí zpět všechna předchozí přání… (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (194)

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Ústřední herecké duo, v podobě obvykle vtipného a sympatického Simona Pegga a vždy neskutečně sexy Kate Beckinsale jsem považoval za záruku kvality a především zábavy, ovšem Absolutely Anything kvalitní, natož pak zábavnou podívanou rozhodně není, spíš naopak jsem se tu hodinku a půl ani nestačil divit, čemu se tito dva herci vlastně upsali, jelikož něco tak mizerného se jen tak vážně nevidí. Pro co nejtrefnější vystižení tohoto filmu mě totiž nenapadají jiné výrazy než trapný, co se především rádoby vtipnosti týče a hloupý, triviální a nudný, co do zápletky, jelikož něco takového musel sesmolit vážně už velký zoufalec. Přitom ústřední nápad ale není zas až tak marný, i když do jakékoliv originality má zatraceně daleko, jeho využití nicméně skutečně přinesly jen momenty ubohé marnosti a totální nenápaditosti, nehledě na to, že intelektuálně to ve všech ohledech odpovídá maximálně úrovni předškolního věku, což ovšem ale asi nebyl zrovna tvůrčí záměr. Chování většiny postav tuto mou tezi navíc neoddiskutovatelně potvrzuje, o těch vesmířanech pak ani nemluvě, Monty Pythonům fakt asi hráblo. Tento snímek zkrátka patří do koše, v souvislosti s ním totiž nemohu přijít na jedinou pozitivní věc, je to strašně nesoudný blábol, který ani trochu v žádném směru nefunguje. Prostě infantilní hnus. ()

kareen 

všechny recenze uživatele

Těžko uvěřit, že za touto scifi romantickou komedií stojí montypythonovská parta, vzhledem ke skutečnosti, že je tento styl humoru na míle vzdálen veškeré jejich předešlé tvorbě, ale budiž. Většina příhod, hlavně kolem Neilovy všemohoucnosti (a především nesprávných formulací vyslovených přání), je vlastně docela vtipná, škoda jen, že je celý film takovým kočkopsem tu více, tu méně fungujících scén, které společně nevytváří zrovna konstantní celek, nehledě na skutečnost, že romantická linka a téměř vše, co se bezprostředně netýká postavy Simona Pegga, má spíše mdlou příchuť. Nicméně, růžové uniformy pobavily, stejně jako to, že nejgeniálnější přání nakonec vyslovilo obyčejné psisko. ()

Reklama

Huntelaar 

všechny recenze uživatele

Simona Pegga má rád pro jeho humor a herecký projev. Kate Beckinsale ve své podstatě nemusí moc hrát, to nikdy nebyla věc, kterou by si jí divák zapamatoval. No a když se oba setkají ve filmu, do něhož jsou značnou měrnou zainteresování kluci z Monty Pythonů, moje pozornost je stoprocentně zaujata. Bohužel pro mě je však celá ta nosná myšlenka o možnosti „udělat cokoliv“ jen sbírkou pár gagů, kde nějaká romantická linka skoro nedává smysl a celé to působí jako dost na silu pospojovaný slepenec. Škoda toho. Hele, dám nakonec za tři, ale je to o fous. ()

Martrix 

všechny recenze uživatele

Pegg musí být workholik, protože v roce 2015 natočil hned čtyři filmy. A záběr má fakt široký. Od parádního špionážního filmu, přes romantickou komedii, po tuto blboučkost. Samozřejmě je potřeba brát tento film s nadhledem....velkým, velkým nadhledem. Protože jde o divokou pohádku pro dospělé....kteří vlastně nikdy nedospěli. Ale to je ok. Jednou za čas je to fajn...navíc Britové ztřeštěnosti umí prodat. Jako dětinská odpověď na Božského Bruce a Evana, to funguje dobře. Zábavná ptákovina. PS: poslední "role" Robina Williamse, který zde namluvil psa Denise. ()

6thSun 

všechny recenze uživatele

Nápad s možností ovládat cokoli pouhým mávnutím ruky není možné s důstojnou logikou ustát ani pár vteřin, takže je lepší nelámat si květák přemýšlením, proč hlavní hrdina svého daru užívá s minusovou inteligencí. Základní idea zde slouží pouze jako alibi k rozvití palety nápadů a gagů, někdy slabých, častěji ale zábavných až výtečných. Vlastně si nevzpomínám, kdy jsem se naposledy u nějaké komedie zasmál tolikrát nahlas (asi třikrát, ale to je na mě hodně). Samozřejmě tomu velmi dopomáhá brilantní Simon Pegg. ()

Galerie (38)

Zajímavosti (10)

  • Vo filme si strihla úlohu aj pätica originálnych členov legendárnej skupiny Monthy Python. Konkrétne nahovorili mimozemšťanov. Jedná sa o prvý film od roku 1983, kde sa dali dokopy všetci živí členovia tejto skupiny. (ywo666)

Související novinky

Zemřel Terry Jones

Zemřel Terry Jones

23.01.2020

V nedožitých 78 letech nás v úterý opustil velšský herec, scenárista, režisér a v neposlední řadě spisovatel, Terry Jones. Člen světoznámé britské komediální skupiny Monty Python vystudoval… (více)

Monty Python: Nečekaný návrat!

Monty Python: Nečekaný návrat!

28.01.2012

A teď pro vás máme něco úplně jiného. Nemusíte mít jejich humor rádi. Ale to je asi tak všechno, co můžete proti kultovnímu statusu snad nejúspěšnější komediální grupy všech dob dělat. A pokud je… (více)

Reklama

Reklama