Reklama

Reklama

American Mary

Trailer

Obsahy(1)

V tomto americkém hororu ztvárňuje herečka Katherine Isabelle talentovanou studentku lékařské fakulty Mary Mason. Veškeré úsilí stát se chirurgem je ovšem ohroženo její katastrofální finanční situací. Chytá se proto příležitosti v místním striptýzovém podniku, kde může přijít k rychlým penězům. Jenomže při konkurzu je vyzvána, aby využila svého nadání a mohla si tak přijít na více peněz. Tento nově objevený svět jí přináší peněžní zaopatření, ale ovšem za určitou cenu. (starblade)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (144)

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Kde by se vzal horror? Tohle je slabší exploation. Podle obsahu jsem čekal jiný vývoj, ale co přišlo, se mi líbilo, když pominu dialogy a herecké výkony trochu jak z porna. Škoda, že se to po chvíli začalo plácat odnikud nikam. # Za zajímavost určitě stojí, že film má momentálně výrazně nejvyšší hodnocení od žen 45+. # [viděno: monitor, 5.1, EN sub] # příběh ** | hudba ** | humor - | akce * | napětí * | pustil bych si znovu ** ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Přerod nevinné studenky v maniaka je sice naprosto nepřesvědčivý, ale psychologická hloubka je to poslední, co bych potřeboval. Výhodou Americké Mary je, že docela dlouho netušíte, k čemu vlastně směřuje. Škoda, že samotné násilí není explicitnější, skvěle by to pasovalo k odpudivým výsledkům plastik. Rovněž finále mohlo být vypointovanější. 3 a 1/2 ()

Reklama

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Výborný snímek, který není ani tak hororem, jako spíše bravurním thrillerem, s dokonalou Katharine Isabelle v hlavní roli. Předtím jsem ji viděla v Hannibalovi v roli Margot Verger, a ve 3. sérii a po American Mary, jsem jí už začala věnovat nejvyšší pozornost. Zajímavých, herecky schopných tmavovlásek není v hororovém žánru nikdy dost. A myslím, že Katharine patří mezi ty nejvýraznější. Kromě toho, že je netuctově krásná, dokázala vnést do své postavy tu potřebnou dávku démoničnosti, temnoty, smyslnosti a inteligence. "Bloody Mary", která jakoby vzdáleně hledala inspiraci v tragických postavách Carrie a May, je nadaná studentka, jíž se jednoho dne naskytne příležitost, jak přijít poměrně snadno k penězům. Tato chvíle se stane bodem obratu, kdy se jí od základů změní život. I ostatním. Mary je totiž výjimečně talentovaná dívka, která však své chirurgické schopnosti zaměří poněkud odlišným směrem. Směrem, který nejvíce dokáží ocenit lidé, kteří mají daleko do obyčejnosti a průměrnosti. Člověk si řekne, že někteří z nich jsou opravdu "nemocní." Všechny však spojuje jasná vize a mnohdy až posedlost po vlastní představě "dokonalého těla." A Mary se stane jejich královnou. Proč dělat "obyčejnou" chirurgii, když toto povolání skýtá mnohem větší a originálnější obzory... Už v momentě, kdy je Mary pozvána na večírek a pak se jí "to" stane, je jasný moment, kdy se rozhodne pro krutou a bolestivou pomstu. Líbí se mi, že American Mary není jen bezduchou krvavou řežbou, plnou nudných, plochých postav. Snímek má zajímavou a realistickou myšlenku a skvělé zpracování, kde jde především o příběh, vývoj hlavní postavy a ne jen nějaké cákání, řezání a křičení. Pro někoho zvrácené, pro jiného nápadité a originální, i když zvrácené:) ()

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Vyloženě nehezký film v tom slova smyslu, že jsou tu samí divní lidé, s ještě divnějšími problémy a s vůbec nejdivějšími zálibami. Dobrovolné amputace končetin? WTF! :-) Film nebrat ani tak jako čistokrevný horor, jako spíš slušnou psychárnu s mírnou detektivní zápletkou. Ale po všech těch démonech, vrazích, maniacích a já nevím čeho ještě je tahle Emerická Mařka docela slušné osvěžení. ()

AlistairMir 

všechny recenze uživatele

Asi jsem se zamiloval. Seznamte se s Mary. Velmi talentovaná studentka toužící stát se chirurgem má lehké finanční problémy a jelikož je to tak trochu výstavní kus rozhodne se pro lehké přivydělání si ve strip clubu. Práci shodou náhod dostane nakonec úplně jinou a jí osobně i bližší. Prachů je najednou dost a vše je fajn. Až do oné noci kdy zjistí, že chirurgové nejsou tak úplně košer. A pak přijde nádherná pomsta. No nebudu říkat co všechno dacanovi provede ale byla krutopřísná. Zároveň projde lehkou duševní proměnou a stane se z ní kočka co má pestrej seznam pacientů kteří chtějí docela zajímavé operace. Tohle není horor v tom pravém slova smyslu. Film se drží docela zpátky co se týče brutality, ale to mi bylo fuk protože hlavní hrdinka je dokonale emočně chladná a vedlejší postavy taky nemaj chybu. Taková sbírka zajímavých individuí v čele s lidskou panenkou a bezkonkurenční Beatrise to se jen tak nevidí. A kolohnát se šéfem taky neměli chybu. Pokud máte rádi film se sexy emočně dočasně vypnutou dívkou která umí vytvořit super trupáčka jděte do toho. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (9)

  • Trvalo dvě hodiny, než maskéři aplikovali Tristan Risk její make-up. (Mrs.Blue)
  • Píseň "Ave Maria" hraje ve filmu třikrát a pokaždé na jiné úrovni. Začíná velmi amatérsky na začátku, kdy Mary (Katharine Isabelle) studuje. Poté se kvalita lepší, až hraje na konci během Maryiny poslední scény profesionálně. Zvyšující se složitost písně odráží Maryin vývoj jako chirurga. (Zuzyzss)

Reklama

Reklama