Reklama

Reklama

Tim (Domhnall Gleeson) je naprosto obyčejný nesmělý jednadvacetiletý Brit, který má starostlivou matku, potrhlou sestru, úžasného otce (Bill Nighy) a žádnou holku. To se má brzy změnit, jelikož Tim právě dozrál do věku, kdy mu tatínek prozradí rodové tajemství. Všichni mužští členové tohoto rodu totiž mohou tak trochu cestovat v čase. „Tak trochu" v tomto případě znamená, že se můžou vracet jen do minulosti, k událostem, které oni sami prožili. Stačí zajít do nějakého tmavého koutu, zavřít oči, sevřít pěsti a jste tam, kde jste si přáli být. Tim se okamžitě rozhodne využít téhle dovednosti k tomu nejdůležitějšímu, co člověk jeho věku potřebuje. Tedy k holce, pokud možno hezké, chytré, hodné a lačné po sexu. Ta Timova se jmenuje Mary (Rachel McAdams) a jejich vztah je dokonalý, protože všechny nedokonalosti Tim pokaždé napraví. Ovšem ani s takovou schopností nemůžete život obehrávat donekonečna, zvlášť když je to prevít, který vám připravuje jedno nelehké dilema za druhým. S každým návratem totiž přijdete o všechno, co jste do té doby prožili. A to někdy hodně mrzí. (Cinemart)

(více)

Videa (31)

Trailer 3

Recenze (1 316)

Shakers 

všechny recenze uživatele

Perfektné. Už podla traileru to vyzeralo zaujímavo, no nakoniec som dostal viac ako som čakal. Richard Curtis natočil príjemný romantický film s prvkom drámy, zo štipkou humoru a s perfektným príbehom, ktorému nechýbajú perfektný herci, britské prostredie, emócie, a ktorý vás dokáže nie len strhnúť a zaujať, ale aj zamyslieť. 90% - 5* ()

KlárkaS 

všechny recenze uživatele

Film o lásce, který není zas tak o zamilování dvou lidí, jako spíš celkově o lásce rodinné, navíc to má od všeho trochu: je to romantické, dramatické, feel-good, dojemné a jako bonus to má ještě cestování v čase. Finále je sice slzopudné, ale takovým příjemně nečekaným způsobem, plus Domhnall Gleeson s Billem Nighym jsou spolu prostě parádní. ()

Reklama

Arbiter 

všechny recenze uživatele

Divák nutně musí zanedbat hodně proměnných, aby si film užil, ale s trochou snahy to jde. V About Time se totiž dost tluče sporadická vyzrálá zodpovědnost s všudypřítomnou dětinskou naivitou a pateticky ulepenými prsty. Námět měl mnohem větší potenciál. Já bych rozhodně dělal větší čuňačiny. Nebo alespoň nějaké. ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Na lásky čas je moc příjemně dívá, je to totiž nanejvýš pohodová romanťárna jak trám a divák hlavnímu hrdinovi maximálně fandí a přeju mu společnou cestu s bezvadnou a krásnou Mary (velmi originální nápad se seznámením!). Jenže, jak se zpočátku člověk až dětsky raduje při každé jeho překonané překážce za štěstím, postupně jakoby se obtíže vytrácely. Jistě, Tim vstupuje do života ne tak šťastným blízkým, ale ten jeho šlape jako kvalitní švýcarské hodinky bez náznaku problémů (a pak se zdají i ty 2 hodiny docela dlouhé). Dalším důležitým stavebním kamenem je částečně použitý nápad z řady „cestovatelských“ filmů, který tu funguje myslím dobře, ovšem až na fakt, že Lásky čas na začátku stanoví nějaká pravidla pro cestování časem a pak je Tim několikrát jednoduše poruší (třeba takové „přenášení“ sestry už bylo vyloženě nezvládnuté). A humor mě trochu zklamal, film sice člověku vykouzlí úsměv na rtech a nabídne mu pohodlný nadhled (za to palec jednoznačně nahoru), ale opravdu vtipných scén jako takových tu příliš nebylo (i když nezapomenu na výbornou pasáž s „žádostí“). A závěrečná „pointa“ byla samozřejmě jasná hned na začátku, problém je však tom, že bez speciální schopnosti by se hlavní hrdina nikdy nedostal tam, kde byl na konci, takže to se mu to pak mluví. Technická a vizuální stránka byla parádní, stejně tak hudba/soundtrack. Celkově tedy pouze slabší 4*, film jsem si užil, ale několik detailů mi přece jenom vadilo. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Ač se vás Ryčrd opět všemožně snaží pohladit po šulínku, či aby nedošlo ke genderové diskriminaci, konejšivě poplácat po rybě, zanedlouho zjistíte, že má z toho urputného psaní pěkně mozolnatou dlaň a není už to zdaleka tak příjemné jako Láska nebeská. Asi tak v polovině jej navíc přistihnete, že vám z toho genitálu zkouší vymodelovat panenku s porcelánovou hlavou, troubícího jelena či jiné kýčovité zvěrstvo. Je z toho prvoplánový, patetický hnus s charmem venezuelské telenovely, vtipný asi jako rozžvýkaný chleba, s mimořádně odpudivou ústřední dvojicí neohrabaných idiotů. Hospodyňky tomu sice zase uslzeně nasázely plné palby, ale u ostatních nechápu, jak to může poměr devadesát šest ku čtyřem dostat do červených čísel. No, mýdlo už tu radši nikdy nezvedám! ()

Galerie (127)

Zajímavosti (21)

Související novinky

PF 2014

PF 2014

01.01.2014

Zima dlouhá, léto krátké, Vánoce bez sněhu a v sedmi stupních. Ale uznejme, že na výborné filmy byl rok 2013 štědrý. Rivalové, Gravitace, Star Trek: Do temnoty, V zajetí démonů, Zmizení, druzí Thor a… (více)

Nej filmy roku 2013 dle ČSFD.cz

Nej filmy roku 2013 dle ČSFD.cz

29.12.2013

Seznam nejlepších filmů roku 2013 dle ČSFD.cz si můžete nechat zobrazit ve specifičtějším výběru Žebříčků, a to i zvlášť pro jednotlivé žánry. V celkovém žebříčku divácké líbivosti vedou s úžasnými… (více)

Láska nadčasová se Zooey Deschanel

Láska nadčasová se Zooey Deschanel

01.04.2012

Richard Curtis, tvůrce nejlepšího romantického filmu všech dob (na protesty ve vzkazníku nereaguji ;)), si od režírování odpočinul scenáristickou prací na Válečném koni a epizodě Vincent and the… (více)

Reklama

Reklama