Reklama

Reklama

Bývalý agent CIA Frank Moses (Willis) dává znovu dohromady svůj svérázný tým elitních agentů, aby s jeho pomocí vypátral ztracenou přenosnou jadernou zbraň. Aby uspěl, bude muset odolat hordám zabijáků, teroristů a mocichtivých vládních úředníků, kteří se superzbraně snaží zmocnit. (Bontonfilm)

Videa (43)

Trailer 1

Recenze (788)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Extrémně nebezpeční důchodci se vrátili s obvyklým odhodláním nezemřít a mne opět naprosto uspokojili. Zejména Marvinovy ksichtíky byly naprosto dokonalé, Frankovo žárlení v průběhu akce taky mělo leccos do sebe, ale absolutně nejvíc mne bavil těkající Dr. Bailey, kterému jsem hodně fandil, aby mu dovolili nějakou tu zeměkouli rozprášit ve vesmíru. Všem to samozřejmě vyjít nemohlo a tak jsem rád, že zůstal ve hře dostatek veteránů, které by zase někdy někdo naivní mohl chtít zlikvidovat, aby neprozradili něco, co už si stejně dávno nepamatují. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Nuda. Velká a nečekaná. John Malkovich bavil, Anthony Hopkins bavil... Ale jinak téměř nikdo a nic. Bruce Willis nám to nejzajímavější předvede ve scéně čištění skladu v úvodu, Mary-Louise Parker je po celou dobu neskonale nesnesitelná, ačkoliv v prvním RED byla sympatická, Helen Mirren scénář kromě scénky z blázince nic zajímavého nepřipravil, Catherine Zeta-Jones působila zbytečně, o korejském "komsi" ani nemluvě. V polovině filmu jsem zíval nudou - doopravdy, to není jen nějaký příměr. Akční scény nenápadité, humor spíše situační a navíc velmi podivný, dokonce i hudba Alana Silvestriho mě tentokrát spíše zklamala. Po nečekaně svěží jedničce zkrátka přišla ještě nečekaněji nudná dvojka a já se bojím, že přijde i díl číslo tři, jenž mě nebude zajímat či bavit ani trochu, pokud do něj neukecají Michaela Caina. Dvě a půl hvězdy. ()

Reklama

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Dnes jsem znovu viděl RED i RED 2 a dvojka mou druhou návštěvu vyloženě neustála. Tvůrci (zřejmě pod dojmem kladného ohlasu na předchozí film) přidali další známá jména, stvořili příběh, který vcelku kašlal na logické souvislosti a vyrazili za novým výdělkem. U prvního dílu jsem se bavil, u druhého dost nudil. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Tenhle rok měl Brucík u mě jedno velký mínus za naprosto pokurvenou pátou Die Hard, a tak jsem si říkal, že přece není možný aby mě zklamal zase. Jenže, když si to zpětně přehrávám, tak i když mám Brucíka rád jako pivo, hlavní star tohoto filmu je John Malkovich. On měl absolutně dokonalý dialogy a ten jeho pohled, alá zmatanej medvídek pů mě fakt těžce formoval. Red 2 se bere vážněji než jeho starší prvorozený bráška a možná v tom trošku ztrácí body. V čem je fakt silnej jak prase jsou herecký výkony, to je opravdu jízda hodná králů, ať už Anthony nebo Helen či Catherine, všichni dali do filmu to samý co John a Bruce, tedy svůj herecký talent, nadhled a absolutní radost z učinkování v téhle akční blbince a právě díky tomu dokáže i druhej Red bavit a bavit. Umím si sice představit, že by film mohl být kratší, na druhou stranu kdo by se chtěl z takhle zábavnejma pardálama loučit ? Navíc Helen a Catherine jsou pořád luxusní baby a holkám to tady sluší a je jedno zda maj na sobě maskáče nebo ruskou uniformu. Jo, jo, už je to tak, Enšpígl si zase jednou pochutnal na kvalitním filmečku. ()

Roman.Ticka 

všechny recenze uživatele

Opět pokračování nápadité jedničky, co předvedla všechny trumfy, a tudíž nebylo čím dál navázat. Pro mě jsou jediními vítězi mezi poraženými Anthony a Helen - ona válela s grácií jak kdyby zabíjela odjakživa. Asi nejvíc mi vadili ti dva "senioři" když furt kouleli očima a chovali se jak senilní dědulové, co si hlídají bažanta, vlastně chtěli hlídat podobně vykulenou Mary-Louise. Možná proto, že mi byla ukradená předtím i potom. Hru na Bony a Clyde jsem už viděla po stoenté a tajná prohlídka Kremlu se nedávno rozhodně víc povedla agentu Huntovi. Když ještě akci pomáhá hudba, která táhne 80% dynamiky, je to sice přípustné, ale pro mě nepřijatelné. ()

Galerie (59)

Zajímavosti (33)

  • Scény odehrávající se v pařížském hotelu George V se natáčely na různých místech Londýna, například v hotelu Langham, na impozantních panských sídlech Hedsor House v Taplowu a Luten Hoo, kde se natáčely filmy jako Čtyři svatby a jeden pohřeb (1994), Válečný kůň (2011) nebo Spalující touha (1999). Za některé další pařížské lokace pak "zaskočila" také Praha. (FFilipCZ)

Související novinky

Bruce definitivně po záruce?

Bruce definitivně po záruce?

17.05.2013

Ale kdepak. I když už se frekvencí výskytu ve filmech různých kvalit snaží dohnat Nicolase Cage, daří se mu nesrovnatelně lépe. Jeho poslední tři filmy (Looper, dvojka G.I. Joe a pátá Past) byly… (více)

Třetí cesta Billa a Teda? Keanu je pro.

Třetí cesta Billa a Teda? Keanu je pro.

15.08.2012

Tak trochu zhulené sci-fi komedie Skvělé dobrodružství Billa a Teda a Neskutečná cesta Billa a Teda z přelomu 80. a 90. let můžete milovat nebo si u nich klepat na čelo, ale kultovní status jim… (více)

Padoušský casting: Thor 2, Red 2, Iron Man 3

Padoušský casting: Thor 2, Red 2, Iron Man 3

29.05.2012

Hrdina je jen natolik dobrý, jak kvalitního zlosyna dokáže zdolat. Pokračování komiksových hitů dostala v tomto směru mimořádně vydatné posily. Penzionovaní agenti ze složky Red (vrátí se Bruce… (více)

Red 2 a Las Vegas: Palba a kalba s důchodci

Red 2 a Las Vegas: Palba a kalba s důchodci

12.05.2012

Valí se na nás dvě seniorské týmovky. Jedna akční, druhá komediální. Začněme s Red 2, jehož premiéra byla stanovena na 2. srpen 2013. Bruce Willis, John Malkovich, Helen Mirren a Mary-Louise Parker… (více)

Reklama

Reklama