Reklama

Reklama

VOD (1)

Velmi realistická interpretace jedné z nejkrvavějších bitev vietnamské války. (Filmbox)

Recenze (115)

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Oproti klasikám jako "Apokalypsa" nebo "Četa" méně známý a bohužel také méně povedený válečný film zabývající se válkou ve Vietnamu. Nudné rasistické a protiválečné kecy pronášené topornými herci se střídají s nudnými, krátkými, namastnými a neslanými akčními scénami, kde ty vykecaný topořáci hrdině umírají. Po právu opomíjený film. ()

Smok 

všechny recenze uživatele

Pre mňa tento film nič nové nepriniesol, ale zato ani neurazil. John Irvin sa snažil (aj na základe vlastných zážitkov) realisticky zachytiť atmosféru vojnového besnenia a ja len konštatujem, že sa mu to podarilo na výbornú. Trošku mi však vadili priemerné výkony ešte vtedy nie moc známych hercov a slabá dejová línia, ale na druhej strane to film vyvažuje realistickým zobrazením bojových scén a už zmienenou atmosférou v duchu reklamného sloganu na film "While the rest of the world wondered why, the Screamin' Eagles fought and died in the fiercest battle of America's bloodiest war." ()

Reklama

kulyk 

všechny recenze uživatele

Výlet na tento kopeček sebou nesl takové ztráty, jako když u nás vyrazí na zteč Řípu banda devadesátiletých kardiaků, posilněných nějakým tím demižonkem slivky, pětihodinovou kalanetikou v rytmu Evy a Šaška, kilovým bůčkem bez křenu a velice štědrou dávkou nitroglycerinu. Úvodní pasáž, jež se táhne wie nadrbané buchtě poslední týden před patnáctinami, za to spektakulární rozuzlení stojí. Uvidíte, že si u stánku budete hned s větší pokorou kupovat své oblíbené Nyky, Vjuttonky, Pvmy a Abidasky. ()

Kosmik 1 

všechny recenze uživatele

Docela zapomenutý válečný film řekl bych. Nikde se o něm nemluví, v televizi ho nedávají. A po shlédnutí už vím proč. Moc se v něm mluví a málo bojuje. Nemá dost realistickou atmosféru. Hlavní postavy jsou prudce nevýrazné a člověk se s nimi nedokáže "sžít". Oceňuji však finále, to bylo hodně drsné a kruté. Příště ale sáhnu raději po Četě. 60% ()

aquiver 

všechny recenze uživatele

Řemeslně je snímek velmi zdatný, stejně tak diváka zaujme syrovost a válečné naturalistické pojetí. Vojenská technika, vrtulníky, za to palec nahoru, to je divácky vděčné. Nedostatkem je řídký scénář, kromě střílení si totiž divák nezapamatuje vůbec nic... v rámci válečných filmů z Vietnamu je to jen mírný nadprůměr. 65 % ()

Galerie (33)

Zajímavosti (16)

  • Parašutisti slávnej 101. výsadkovej divízie, známi ako "Screaming Eagles" kvôli ich rozlišovaciemu znaku na ramene (bielohlavý orol s červeným jazykom na čiernom podklade), boli Viet Congom považovaní za obávaných a rešpektovaných protivníkov. Vietnamskí komunisti kvôli tomuto znaku nazvali vojakov 101. divízie "Chicken Men" (Kurací muži) a varovali pred nimi svoje obyvateľstvo. (Smok)

Reklama

Reklama