Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh jedné americké rodiny, která se záhy po přestěhování do jihovýchodní Asie ocitne uprostřed státního převratu. V krajině, kde každý cizinec je okamžitě zatčen a popraven, se zoufale snaží dostat na bezpečné místo. (A-Company CZ)

Videa (18)

Trailer 1

Recenze (357)

Davies182 

všechny recenze uživatele

Exotický akční thriller, který klame tělem. On sice je béčkový, předvídatelný a vlastně až legračně šablonovitý, ano. To beze sporu. Jenomže z tohoto výčtu zdánlivě záporných vlastností se po přistoupení na režisérovu hru snadno stává obrovská guilty pleasure, jen je třeba si všecko sečíst dohromady a uvědomit si, s jakým elánem byl film natočen. Konstantní napětí, dá se říci. ()

666teen 

všechny recenze uživatele

Jedu si takhle s rodinou do Su Che Phrde Le prodávat vodovod. To jsou takový trubky ve zdi. Systém je celkem pochopitelný. Když řekneš Ororoch Orebubuch Wotr a zároveň otočíš kličkou na zdi, poteče voda! V Asii to bez kouzel nefunguje. Komu se to nelíbí, ten si na nás zastřílí. Málem jsem to domů nedal... ()

Reklama

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Hodně napínavej akční thriller, kde jsou postavy prakticky od začátku až do konce v pohybu a ačkoli je to survival celé rodiny, jedná se o dost syrovou a nekompromisní záležitost, kde nechybí ani detailní popravy, ani házení dětmi ze střechy. Brosnan sice dostává méně prostoru, než bych si přál, ale Owen Wilson velice příjemně překvapil a i když je v xichtě trochu prkenný, tahle role mu padla dobře. V druhé polovině si scénáristé trochu budují oslí můstky a začínají se množit nelogičnosti, ale není to nic, z čeho by se mi otvírala kudla v kapse. A to ani v případě děcek, které podávají velice dobré výkony a jsou přiměřeně otravné. Dokonce i ta pointa nakonec není blbá a na američany docela sebeuvědomělá. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Rád bych úvodem poslal několik laskavých a hřejivých slov všem tvůrcům tohoto, i jiných podobně natočených filmů: "VÁŽENÍ MONGOLOIDI, TÁHNĚTE UŽ S TĚMI VAŠIMI 'AUTENTICKÝMI' RUČNÍMI KAMERAMI DO PRDELE!" Tímto poselstvím jsem myslím dostatečně naznačil, že se dalším kinematografickým imbecilům další vyližprdelní kamerou podařilo naprosto spolehlivě vykurvit a zdevastovat další potenciálně zajímavý film. A o co v něm jde? Kambodžské vodárny koupí nějací zatrolení američtí imperialisti, a to je zdá se dobrý důvod k tomu, aby zdravě a dravě nasraní Khmerové vytáhli ze šuplíků odložené rudé šátky, mačety, kalaše, a po delší době si trochu zaskotačili při nějakém tom pogromu. Klady: Celkem hodnověrná atmosféra pouličních (a podomních) masakrů, a třeba ještě zajímavá sportovní disciplína "hod dítětem ze střechy". Zápory (kromě kamery): Haldy všelijakého 'ajlavjů' a podobnéno melodramatického sajrajtu, legrační postava agenta-dobrodruha Brosnana, roztomile naivní kapitalista dédy, který přijel do Kambodži v první řadě pomáhat a ne si namastit kapsu, trapný konec na vietnamských hranicích a přitroublý rodinný epilog. Pád od slušného akčňáku k rodinnému melodramatu. A stejně si myslím, že za tímhle filmem stojí mocná vietnamská lobby, která se snaží zdiskreditovat chudáka Kambodžu a odlákat jí americké turisty. ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Nad mé očekávání perfektní thriller, kterému prakticky nic nechybí. Jihovýchod Asie s sebou přináší nezaměnitelnou atmosféru, herecké výkony záporných postav jsou až autenticky mrazivé, přičemž vůbec špatný není ani Owen Wilson. Pierce Brosnan se svoji role zhostil dokonale a pokaždé, když se na scéně objevil, byl No Escape o stupeň výš. Příběh o snaze přežít je značně působivý, patřičně napínavý a sleduje se takřka se zatajeným dechem. S postupem času jsem měl navzdory pár nelogičnostem čím dál tím větší pocit, že si tento počin zaslouží plný počet hvězdiček. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (9)

  • Geograficky má děj filmu nejblíže ke Kambodži, jehož hlavní město Phnompenh je po řece Mekong skutečně nedaleko Vietnamských hranic. (Tillia)
  • Filmovalo sa predovšetkým v Thajsku, Kambodži a záverečné scény aj vo Vietname. (MikaelSVK)
  • Možný dôvod zmeny názvu filmu z pôvodného "The Coup" (v preklade prevrat), je práve to, že rok po natáčaní v Thajsku v krajine nastal prevrat. (Real Tom Hardy)

Související novinky

Owen Wilson – konkurence pro Ramba?

Owen Wilson – konkurence pro Ramba?

15.05.2012

Tak to asi těžko, ale i on bude čelit brutální vojenské síle v jihovýchodní Asii. Konkrétně v akčním thrilleru The Coup, který podle scénáře svého bratra Drewa natočí John Dowdle (oba jsou podepsaní… (více)

Reklama

Reklama