Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh jedné americké rodiny, která se záhy po přestěhování do jihovýchodní Asie ocitne uprostřed státního převratu. V krajině, kde každý cizinec je okamžitě zatčen a popraven, se zoufale snaží dostat na bezpečné místo. (A-Company CZ)

Videa (18)

Trailer 1

Recenze (357)

Dale 

všechny recenze uživatele

Miestami celkom napínavé a dramatické (úvod v pred hotelom a v hoteli), no častejšie to pôsobí ako nechcená komédia o milej rodinke s dvoma malými deťmi, ktorá si poradí s tlupou ozbrojených rebelov. Tých viac ako dokončenie prevratu v ich krásnej domovine zaujíma, z nejakého neznámeho dôvodu, práve otecko rodiny, ktorý je bezvýznamným zamestnancom americkej firmy a sú doslova posadnutí túžbou poslať ho pod kytičky. Ak by to malo byť aspoň trochu reálne, tak by film skončil do pol hodinky, ale kto by chcel realitu od US akčňáku, že jo... ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Príjemné prekvapenie, hlavne čo sa týka Owena Wilsona, ktorý sa mi už akosi podvedome spája s B. Stillerom a uletenými komédiami. Tu mi však dokázal, že vie zahrať aj vážnejšiu rolu, ba musím priznať, že bol dokonca mimoriadne presvedčivý. Vo filme vlastne dejovo nejde o nič svetoborné, je to tzv. priamy ťah na bránu, v tomto prípade išlo len o to, zachrániť krk sebe a svojej rodine, nič viac. Film má naozaj šialené tempo, akcia s nepretržitým napätím štartuje už po pár minútach a bez prestávky núti diváka strachovať sa o hlavné postavy až do samotného konca. Niekedy je to vážne ťažké, pretože čo sa týka rodinky, je to jedna veľká sympatia, hlavne obe dcéry, tie si získajú diváka takmer okamžite, najmä tá mladšia. Veľká spokojnosť, na nadpriemer toho dobrého bohato stačí. 75/100 ()

Reklama

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Poměrně slušná a napínavá podívaná o americké rodině, která bojuje o život v jihovýchodní Asii, která čelí státnímu převratu. Film trpí převážně na nižší rozpočet, který tvůrcům neumožňuje se naplno rozjet, nebo dokonce přitvrdit a po celou dobu se drží dost zkrátka, což filmu tohoto typu škodí. Odvážnější režie a vyšší rozpočet a mohla to být pecka. Takhle jen slušný průměr. ()

LIVINGDEAD 

všechny recenze uživatele

Docela napínavý film s dobrým obsazením. Bohužel párkrát se mi otvírala kudla v kapse a má matka v polovině filmu řekla: "Vypni to! Kdo se má dívat na ty rozmazlené parchanty! Totiž, všude je střelba, jde jim o holý život a rozmazlené nány:" Mamííí, já mám hlad! Mami, mně se chce čůrat! Mami, bolí mne nožky! Bych jim tak třískl, že by se vzpamatovaly!!! ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Rád bych úvodem poslal několik laskavých a hřejivých slov všem tvůrcům tohoto, i jiných podobně natočených filmů: "VÁŽENÍ MONGOLOIDI, TÁHNĚTE UŽ S TĚMI VAŠIMI 'AUTENTICKÝMI' RUČNÍMI KAMERAMI DO PRDELE!" Tímto poselstvím jsem myslím dostatečně naznačil, že se dalším kinematografickým imbecilům další vyližprdelní kamerou podařilo naprosto spolehlivě vykurvit a zdevastovat další potenciálně zajímavý film. A o co v něm jde? Kambodžské vodárny koupí nějací zatrolení američtí imperialisti, a to je zdá se dobrý důvod k tomu, aby zdravě a dravě nasraní Khmerové vytáhli ze šuplíků odložené rudé šátky, mačety, kalaše, a po delší době si trochu zaskotačili při nějakém tom pogromu. Klady: Celkem hodnověrná atmosféra pouličních (a podomních) masakrů, a třeba ještě zajímavá sportovní disciplína "hod dítětem ze střechy". Zápory (kromě kamery): Haldy všelijakého 'ajlavjů' a podobnéno melodramatického sajrajtu, legrační postava agenta-dobrodruha Brosnana, roztomile naivní kapitalista dédy, který přijel do Kambodži v první řadě pomáhat a ne si namastit kapsu, trapný konec na vietnamských hranicích a přitroublý rodinný epilog. Pád od slušného akčňáku k rodinnému melodramatu. A stejně si myslím, že za tímhle filmem stojí mocná vietnamská lobby, která se snaží zdiskreditovat chudáka Kambodžu a odlákat jí americké turisty. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (9)

  • Vojaci v závere filmu kričia na rebelov v angličtine. V skutočnosti by kričali buď vo vietnamčine, khmérčine alebo vo francúzštine. Nikdy však nie v angličtine. (Real Tom Hardy)
  • Filmovalo sa predovšetkým v Thajsku, Kambodži a záverečné scény aj vo Vietname. (MikaelSVK)
  • Annie (Lake Bell) sa počas scén barikádovania v hoteli menia medzi prestrihmi menia topánky. Keď sa schováva v kúpeľni, je obutá, keď odtiaľ beží zaterasiť vchodové dvere, je vyzutá, a keď beží otvoriť dvere, je zase obutá. (Real Tom Hardy)

Související novinky

Owen Wilson – konkurence pro Ramba?

Owen Wilson – konkurence pro Ramba?

15.05.2012

Tak to asi těžko, ale i on bude čelit brutální vojenské síle v jihovýchodní Asii. Konkrétně v akčním thrilleru The Coup, který podle scénáře svého bratra Drewa natočí John Dowdle (oba jsou podepsaní… (více)

Reklama

Reklama