Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh jedné americké rodiny, která se záhy po přestěhování do jihovýchodní Asie ocitne uprostřed státního převratu. V krajině, kde každý cizinec je okamžitě zatčen a popraven, se zoufale snaží dostat na bezpečné místo. (A-Company CZ)

Videa (18)

Trailer 1

Recenze (357)

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

No Escape dokáže zaujmout jednoduchou, ale údernou zápletkou, ve které se po chvilce začne neúprosně a nezastavitelně zdrhat o život. Skvěle to funguje hlavně v úvodu, no postupem času se divákův zájem o další děj vytrácí díky dvěma důvodům. Prvním je kolovrátkoidní scénář, který se posouvá jen minimálně, druhým je totálně otravná Wilsonova famílije, kterou bych sám žduchl ze střechy při první příležitosti. Plusem jsou Dowdleho hororové zkušenosti, díky kterým se alespoň krví nešetří, ale nějaké Rko taky nečekejte. Na jedno podívání OK. 60% ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Na rozdíl od kolegy malarkey si nemyslím, že by tahle situace mohal nastat kdekoli, kde maj funkční armádu a policie, ale stejně jako malarkey si myslím, že je to kurevsky dobrej akčnák. Ruzměj má neskutečný tempo, spousty scén jsem si prožil jak kdybych tam byl akčnil s nima, například hod dítetem, průjezd asiatama, jo to byla špica a do toho velmi realný přestřelky, resp. střelba. Nikdy bych neřekl, že Brosnanovi budu věřit drsoňě, ale stalo se a Owenovi bitkaření, ale stalo se a že Vietnam bude pro Američany vidina ráje, ale stalo se. ()

Reklama

Kaka 

všechny recenze uživatele

Vcelku sympatická věc, která prolétla kiny jen v cizině a to ještě velmi rychle. Nedozvíme se sice nic moc o tom proč se to celé stalo, takže nemáme širší měřítko, ale vyobrazená survival story americké rodiny uprostřed pekla občanské války je atmosferická a dostatečně neučesaná, plus překvapivě technicky zdatná. Potěší pardál Brosnan v jeho typické roli kterou umí nejlépe (ex military) a žádné chození kolem horké kaše. Wilson hraje v rámci svých možností jako o život. Opět velmi aktuální tématika. ()

kulyk 

všechny recenze uživatele

Pojďme na to pěkně odzadu, jak to máme my, mazlíčkové, rádi! Důdl se svojským způsobem pokusil napravit křivdy, vzešlé z amerických hrátek ve zlatých šede/sedmdesátých, a nadělal z Vietnamu maják svobody, štěstí a přežití. Chvályhodné. A i jinak se člověk vysloveně pobaví. Ouvn byl pod bičem nekompromisního trenéra donucen hrát, ne jen tak rádoby vtipně čurákovat po place, jak má normálně ve zvyku, a ani jeho penisoidní nos tuto skutečnost není schopen zakrýt. Výborné. Posledním plusem (pro řadového diváka) pak je docela nekompromisní akce, díky které si ujasníme, že vláda lidu není vždy tím, co se nám bude líbit. Vynikající. A přejděmež na osobní úroveň, tedy přínos pro Kulyčka. Jednoho. Našeho. Milovaného. Jak já tohle pustím doma, ušetřím za veškeré případné dovolené ve zbytečně vzdálených destinacích, do kterých by mě jinak mé pukliny hnaly. A to věc je dobrá. Ovšem jestli v brzké době od někoho uslyším ,,ár jů oukchej? Je, ajm oukchej", tak... nebudou oukchej, o to se postarám! Rád bych věděl, zda někdy v dějinách kinematografie padla v jakémkoliv díle nějaká fráze tolikrát, jako zde. Film prudce nedoporučuji nikomu se slabšími nervy. Od cca. dvacáté minuty by se mohl ujistit o tom, že děti rozhodně nechce a kdyby je náhodou měl, ihned je zašlápne, ať se netrápí. Což by bylo dosti na prd, pokud mu jich doma už pár pobíhá... ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Před lety zdrhal Owen Wilson před Srby a teď si hodil to samé v bleděmodrém. Jen Balkánce nahradila jakási asijská svoloč a přibyla manželka s protivnými fakany, kteří útěk značně komplikují. Na začátku jsem sice ocenil, že se šlo rychle na věc a režie nezdržovala nějakou předehrou, ale zhruba po půlce se to utíkání stalo jednotvárným a nudným. Wilson není špatný herec a určitě by se dokázal prosadit i mimo komediální žánr, ale tudy to určitě nepůjde. 30% ()

Galerie (27)

Zajímavosti (9)

  • Geograficky má děj filmu nejblíže ke Kambodži, jehož hlavní město Phnompenh je po řece Mekong skutečně nedaleko Vietnamských hranic. (Tillia)
  • Nie je presne jasné, v akej krajine sa film odohráva. Vo filme je možné nájsť viacero náznakov niekoľkých vzájomne susediacich krajín. Rebeli jednaj rozprávajú aj v thajčine aj v khmérčine, niektoré značky a nápisy sú v khmérčine, niektoré sú zase v barmčine. (Real Tom Hardy)

Související novinky

Owen Wilson – konkurence pro Ramba?

Owen Wilson – konkurence pro Ramba?

15.05.2012

Tak to asi těžko, ale i on bude čelit brutální vojenské síle v jihovýchodní Asii. Konkrétně v akčním thrilleru The Coup, který podle scénáře svého bratra Drewa natočí John Dowdle (oba jsou podepsaní… (více)

Reklama

Reklama