Reklama

Reklama

Pinocchio Guillerma del Tora

  • USA Guillermo del Toro's Pinocchio (více)
Trailer 7

VOD (1)

Nádherný hudební film, ve kterém oscarový filmař Guillermo del Toro pomocí fázové animace znovu vypráví příběh slavné dřevěné postavičky. (Netflix)

Videa (6)

Trailer 7

Recenze (217)

faceboy 

všechny recenze uživatele

Tohoto Pinocchia si navždy ponesu ve svém srdci v krabičce od zápalek.  Dle mě suverénně nejlepší zpracování Pinocchia, ke kterému jako jedinému se budu zpětně vracet, jako své oblíbené klasice. Stop Motion animace je dechberoucí... Absolutní vizuální skvost a nejlepší Stop Motion, jaké jsem ve filmu viděl. Temné motivy z předlohy, zde prvně byli rozvinuty a udělali z toho dílo pro dospělé, které až k nevíře zpracovává dospělá a složitá témata. Nutno říct, že zdařile až do konce. Postava Pinocchia nikdy neměla takový charakter, natož na takové úrovni jako zde. Tu se s ním můžete ztotožnit zdaleka nejlépe. Scénář je výtečný a nejenom, že eliminuje klišé a díry z minulých adaptací, ale funkčně a organicky staví na vlastní Del Toro vizi. Radost toto sledovat, téměř dokonalé dílo. Jediné, co mi vadilo, bylo, když párkrát zaškobrtnul scénář a muzikálové sekvence animáku, které bych klidně odstranil. Konec vše zúročuje a suše se stává dojákem, který dokázal rozslzet i mě. Tohle pak pro mě dělá film něčím speciálním a nikdy na takový film nezapomenu, tak neshledanou příští rok znova Pikoni. Silných 9 z 10. ()

Lachtaan 

všechny recenze uživatele

Vysněný projekt mistra osobitého řemesla konečně ožívá v čarokrásném svěžím pojetí jednoho z nejklasičtějších pohádkových příběhů a já jásám, jak geniálně del Torro látku pojal a jak procíteně nám ji dokázal naservírovat. Takhle se dělá animák pro celou rodinu. Dětsky hravý, pro ostřílenějšího diváka v jistých momentech i slušně temný. A tam, kde je to patřičné, hluboce dojímavý. Bude těžké sestavovat letošní top trojku, protože jsem už příliš nepočítal se situací, kdy těsně před koncem přiletí tak precizní dílko. [viděno na Netflixu 19.12.2022] ()

Reklama

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

S Pinocchiem se v posledních letech roztrhl pytel a co režisér to jiný přístup - po italské verzi s výraznými maskami a celkem násilnými scénami nebo hrané předělávce klasické disneyovky se o slovo přihlásil i mistr obrazově podmanivých a makabrózních příběhů Guillermo del Toro. Byl jsem celkem zvědavý na jeho první animovaný a zároveň muzikálový film, protože ho mám zafixovaného úplně v jiných žánrových končinách. Na del Torovy poměry se jedná o celkem střídmý kousek, který ale zároveň není úplně vhodný pro mladší publikum, které se bude během filmu místy asi hodně nudit. Vedle nádherné stop motion animace zaujme film především jiným pojetím příběhu o "oživlé loutce, která si přála se stát chlapcem" - ať už šlo o problematiku ztráty blízké osoby, vnímání světových válek a nazírání politicko-náboženských témat (nejen) skrze dětské postavy ("Proč lidé uctívají Ježíše ze dřeva, zatímco oživlou dřevěnou loutku považují za dílo Satana?"), či zobrazení posmrtného života (pohřební králíci mastící karty neměli chybu a při scénách se Smrtí jsem si nemohl nevzpomenout na postavu Smrti v druhém Hellboyovi). Ve výsledku to jsou za mě sice slabší, ale stále čtyři hvězdičky. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Nádhera. Úchvatná animace, poctivá atmosféra fašistické Itálie, krásné písničky a samotný příběh je starý dobrý doják. Je vidět, že tenhle film je del Torův srdcový projekt, protože to srdce v něm opravdu cítit a vidět je. Jeden z nejlepších letošních filmových zážitků, který je sice kouzelný, zábavný a veselý a tak všechno, ale je o zatraceně vážných tématech - smrt, fašismus, smutek, náboženská víra... ale pracuje s tím vším opravdu nádherně a emoce fungují přesně tak, jak mají. Prostě nádherná filmařina, na kterou dlouho nezapomenete. 85 %. ()

ondraondra 

všechny recenze uživatele

Příjemná pohádka s krásnou animací, jejíž největší slabina je v tom, že příběh je všem až moc dobře známý. Tohle je naštěstí ten správný způsob, jak udělat remake. Děj je v zásadě stejný, ale okořeněný novými tématy a písničkami. Je ale pravda, že ke konci se to už trochu táhne, což je jeden z důvodů, proč budu mít vždy raději starší verzi od Disneyho, která je navíc překvapivě temnější než verze Guillerma Del Tora. 7/10. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (14)

  • Film obsahuje počas titulkov ešte jednu scénu navyše. (Arsenal83)
  • Jedná se o dosud nejdelší animovaný film natočený fázovou animací. (Claw)

Související novinky

Del Torův Frankenstein nabírá obsazení

Del Torův Frankenstein nabírá obsazení

19.03.2023

Legendární mexický režisér a scenárista Guillermo del Toro (Hellboy, Faunův labyrint) si v Hollywoodu už nějakou dobu může díky svému Oscaru za nejlepší film v podobě Tváře vody dělat co chce. Tedy… (více)

95. Ceny Akademie ovládlo Všechno, všude, najednou

95. Ceny Akademie ovládlo Všechno, všude, najednou

13.03.2023

V noci z 12. na 13. března proběhl v losangeleském Dolby Theatre slavnostní ceremoniál 95. ročníku předávání prestižních Oscarů, tedy cen americké Akademie filmového umění a věd (AMPAS). Opulentním… (více)

Hvězdy hollywoodské hudby rozezní Obecní dům

Hvězdy hollywoodské hudby rozezní Obecní dům

09.03.2023

Světové hvězdy filmové hudby zavítají do Prahy na Composers Summit 2023. Druhý ročník kromě workshopů a přednášek nabídne ve dnech 14. a 18.dubna dva unikátní koncerty. Ústřední melodie oceňovaných… (více)

Ceny BAFTA ovládla válečná vřava

Ceny BAFTA ovládla válečná vřava

19.02.2023

V neděli 19. února se v Royal Festival Hall v londýnském Southbank Centre uskutečnil 76. ročník slavnostního předávání prestižních cen Britské akademie filmového a televizního umění (BAFTA), na němž… (více)

Reklama

Reklama