Reklama

Reklama

Jak prosté

(seriál)
  • Česko Sherlock Holmes: Jak prosté (více)
Ukázka z filmu 9
Krimi / Drama / Mysteriózní
USA, (2012–2019), 109 h 9 min (Minutáž: 39–46 min)

Tvůrci:

Robert Doherty

Hudba:

Sean Callery

Hrají:

Jonny Lee Miller, Lucy Liu, Aidan Quinn, Jon Michael Hill, John Noble, Ophelia Lovibond, Nelsan Ellis, Jordan Gelber, Ato Essandoh, Desmond Harrington (více)
(další profese)

Série(7) / Epizody(154)

Excentrický detektiv Sherlock Holmes a jeho střízlivá společnice doktorka Joan Watsonová tvoří moderní dvojici, která řeší ty nejnemožnější případy newyorské policie. (SkyShowtime)

Videa (30)

Ukázka z filmu 9

Recenze (185)

IvcaSammet 

všechny recenze uživatele

Vzhledem k hodnocení a připomínkám k seriálu od mých známých a ostatních lidí jsem od seriálu zas až tak nečekala. Ano, je pravda, že je to občas trošku přehnané, nesmyslné a hodně předělané, ale proč ne ... Dost mi to připomíná Mentalistu, což je jeden z mých nejoblíbenějších seriálů, takže si myslím, že si nemůžu absolutně na nic stěžovat. Má to dějovou linii, reálné případy a reálné řešení. A navíc, dvojice Johnny & Lucy mi přijde snad naprosto nejlepší ze všech filmových parťáků vůbec! Zatím jsem sice teprve u první řady, ale opravdu si nemůžu stěžovat ... A pro rýpaly - kdyby jste si odmysleli, že jde o Sherlocka a brali to jako normální kriminálku jako je už zmíněný Mentalista, pořád by to bylo tak strašné? ()

mkubalikova 

všechny recenze uživatele

Nemám problém usadit Elementary vedle Sherlocka do své topky. Vtipné, svižné, zábavné. 80% P.S. Jsem si jistá, že siru Arthurovi by se tohle zpracování líbilo. Sherlock Holmes žije v NY a bojuje se závislostí na heroinu. Jeho partner Watson je žena, bývalá doktorka, udržující vztah s Mycroftem, který je naprosto k sežrání. :-D Lestrade je troska, paní Hundsonová trpí kompulzivní poruchou a Irene Adler je...Moriarty! Třešničkou je výborně zvolený casting. ()

Reklama

R´Hell 

všechny recenze uživatele

Hodnotím po pilotu, protože dál už asi nepůjdu. Elementary je nudná a hlavně fádní kriminálka bez žádné přidané hodnoty. Taková, kterých je plné odpoledne na našich komerčních stanicích. Tvůrci měli britský návod jak vyrobit perfektní seriál, kde se mohli aspoň inspirovat, ale vůbec se to nepovedlo. Na rozdíl od ostatních zde mě ani hlavní hrdina vůbec nenadchnul, Johnny Lee Millera jsem nemohla vystát, na Brita trpí závažným nedostatkem charisma a šarmu. Koneckonců jsem ráda, že název Doylova díla není v názvu seriálu, takové pocty není tento seriál hoden. Nelíbilo se mi. Slovy opravdového Sherlocka: I am bored. // UPDATE: Po pár epizodách jsem se jen utvrdila v tom, že jde od podprůměrný seriál a nejstrašnější zobrazení Sherlocka Holmese, jaké jsem kdy viděla. A za Moriarty by si měli tvůrci dát facku, takového soupeře by si nezasloužil ani ten nejmizernější detektiv. ()

Zodd 

všechny recenze uživatele

V době, kdy jede u diváků jiný “klasik” - ten Cumberbatchův - OUCH!! Ale lhal bych, kdybych řekl, že to nějak nudí. Jonny Lee Miller má ostatně blíž k tomu, jak bych si zhruba osobně Sherlocka Holmese představoval. Doktora Watsona ani omylem. xD Ale právě ve společnosti lead role s Lucy Liu je to celkem zábavné. ()

golfista 

všechny recenze uživatele

Skalní příznivci anglického Sherlocka (kterého mám mimochodem moc rád !) asi ohrnou nos. Tuhle "legendu" ale amíci nepošlapali zdaleka tak nechutně jako jako jiné evropské hrdiny. Tenhle Sherlock je charizmatický, sympatický a hlavně to "jiskření" mezi ním a Watsonem dostává díky ženské roli daleko zajímavější rozměr. ... A kvalita seriálu kupodivu stále roste (v cca půlce druhé série) ()

Galerie (1 267)

Zajímavosti (18)

  • V 10. díle 1. série hraje Holmes (Jonny Lee Miller) na místě činu na klavír bez latexových rukavic. Jakmile přestane hrát a ukáže do místnosti, má rukavice nasazené. (soarka)
  • Sherlock (Jonny Lee Miller) dokáže rozpoznat 140 cigaret a cigaretových značek podle jejich popelu. (ben666)
  • Těsně před koncem je vidět kapitána Thomase Gregsona (Aidan Quinn), jak leží na nemocničním lůžku. V prvním záběru nemá napojenou modrou trubici pro dýchání, v následujícím záběru je trubice na správném místě. (Malory)

Související novinky

Pokračování Shazama našlo záporačku

Pokračování Shazama našlo záporačku

13.04.2021

Herečka Lucy Liu (Kill Bill, Kung Fu Panda) hlásí návrat do první ligy, objeví se totiž jako záporačka v pokračování komiksového blockbusteru Shazam! Fury of the Gods od studia Warner Bros. Liu… (více)

Čeká nás Trainspotting 2?

Čeká nás Trainspotting 2?

08.09.2015

O pokračování kultovního Trainspottingu se mluví už mnoho let. Irvine Welsh, autor románové předlohy, sepsal už v roce 2002 sequel nazvaný Porno. A režisér Danny Boyle (Sunshine) je od té doby… (více)

Mladý Sherlock a návrat do pyramidy hrůzy

Mladý Sherlock a návrat do pyramidy hrůzy

26.11.2012

Ještě těch moderních variací na klasickou detektivku z pera Arthura Conana Doylea nemáte dost? Pak vězte, že po Sherlocku Holmesovi s Robertem Downeyem Jr., televizním Sherlockovi s Benedictem… (více)

Reklama

Reklama