Reklama

Reklama

Apostle

  • Velká Británie Apostle
Trailer

VOD (1)

Rok 1905. Tulák se vydává na nebezpečnou misi zachránit svoji sestru ze spárů náboženského kultu na izolovaném ostrově. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (267)

Slasher 

všechny recenze uživatele

Příslib z traileru se potvrdil a je to skvělý podzimní překvápko. Chladný severský nádech, masopustně nabitá, pohansky zlověstná, "cvlt" osadnická horor/ detektivka, která jde pozvolna, leč neustále dějem kupředu, místy surově násilná, oplývá i krásně olezlou bubáckou "babkou přírodou" a její krvelačným poskokem. Vyvstal mi obojí WICKER MAN a TRUE DETECTIVE, přičemž pro mě svým vzpůsobem takové zadostiučinění za veskrze nudný THE WITCH. Nemám významných výtek a cokoli pod 3* - nesmysl. Být to větší psycho, dám pět. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Gareth Evans má na svědomí možná nejlepší soubojové scény, co byly kdy promítnuty na plátno, ale že jeho ambice tu (bohužel pro něj i pro nás) nekončí, bylo jasné vlastně celou dobu - Apostle je toho nevyhnutelnou eskalací. Není to špatné - má to v sobě ledasco sympatického, třeba expresivitu, jaké si většinou západní filmy netroufají. Myšlenkově to ale svojí nabubřelou banalitou evokuje nejslabší momenty Aronofského a po Witch to nemá zdaleka takovou údernost, jakou by to mělo před dní. 3 a 1/2 ()

Reklama

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Výborný rozbeh a skvelá atmosféra takmer opusteného ostrova s niekoľkými desiatkami vyznávačov prapodivného božstva sa v druhej v polovici zmení na priemernú naháňačku na mačku a myš. Mačke ale začne onedlho trochu šibať ( spoiler - inak povedané, vodcovia kultu sa začnú medzi sebou zabíjať, čím Thomasovi celú situáciu dosť uľahčia... keby sa radšej zachovali ako sektári z Wicker Mana, bolo by to väčšie žúžo - koniec spoileru ). P.S. Celkom ma taktiež mrzí, že záhada okolo "bohyne" nebola dostatočne objasnená. ()

MrHlad 

všechny recenze uživatele

Dan Stevens odjíždí najít svou sestru, kterou unesl podivný kult z odlehlého ostrova. Na místě ale zjišťuje, že tahle komunita má pár nehezkých tajemství, díky kterým tu velmi brzy vypukne peklo. Režisér akčních nářezů Raid Gareth Evans natočil pomalý a hodně drsný film, který se nebojí vyhýbat se lekačkám a sází na zajímavý děj, dobré herce a hodně nepříjemnou atmosféru. Klasický horor opravdu nečekejte. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Fanoušky žánru jistě napadne podobnost s The Wicker Man, jenže tady jsou navíc temné síly. Pokud si bohové často žádali krev, pak bohyně na tajemném ostrově není výjimkou. A když přestane fungovat zvířecí krev, je třeba sáhnout po lidské. Celým filmem se vine zneklidňující nit, která postupně sílí, jak napětí roste. Fanatismus, sektářství, touha po moci, nereálný ideál svobodné komunistické společnosti. Výborná kamera se plíživě sune po ostrově a zprostředkovává tajemné obrazy noční vesnice, lesního chrámu i podzimního labyrintu. Ač snímek sází hlavně na atmosféru a pomalejší tempo, dojde i na vyhrocené situace plné krve - podřezávání, probodávání, lobotomie, lis na lidská těla, rozpárání. Ale přes to všechno je nejhorší způsob, jak je zacházeno s nepohodlnými a nepřáteli, jejich psychické týrání a ponižování. Zajímavou vsuvkou jsou flashbacky prozrazující, kterak se trosečníci zmocnili bohyně či události v temném Japonsku. Za mě tedy spokojenost. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (4)

  • Při popravě/řozhřešení provrtáním lebky měli sklíčidlo ze současné strojní vrtačky. Na výrobu něčeho takového neměli v té době vůbec technologii. (ČSFD)
  • Písnička, která hraje na konci filmu, je „Mother of Mine“ od Neila Reida. (Duoscop)
  • Film je věnován milující vzpomínce na Mary Doreen Evans. (Rominator)

Související novinky

Režisér Raidu a Tom Hardy míří na Netflix

Režisér Raidu a Tom Hardy míří na Netflix

20.02.2021

Gareth Evans má za sebou dva fantastické akční snímky Zátah 1 a 2 a taky povedený seriál Gangs of London. Teprve nyní se ale zdá, že jeho kariéra začne stoupat – uzavřel totiž exkluzivní smlouvu s… (více)

Netflix mění filmovou strategii

Netflix mění filmovou strategii

26.08.2018

Jestli Netflixu něco nelze upřít, je to způsob, jakým ovlivnil televizní výrobu na roky dopředu. Co se týče filmového formátu, tam to ovšem streamovacímu gigantovi poměrně drhne. Jediný opravdový… (více)

Borci z The Raid vymlátí Hollywood

Borci z The Raid vymlátí Hollywood

30.07.2012

Indonéská pecka Serbuan maut aka The Raid je možná nejryzejší a určitě nejbrutálnější akční film posledních měsíců, ne-li let. Není divu, že se chystá pokračování i americký remake (ačkoli už… (více)

Reklama

Reklama