Reklama

Reklama

Poklidný předměstský život rodiny Barretových se začne pořádně otřásat v základech. V jejich domě se stane série nevysvětlitelných událostí a oni brzy zjišťují, že je pronásleduje smrtící a děsivá síla… (oficiální text distributora)

Videa (13)

Trailer 2

Recenze (407)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Nehodlám se nijak dohadovat, do jaké míry je scénář originální. Jistěže není! A pro ty, co to ještě nezjistili, tak všechny příběhy světa jsou odvyprávěné v Bibli. Předpokládám, že tohle ví i zkušení diváci. Na druhou stranu co nás odlišuje od robotů je fakt, že každému se líbí něco jiného. A to je dobře! Herci nejsou žádná esa, spíše takoví ochotníci, ale mně to kupodivu nijak nevadilo. Nenápadný film, co si vystačí s málem. Pokud by šlo o duchařinu (stačí si dosadit místo šediváků), pak by mě asi film moc nevzal. Rodina ohrožená mimozemšťany (jojo, v Poltergeistovi jsou to pekelné síly...) se marně snaží ubránit. Kam se hrabe Znamení a jemu podobné! Ovšem chápu diváka, co nemá s mimozemšťany žádnou zkušenost, že ho film třeba dvakrát nevzal. Pro ty, co už mají setkání za sebou, to ale bude vskutku mrazivé. Oni nepřicházejí, oni už tu jsou. Invaze začala již dávno... p.s. a nesmím zapomenout na připomenutí skvělého animovaného horroru Sandman... ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Temné nebe má poněkud pozvolnější rozjezd, během něhož jsem si vybudoval celkem dost antipatický vztah k postavě otce (což přetrvalo i po celou další stopáž filmu), ale od prvního zjevení nevítaného navštěvníka se děj filmu pěkně rozjel a nezastavil ho ani divočejší (a možná už moc překombinovaný) závěr. Ve filmu je pár lekaček, které fungují díky dobře zvolenému zvuku/střihu, přesto se ale jedná o spíše umírněnější sci-fi horor, u něhož je zároveň s ohledem na Šediváky cítit i menší rozpočet ($3.500.000). Potěšila mě ale menší role J. K. Simmonse - klidně mohl dostat více prostoru. ()

Reklama

Beckett51 

všechny recenze uživatele

Suverénně největší úzkost a paranoia od Shyamalanovo Znamení. Špičkově natočený horor, který hravě strčí do kapsy kdejaký slavný film stejného žánru. Pomalu budující atmosféra, mráz na zádehc nahánějící hudba a jedno z nejděsivějších, nejmrazivějších a nejnapínavějších vyvrcholení, co jsem letos viděl. Jen je mi líto, že 65% uživatelů ho odsuzuje jen kvůli jménu Scott Charles Stewart, který se podepsal pod nepříliš povedenou Legii a slušný, žánrový béčkový popkorňák Kazatel. Toto je opravdu jeho nejlepší film a spolu s Mama zřejmě i nejlepší horor roku. Pátou hvězdu mi zabraňuje dát pouze právě menší podobnost v závěru se Znamením a taky to, že Mama se mi líbila o chlup či dva více. ()

hippyman 

všechny recenze uživatele

klasická lekačka bez špetky originality, přesto s poměrně slušnou atmosférou a gradací. při některých scénách člověka mrazí, jiné jsou zase čitelné jako kruhy v obilí... prostě místy trochu nedotažené béčko s absencí velkých jmen, ale zato taky vcelku bezbolestná creepy "oddechovka". 60% ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Mulder by řekl I want to believe. UFO problematika očima fanouška Akt X: check. Sympaťačka Keri Russell, co se nechová jako pitomá nána: check. Fungující lekačky: check. Napětí: hell yeah, check! Přestaňme remcat a chtít od "brakového horroru" vytříbenou režii, oscarové herce a einsteinovské dialogy! Vydechněte, prosím, a bavte se. O ničem jiném to není... ()

Galerie (28)

Zajímavosti (11)

  • Natáčanie prebiehalo v Los Angeles a vo Valencii. (Greenpeacak)
  • Úvodné motto filmu: "Two possibilities exist... Either we are alone in the Universe or we are not. Both are equally terrifying.”, patrí Arthurovi C. Clarkovi, ktorý je známy najmä ako autor science fiction literatúry. (Lukoh)

Reklama

Reklama