Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Před sto lety byly ďáblovy oddíly, které chtěly zničit svět, donuceny k ústupu do záhrobí. Dnes opět přišel jejich čas. Chtějí zaplavit svět svou temnou silou. Neočekávaně jsou však zastaveny. Komu se to podařilo? Záhrobnímu komandu! Komandu amerických dětí, které se spojí a dětskou bezelstností neohroženě bojují proti teroru krutých monster. Dobrodružný film pro děti a mládež je nejen napínavý, ale také veselý. Setkáte se tu s řadou legendárních filmových příšer, například Draculou, Frankensteinem, Vlkodlakem, Mumií, Netvorem z Černé laguny a dalšími. O kvalitě speciálních efektů není třeba se příliš rozepisovat. Stačí připomenout jména dvou mužů, kteří se na nich podíleli: Richard Edlund a Stan Winston. Tím je řečeno vše. (ČSFD)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (106)

matestlust 

všechny recenze uživatele

Celkem pěkná komedie, kterou bych v klidu nechal shlédnout i mladšímu osazenstvu...Co se hororu týče, nevidím zde prakticky nic mkc o co by se žánrově mohl opírat. Jedná se prakticky o rodinnou zábavnou fantasy komedii, u který bych se vůbec nedivil, kdyby jí dávali v televizi na sobotní odpoledne. Každopádně příjemný kousek a jedna z VHS klasik na Golden Crown. ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Tohle je pro mě další nostalgická záležitost. Jako dnes si pamatuju VHSku kde byly dva filmy. Prvním byl Pozdrav z cest do pekla a druhým filmem bylo právě Záhrobní komando. A právě tahle videokazeta patřila v dětství k těm nejpouštěnějším.  Záhrobní komando se jako horor moc nedalo brát ani tenkrát natož nyní. Dnes by se u filmu nejspíš nebály ani ty nejmenší děti.  Spíš bych to bral jako rodinný film kde nechybí humor a hororový je tu v podobě monster - Drácula, Frankensteinovo monstrum, Mumie, Vlkodlak a Jožin z bažin. A tahle hororová cháska se snaží narušit rovnováhu mezi zlem a dobrem.  A v tom jim má zabránit parta kamarádů. Nemůžu si pomoct. Bavilo mě to tenkrát a bavilo mě to i dnes. Tohle byl povedenej návrat do mých dětských let. Je to taková nenáročná oddychovka, která dokáže pobavit celou rodinu. Nějakým nedopatřením jsem tady tomu dal 3 hvězdy. Podle mě si to ale zaslouží minimálně 4 hvězdy. Pro mě osobně tenhle film má ještě daleko větší cenu. Takže to dnes napravuji a dávám tomu né čtyři ale rovnou plnej počet hvězd. Určitě si tenhle film budu pouštět častěji. ()

Reklama

liquido26 

všechny recenze uživatele

3,5 Jedná se o skvělou poctu starým universalovským monstrům a hodně zábavnou hororovou komedii. Na druhou stranu je tu několik různých klišé a trapných chvilek, které by mi asi když by mi bylo deset nevadily. Drákula mohl mít větší charisma, tmavší vlasy, maďarský přízvuk, nepoužívat dynamit a neříkat malý holčičce "bitch" :-) Ostatní monstra se povedla. ()

Jino 

všechny recenze uživatele

Dětsky nádherně naivní a zábavně natočený horor převážně pro mladší publikum. Studio Stana Winstona se zde předvedlo ve velkém stylu - masky dobově nezaostávají a posouvají Záhrobní komando na zasloužený nadprůměr. Stejně tak povedené skloubení hororu a komedie. Se scénářem je to trošku horší - je plný klišé a předvídatelný pro hororem zkušeného diváka....pro děti však zcela postačující. Své cíle Monster Squad splňuje dokonale. 70% ()

choze 

všechny recenze uživatele

V 80. letech se začal Hollywood po úspěchu E.T. zaměřovat na dětského diváka a natočila se řada úspěšných komediálních hororů s dětmi a náctiletými v hlavních rolích jako GREMLINS, CRITTERS nebo ZTRACENÍ CHLAPCI. ZÁHROBNÍ KOMANDO má motivem mládeže bojující s nestvůrami ve stylu KROTITELů DUCHů docela blízko k poslednímu jmenovanému. Sešlo se u něj několik známých jmen (scénář Shane "Poslední skaut" Black, masky Stan Winston) a výsledkem je příjemný horor pro děti s klasickými filmovými monstry jako Dracula, Frankenstein, vlkodlak, mumie či netvor z Černé laguny, který dílem postraší (děti) a dílem rozesměje a rozhodně výrazněji nezaostává za výše jmenovanými snímky. Odrovnala mě scéna ve které Dracula vycení zuby na malou holčičku a zasyčí: "DEJ SEM TEN AMULET, TY ČUBKO!" Od Freda Dekkera jste mohli svého času najít na hororovém regále ve vaší videopůjčovně i slušnou NOC HUSÍ KůŽE o vesmírných slimácích měnících lidi na zombies a třetího ROBOCOPA. ()

Galerie (45)

Zajímavosti (10)

  • Po snímku Hrůzná noc 2 (1989) se jedná již o druhý snímek, ve kterém si Jon Gries zahrál vlkodlaka. (Mr.Hudson)
  • Film je propleten odkazy na spoustu hororových klasik. Napříkald hlavní postava Sean (Andre Gower) v první polovině filmu nosí tričko s nápisem "Stephen King rules". V druhé polovině pak nosí svetr, jenž svými červeno zelenými pruhy nápadně připomíná svetr Freddyho Kruegera z Noční můry Elm Street. (Alfréda)

Reklama

Reklama