Reklama

Reklama

Pan Charles Duchemin (Louis de Funès) hájí největší chloubu sladké Francie - gastronomii. Vydává knižního průvodce a hodnotí kvalitu a vytříbenost jednotlivých restaurací. Má starosti s nezdárným synem (Coluche), který se chce stát principálem v cirkuse, ale hlavně s podnikatelem Tricatelem (Julien Guiomar), „králem“ motorestů a závodních jídelen, který se chystá v ďábelském plánu skoncovat s tradiční francouzskou kuchyní. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (312)

Billie777 

všechny recenze uživatele

Při sledování tohoto filmu jsem tradičně dostala chuť k jídlu. :) Jako malá jsem tento film milovala a miluji ho pořád. Jednoznačně jeden z nejlepších filmů s Louis de Funésem. Když jsem byla malá, tak mě vždycky nejvíc bavila scéna na začátku, kdy Funés přijde do restaurace převlečený za ženu. Skvělá je i scéna se zubařem a degustací dětských pudingů. :) ()

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

To si takhle nachystat na stůl dobré jídlo a pití a pustit si tento film, tomu říkám hezky prožitý večer. Jedna z těch nejznámnějších a také nejpovedenějších Funésových komedií. A když se navíc přidají géniové typu Zidiho či Cosmy - je vyhráno. Tohle si pouštím minimálně dvakrát za rok a pokaždé si skvěle pochutnám. ()

Reklama

Gemini 

všechny recenze uživatele

Nemůžu si pomoct, ale sci-fi zápletka s gumovými kuřaty dost shodila výtečné maskovací parádičky kulinářského kritika, před kterým by i hvězdičková fabrika Michelin zbledla závistí a jehož obdiv a láska k dobrému jídlu a pití v některých scénách z hlavního představitele vyzařují způsobem překonávajícím pět gastronomických hvězd. Faktem je, že Funèsovsko-Filipovské "teď jiný pivo" si pamatuji už dlouhé roky a bohužel jsem ho čas od času nucen použít. Ve výsledku dávám 60%, protože scény se smutným klaunem a vůbec celý ten cirkus mi přišly dosti zbytečné. A PS pro Mistra Pohrobka - možná pindám, ale accentu aigu opravdu apostrof neříkám;) ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Ze začátku tomu Louis de Funés nevěřil, ale když se poprvé s Coluchem potkali na place padli si ihned do oka a natočili spolu jednu z nejlepších komedií jedné velké éry. Samotný Funés již v té době prodělal infarkt, po kterém lékaři nevěřili, že ještě bude moci točit filmy a nakonec se zadařilo a jeho první film po infarktu se stal velice úspěšným i přesto, že on sám hrál naprosto jinak a přesto tak zábavně jako v jeho předešlých filmech. --- Tvařte se jako kdybych Vám chtěl zvýšit gáži. - Óóó děkuji pane řediteli - Jakoby se stalo ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

I když Funes byl po infarktu, dokázal natočit co do mimiky a obličejových grimas úplně stejnou komiku jako dříve. Ubylo jen fyzických výkonů / běhání po schodech nahoru -dolu , atd./ , což kvalitu filmu nikterak nesnižuje. Film jehož hlavní téma je jídlo je u mě velmi oblíben, když k tomu připočtu skvělou zábavu, je na 4* zaděláno. Vybaví si, ale někdo co si Funes ve filmu vybral? Zda křidýlko nebo stehýnko ? ()

Galerie (59)

Zajímavosti (26)

  • Název průvodce "Duchemin" je inspirovaný názvem známého gastronomického průvodce "Michelin". (Ganka)
  • Když přijde Duchemin (Louis de Funès) na kontrolu, coby Mr. Young, a sedne si ke stolu, je na stěně vypreparovaná ryba. V některých následujících záběrech se kolem ryby střídavě objevuje a mizí listí, které tam původně nebylo. (pjotri)
  • Když se Duchemin (Louis de Funès) chce v první restauraci napít, nedá si závoj z obličeje pryč, jako to udělal předtím při jídle. Tudíž se napít nemohl a jenom to naznačil. (SONY_)

Reklama

Reklama