Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Fantomas, záhadný netvor s ocelovou tváří terorizuje Paříž. O jeho skutečné existenci jsou však stále pochybnosti, neboť ho dosud nikdo na vlastní oči nespatřil. Prvním hostem tajuplného Fantomasova paláce se nedobrovolně stane novinář Fandor, který napsal o netvorovi senzační článek. Fantomas potrestá tuto troufalost osobitě: vezme na sebe Fandorovu podobu a spáchá fantastickou loupež. Později si nasadí i masku komisaře Juvea, který se neúspěšně již dlouho snaží Fantomase dopadnout. (Intersonic)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (471)

Radyo 

všechny recenze uživatele

Kdysi jedna z nejoblíbenějších filmových sérií s tajuplným Fantomasem a kašparovským komisařem Juvem (De Funes) dnes působí místy už mírně trapně. Francouzský humor starý 40 let hold doba značně poznamenala a dnešní generace se smějí spíše obhroublým a nevkusným vtipům, které naopak za dalších 40 let budou vzbuzovat negativní emoce u další generace. ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Louis de Funés povýšil z četníka na komisaře a tentokrát se snaží zatnout tipec své Nemesis, obávanému Fantomasovi. Bylo humorné sledovat, jak se nešikovná policie snaží dostat protřelého superzločince na lopatky v sérii bláznivých příhod. Vedle komické linie oceňuji práci s maskami a provedení akčních scén, které jsou na svou dobu uvěřitelně zahrané. ()

Reklama

choze 

všechny recenze uživatele

V dětství pecka, dnes jen naivní taškařice, která spíš než jako komedie (za celý film jsem se jen asi dvakrát pousmál) funguje jako zředěný dobrodružný film a to díky fascinujícímu záporákovi a dvěma dlouhým zdařilým honičkám v poslední třetině - jízdě horskými serpentinami v autě bez brzd a závěrečnému epickému pronásledování Fantomase po souši, vzduchu i vodě. Krom toho se film může opřít ještě o skvělý ústřední hudební motiv a o ústřední herecké trio - šarmantního Maraise, typickou šedesátkovou sexbombu Demongeot a cholerického Funèse, jehož pitvoření už na mě ale nefunguje ani zdaleka jako kdysi. Takovému MUŽI Z ACAPULCA nesahá FANTOMAS ani po kotníky. ()

Falko 

všechny recenze uživatele

Po vsetkych Cetnikoch som si povedal, ze si s uzivatelkou Madison zopakujem z detskej nostalgie aj Fantomasa a dojem po jeho reprize je vynikajuci. Je to skvela zabava, super humor, ani chvilku nudy, Funes je ako vzdy super. Takze asi zo vsetkych Funesovych filmov, ktore som videl, bude Fantomas patrit medzi tie najoblubenejsie. Uz sa nemozem dockat na pokracovanie FANTOMAS SA HNEVA (1965)... 09.01.2011 _______ Louis de Funes - (Komisár Juve) +++ Jean Marais - (Fantomas / Novinár Fandor) +++ Myléne Demongeot - (Héléne) +++ Jacques Dynam - (Bertrand) +++ Robert Dalban - (Riaditeľ novín) +++ Marie-Helene Arnaud - (Lady Belthamová) +++ Christian Toma - (Inspektor) +++ Hudba: Michel Grignon +++ ()

salahadin 

všechny recenze uživatele

Frantomas? :-) Sic komedie, přec místy mrazivá. Jakého skupenství je Fantomas, se nedozvíme. Ani jak umí padělat daktyloskopii. O plastické chirurgii nemluvě. Z filmu mám dvě ponaučení - honit se v životě za bohatstvím je stejné jako honit Fantomase. A nikdy se nesnaž porozumět ženám. Někdy mám dojem, že Fantomas, ten gumoxichtej ledvinokamennej bastard nosí i moji tvář, jak jinak si vysvětlit, že mi doma vyčítají vyjedenou ledničku a prázdnou spíž, když jsem byl týden pryč??? A geniální hudební motiv od Michela Magneho jsem si dal, když mi volá fantoMÁMAs. ()

Galerie (45)

Zajímavosti (63)

  • Hélène (Mylène Demongeot) prichádza na pomoc v malom nafukovacom člne, lenže keď bola na pláži, nič také pri sebe nemala. (Arsenal83)
  • Marcel Allain, jediný žijící autor Fantomase (Pierre Souvestre zemřel v roce 1914), byl velmi nespokojen s výsledky tří filmových adaptací. Žaloval společnost Gaumont za morální a obchodní újmu, kterou tyto „groteskní filmy“ způsobily jeho literárnímu dílu. Pařížský soud první instance rozhodl v lednu 1969 v jeho prospěch s tím, že došlo k naprostému zkreslení díla. Soud prohlásil smlouvu mezi Marcelem Allainem a Gaumontem za neplatnou, nařídil vyčíslení jeho škody a přehodnocení jeho výdělku z tržeb filmu ze 3 % na 10 %. (sator)

Reklama

Reklama