Reklama

Reklama

Fantomas kontra Scotland Yard

  • Česko Fantomas kontra Interpol (více)
Trailer

Obsahy(1)

Fantomas vymyslel další pekelný kousek: nejbohatším lidem světa dá na vybranou - buď život, nebo tzv. daň z práva na život. Všichni ohrožení boháči se sejdou ve Skotsku, v přepychovém zámku lorda MacRashleye. Nechybí ani novinář Fandor, jeho snoubenka Helena a komisař Juve se svým pomocníkem. Nikdo však netuší, že na zámku je i Fantomas, který díky svému přestrojení a umění ve zhotovování dokonalých masek se stane dokonce samotným lorde Rashleyem. Snaží se získat diamanty v ceně miliónu dolarů, ale v patách má Fandora s Helenou a komisaře Juvea s celou jeho suitou. (Intersonic)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (312)

Baxt 

všechny recenze uživatele

Klesnout za pět let ze 4* na 1* jsem i já považoval za velké sousto, ovšem má tvář, ze včerejška ještě znechucená, by mluvila za vše, kdyby vám ji bylo umožněné vidět. :) Fantomas kontra Scotland Yard je totiž demence. Samotného mě překvapuje, že zrovna Fantomas se pro mě stal sérií s největším kvalitativním výkyvem mezi dvěma částmi (Batmanův přechod z Schumachera na Nolana nepočítám). Tento šok mi zřejmě zároveň znemožnil si trojici Fantomasů zopakovat, neboť znovu sledovat zcela evidentní logické a faktické dějové přešlapy nehodlám. Co v jedničce a dvojce alespoň na oko fungovalo, to v trojce naprosto vypovědělo službu. Nejhorší muka mi přivedl scénář, nepracující se zákony tohoto ani Fantomasova světa. Takže v 1000 let starém hradu zničeho nic ze dne an den Fantomas postaví výtah vedoucí do jeho podzemního sídla, Funèsovi pro zábavu dává do jeho pokoje oběšence a jeho cvičení psi běhají převlečení za lišku po neznámém území kilometry po vůni buřtu na talíři. Všechny postavy bez výjimky jsou nechápaví tupci, blázni nebo v minulém díle umřeli. Marais je pro roli starý, mlátí desítky padouchů holýma rukama a chemie mezi ním a jeho snoubenkou nefunguje ani v těch nejvděčnějších místech. Funèsův důvtip už spočívá jen v tom, že neustále (nespravedlivě) peskuje svého poskoka a běhá po dvou chodbách monumentálního hradu v bílém prostěradle. Dva Fantomasovy nohsledy uvidíte i přestože byli oba minule prokazatelně zastřeleni. Hudba se skládá z dvou použitých motivů a několikrát se navíc opakuje, stejně jako záběry, které jsou při honu na lišku používány dokonce trojnásobně, ale stejně za moc nestojí. A závěr tomu nasadí korunu, neboť se zde recyklují černobílé filmy z druhé světové války (takže vzlétávají stíhačky, ve vzduchu je ale vidět dvojplošníky) a trvá asi 2 minuty. Něco takového bych nepřál ani největšímu nepříteli. ()

Reklama

sud 

všechny recenze uživatele

Stává se málokdy, aby některé filmy s více pokračováním byly tak vyrovnané, jako je právě série o Fantomasovi. Aby se nic zbytečného neopakovalo, tvůrci vyměnili prostředí a tím pádem si udrželi vysokou kvalitu zábavy, napětí a akce. Psát o vtipných scénách nebo o hereckých výkonech by bylo nošení dříví do lesa. Zkrátka klasika každým coulem. ()

Šandík 

všechny recenze uživatele

Rozhodně nejméně podařená část trilogie. Velkou část nudí, i když místy potěší dobře vybudovanou atmosférou, vtipnými dialogy nebo nějakým tím gagem. Hustě použitá zadní projekce ještě o chlup protivnější než v předchozích dílech. Na mnoha místech překvapuje naprostou naivitu, kterou neomluví ani to, že jde o komedii... Vcelku slabota: 65% ()

triatlet 

všechny recenze uživatele

Já se vám taky nepletu do reportáží, tak se mi nepleťte do vyšetřování. Další série přestřelek, především slovních - např. mezi komisařem Juveem a novinářskou dvojicí, Helenou a Fandorem. Nápadité začlenění skotské atmosféry (reálie jsou sice studiově upraveny),i sukně nebo skotská mají svůj význam, stejně jako konfrontace mezi Skoty a bláznivým Francouzem. ()

Galerie (66)

Zajímavosti (39)

  • Fantomas (Jean Marais) přijíždí na zámek ve voze Rolls-Royce Silver Cloud. Vůz, který odváži hosty z letiště na zámek, je Austin Princess. (sator)
  • Když je na konci filmu povoláno letectvo, můžeme na záběrech spatřit vzlet dvou tehdejších britských akrobatických skupin. Nejdříve vzlétá skupina The Red Pelicans aerobatic team s letouny BAC Jet Provost, následuje vzlet skupiny Yellowjacks s letouny Folland Gnat. (Foxhound#1)
  • Když se baví Fantomas (Jean Marais) na koni před začátkem honu s Fandorem (Jean Marais) a Juvem (Louis de Funès), má jeho kůň poměrně velkou lysinu na hlavě. Když pak vydává rozkaz pro Belzebuba, má lysinu podstatně menší. Když asistent lorda MacRashleyho (Jean-Roger Caussimon) shodí Fantomase z koně, je pro změnu opět vidět obrovská lysina. A když Juve Fantomasova koně najde, má velikou lysinu, na rozdíl od okamžiku, kdy z něj Fantomas vysílal. (pjotri)

Reklama

Reklama