Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Roztržitý policejní důstojník Cruchot zachraňuje Saint Tropez před mimozemšťany s lidskou podobou. Jediný způsob jak je rozeznat od lidí je, že pijí olej a pohonné látky a když se jich člověk dotkne, znějí jako prázdné plechové nádoby. Podaří se Cruchotovi a jeho partě zamezit přílivu mimozemských bytostí na Zemi a zachránit nejen Saint Tropez ale i celé lidstvo? (Intersonic)

(více)

Recenze (366)

Pink.Panther 

všechny recenze uživatele

Film se veze na koncem 70. let velmi populární sci-fi vlně. Díl který šel do kin v době kdy McCartney vydává album Venus and Mars, kdy letí hvězdné války, kdy jak jsem někde přečet normalizační krajina vypadala jak na Marsu. A kdy dokonce i členové nejužšího politbyra byli soudruzi Alois Saturnin, Vasil Pluto či soudružka Venuše Kabrhelová. V této době prostě mimozemská tématika nepřekvapí. Přesto sci-fi a funesovka mi nějak nesedí, mimozemšťané činí film trochu infantilním, navíc absentuje Claude Gensac. ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 8/10 Děj 9/10 Hudba 9/10 Efekty 9/10/// +nezapomenutelné scény s mimozemšťany, atmosféra, hudba, stále zábavné figurky -samozřejmě po technické stránce to dnes není žádné wow, ale to mi u četníků nevadí/// Snad jen díky pozdějšímu datu výroby se podařilo natočit tento snímek s příchutí sci-fi. Že jo, kde by četníci byly po trikové stránce někde před 15 lety, kdy vznikali první díly. Zajímavé, zábavné a nezapomenutelné a možná taky nejlepší./// Celkem 89%/// ()

Reklama

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Četník ... myslím, že měl zůstat v výslužbě - když už tam jednou byl. Jenomže nezůstal - a v tom je právě ta potíž. Co si budeme nalhávat: NENÍ ve formě. Potácí se od scény ke scéně, marně hledá tu pravou četnickou tvář - a jeho problémy s vlastní identitou rozhodně nezpůsobili mimozemšťané. Příběhu nijak nepomáhá částečná obměna osazenstva četnické stanice ani přeobsazení poměrně klíčových rolí manželek neohrožených strážců zákona. Celá ta záležitost s nenadálou návštěvou z vesmíru je zkrátka víc než problematická - bylo by lepší, kdyby jí četníci a vůbec všichni obyvatelé Saint Tropez zůstali ušetřeni. ()

Zodd 

všechny recenze uživatele

Z mého opravdu mladého věku jsem si pamatoval tento díl jako můj nejoblíbenější. O pár let později (stále v dětství) jsem názor trochu přehodnotil. Mimozemšťani jsou fajn a považuju je za správně ulítlý nápad, přestože se k tomu autoři schýlili pravděpodobně kvůli nedostatku nápadů. Ale nemohu si pomoct, že tam těch scén s mimozemšťany a následky mohlo být více na úkor té pasáže s Cruchotem převlečeného za jeptišku. Je podle mě vzhledem ke stopáži přehnaně dlouhá a kvůli zápletce s emzáky až nepatřičná a rušivá, tudíž víceméně zbytečná. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (23)

  • Vzhledem k úspěchu filmu s mimozemšťany se tvůrci rozhodli, že další díl bude také v žánru sci-fi a vymysleli několik příběhů. V jednom se měli vrátit mimozemsťané a pomstít se, v dalším by se zase Cruchot (Louis de Funès) ztratil v Bermudském trojúhelníku. Přemýšlelo se i o cestování v čase, kdy by se četníci ocitli v roce 1815 u Waterloo. Nakonec však vznikl film Četník a četnice (1982). (henrycruel)
  • Během natáčení jedné scény zabilo auto diváka. Příčinou byla patrně technická závada. Scéna byla z filmu vystřižena. (chleba24)
  • K natáčení byly zapotřebí dva létající talíře mimozemšťanů, jeden v „životní velikosti“, druhý o průměru asi 1,20 m – pouze pro natáčení jeho pádu v přístavu Saint-Tropez. (dopita)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno