Reklama

Reklama

Pád

(seriál)
Trailer 1
Drama / Thriller / Psychologický
Velká Británie, (2013–2016), 17 h 26 min (Minutáž: 58–90 min)

Tvůrci:

Allan Cubitt

Scénář:

Allan Cubitt

Hrají:

Gillian Anderson, Jamie Dornan, John Lynch, Aisling Franciosi, Bronagh Waugh, Niamh McGrady, Sarah Beattie, Stuart Graham, Bronágh Taggart, Valene Kane (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(17)

V dramatickém seriálu ze Severního Irska se představí Gillian Andersonová v hlavní roli policejní komisařky Stelly Gibsonové, jež byla převelena z londýnské policie do Belfastu, aby zde pomohla dopadnout ďábelsky chytrého sériového vraha. Zatímco Gibsonová absolvuje cestu z Londýna, představí se nám samotný vrah Paul Spector (Jamie Dornan). Drama se soustředí kolem policejního vyšetřování, které odkrývá příběhy rodin na straně obětí i vraha, jejichž životy zůstanou navždy poznamenány.
Kritikou opěvovaný seriál The Fall se vrací se svou druhou řadou. V pokračování této strhující napínavé hry se vrací Gillian Andersonová v hlavní roli policejní komisařky Stelly Gibsonové, která je na stopě sériovému vrahovi Paulu Spectorovi v podání Jamieho Dornana. Druhá sezóna se odehrává v Belfastu v Severním Irsku a navazuje přesně tam, kde skončila první řada. V šesti hodinových epizodách uvidíme, jak se stíhání Spectora stává tím zoufalejší, čím více se kolem něho utahuje smyčka. Vrah je totiž po psychologické stránce nebezpečnější než kdy dřív. (Cinemax)

(více)

Videa (9)

Trailer 1

Recenze (357)

Morholt 

všechny recenze uživatele

Možná bych si to dokázal představit kapánek temnější, ale i tak vládne spokojenost veliká. Jako většina asi budu nejvíce vzpomínat na Gillian Anderson, která si tu podle mě střihla asi nejlepší roli svojí kariéry. Místy na mě působila jako Branaghův Wallander - bez úsměvu a neustále na hraně deprese. Ale její postava byla ještě o něco složitější. Výborně byly napsané i další party s vrahounem v čele. Toho prozměnu výborně ztvárnil Jamie Dornan, který dokázal nejednou rozčílit a v závěrečném díle byl doslova na zabití. Sice jsem si zprvu říkal, že do jeho role by se hodil někdo charizmatičtější , ale nakonec jsem to musel vzít zpět. Bavily i ostatní linky, které (ne)přímo souvisely s hlavní linií a dodaly seriálu na košatosti. Ostrovy zase válej. 85% ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Napriek tomu, že divák pozná identitu vraha hneď od úvodu, nemusí sa báť, že by si tvorcovia tohto seriálu nedali záležať po iných stránkach, za pomoci ktorých si dokážu plne získať jeho pozornosť. Celý počin je viacmenej vyobrazením súboju dvoch osôb, "vrah VS detektív", ktorý spočíva v prezentácií vysokej inteligencie, znalostí, obozretnosti. Tempo je pomalé, priestor dostáva i množstvo "vedľajších" postáv, ktoré či už priamo alebo nepriamo ovplyvňujú vývoj deja. Záverečné epizódy mi z určitého pohľadu neprišli príliš logické, no chápem že zrejme nebolo iné riešenie. Rozuzlenie pomerne reálne, takže za mňa veľká spokojnosť [1 séria - 4☆] [2 séria - 4☆] [3 séria - 4☆] ()

Reklama

H34D 

všechny recenze uživatele

Velice precizní kriminální seriál, který se nebojí zabřednout do detailů a to jak na straně policejního vyšetřování, tak na straně jednání a motivace pachatele. Proti sobě stojí dva velikání a to aniž by to seriál dával příliš na odiv. Seriál ani předem neodsuzuje, perfektně se vyhýbá černobílému vykreslení a nešetři psychologickými detaily. Bojuje se nejen o dopadení, ale také, jako v pravém vyšetřování, o usvědčení. V druhé sérii mám jisté výhrady k chování postav, které mi osobně nepřišlo už tolik realistické, avšak třetí série posouvá seriál na samý vrchol. The Fall ukazuje, že dopadením, ani přiznáním pachatele případ zdaleka nekončí, psychologie postav je zejména ve třetí sérii perfektně rozpracovaná. Osobně si tady libuju v těch intelektuálních rozhovorech mezi chytrými postavami a v detailním sledování jejich myšlenkových pochodů... 9/10 ()

evapetra 

všechny recenze uživatele

Opravdu skvěle prokreslené a zahrané charaktery. Vyšetřovatelka, pachatel, i ta malá mrška Katie, té by člověk nejraději dal po držce, jak věrohodně jeji postavu otravné a sebevědomé puberťačky Aisling Franciosi zpodobnila. Stejně tak jsem věřila i Spectorově ženě Sally její nevědomost a naivitu. Přesto, že každý díl této kriminální podívané plyne v pomalých, až natahovaných záběrech, v těch dlouhých pasážích beze slov panovalo stejné napětí, jako v rozhovorech hlavních postav. To vše mi nedovolovalo odtrhnout oči od obrazovky a netrpělivě jsem očekávala díly další. ()

Mkqp 

všechny recenze uživatele

Obsazení - excelentní, herecké výkony - excelentní, zápletka - excelentní, zpracování - excelentní, psychologie - excelentní. Jednoduše, jeden velký žánrový nářez. Pachatel je znám už od prvního dílu, ale vůbec ničemu to neškodí. The Fall je vytvořen s velkou dávkou preciznosti. Jak v prostředí a charakterová dokonalosti, tak i ve fungování různých složek a institucí, které jsou v seriálu zainteresované. Podobný druh kriminálky mi chyběl. No a na závěr musím dodat, že Gillian Anderson hrála vážně úžasně. Už jen skrze její výkon je důvod proč seriál vidět. ()

Galerie (243)

Zajímavosti (12)

  • V rôznych televíznych oceneniach si seriál The Fall (2013) odniesol 20 nominácií, z ktorých až 8 pretavil vo víťazstvo. (Anetulicek)
  • Ve druhém díle si před domem zavražděné můžeme v dáli všimnout policejních vozů značky Škoda. Konkrétně se jedná o Octavie druhé generace. (Iktus)
  • Jamie Dornan řekl, že pro přípravu na jednu roli hodně sledoval seriál Dexter (od r. 2006). Velmi pravděpodobně měl na mysli tuto. (barazara)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno