Reklama

Reklama

Zelňačka

  • Francie La Soupe aux choux (více)
Trailer

Dva venkovští staříci, přátelé Glaude a Ciciss (Louis de Funès a Jean Carmet) tráví většinu času popíjením vína a drobnými hádkami. Jejich staré barabizny, kde si chtějí pokojně užít podzim života, se ale mají bourat a na jejich místě se má vystavět zábavní park. Jedné noci přistane v okolí mimozemšťan z planety Ox (Jacques Villeret), ochutná jejich zelnou polévku a dá jim lákavou nabídku... (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (4)

Trailer

Recenze (243)

honajz2 

všechny recenze uživatele

Je celkem zvláštní, že jsem nic s de Funèsem už hodně dlouho neviděl, když jsem ho kdysi hodně dávno měl v oblíbených hercích. Popravdě už ani filmy s ním tolik nevyhledávám a kromě Zelňačky mám v Chci vidět ještě jeden, ale bůhvíjak se na něj zatím nechystám. Nicméně tohle mě hodně zaujalo námětem, tak jsem doufal, že se příjemně pobavím. A ono moc ne. Ten začátek mě dost vyděsil, protože koukat na film s dvěma dědky, kteří závodí v prdění, se mi fakt nechtělo. Ten fekální humor tam sice zůstal i tak, ale naštěstí se v tom všem našlo i pár vtipných míst, u kterých jsem se zasmál, ale pořád toho nevtipného nebo trapného bylo krapet víc. Místy to působí příjemně, ale jako celek se to zbytečně a dost vleklo, proto radši zůstanu u silných dvou, než abych dal slabé tři. Ušlo to, ale stejně jsem čekal o dost víc. SPOILER A to vzkříšení mrtvé ženy mi přišlo spíš jako vata. KONEC SPOILERU Každopádně jsem ale zvědavý, jak vypadá ten český remake, jestli bude lepší nebo horší... Lepší 2* ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Film: Dva městečkem odepsaní staříci svými prdy přivolají ufouna a spřátelí se s ním. De Funése dabuje Lábus, nezkouší být podobný Filipovskému, a přitom se nejlépe blíží originálu. DVD: Tříminutový trailer a film o filmu (11 minut, nikdy neviděné záběry propagace filmu, záběry z natáčení, rozhovory s Jacquesem Villeretem, autorem René Falletem a mnoho dalšího materiálu) mají CZ titulky, následuje fotogalerie, upoutávka na celou De Funésovskou edici (6 a půl minuty, CZ dabing) a vybrané filmografie čtyř herců a režiséra. ()

Reklama

easaque 

všechny recenze uživatele

slabé 3* kvůli tomu, že film jde oproti knižní předloze dost po povrchu. Ani není divu, když tam hrál Funes. Přesto to zase tak hrozné není a neznalí se můžou jakž takž bavit - ale raděj doporučuji knihu - určitě nezklame. [ PŘÍBĚH: 2 /// NÁLADA: 3 /// ART: 0 /// STYL: 1 /// CASTING: 1 (3*MAX) ] ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Tak tohle se tedy prakticky vůbec nepovedlo, kdyby tady nehrál Louis de Funes tak uberu ještě další hvězdičku. Nevím jestli by to na mě působilo jinak v době svého vzniku, ale s odstupem skoro 30 let je to pro mě prakticky nekoukatelné. Sledovat Funese jak pšouká? Tak to opravdu nemusím. Zřejmě již došly nápady. Omlouvám se Vám pane Funes:( ()

Ampi 

všechny recenze uživatele

Zelňačky mám rád. Zajímal by mne recept.  Mimo to by teoreticky Glaude Ratinier a Francis Chérasse, díky planetě Oxo, genetický obohatit jiné komunity přeživších členů druhu Homo Sapiens ve vesmíru v případě zániků Země.  A jaké to jsou? Tanis z Symptomu Pandorum, Abydos z Hvězdné brány, Planety opic z roku 2001 a Tharaxion z Hvězdných křížáků jen tak co vím. Rozhodně by ti dva sverazové byli svérázné obohacení. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (5)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno