Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Osudy Boda, nezaměstnaného bývalého vojáka a Sissi, sestřičky na psychiatrii, se jednoho dne protnou díky dopravní nehodě na ulici Wuppertalu. Pak se potkají znovu: v bance, a to zrovna během loupeže... Jinými slovy by se dal film popsat jako příběh lidí, kteří si museli nejprve vzájemně zachránit život, aby se mohli do sebe zamilovat. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (201)

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Lolu běžící o život už jsem dlouho neviděla, ale seznávám u sebe čím dál tím nadšenější reakce na Tykwera. A pokud pracuje s Frankou, pak je to prakticky jistota. Nádherný vnitřní svět princezny a bojovníka je kouzelnou moderní pohádkou v reálných kulisách, za jejichž pozitivní náboj by se nemusel stydět ani skutečný pohádkář Disneyova typu. Půvabné. ()

Eawy 

všechny recenze uživatele

Tento film som zháňala veľmi dlho. Po viacerých odporúčaniach, som si ho nakoniec pozrela. Očakávala som všetko možné, len nie toto. Bolo to naozaj prekvapivo dobré. Bola som prekvapená hlavne preto,l že nepatrím k nadšencom nemeckých filmov. No tento ma ako jeden z mála nadchol. Bodo rovnako ako Sissi bol divný a preto ma to veľmi prekvapilo. Herci boli vybraní tiež šťastne, soundtrack príjemný. No, najviac ma hneď dostala kamera a príroda. Neuveriteľne dobre to bolo natočené. Zobralo ma to do úplne iného sveta, preto sa mi to možno páčilo. A ak som koniec dobre pochopila, tak tá metafora nakonci s tým autobusom, bola neuveriteľná. No 100%. Nemám, čo dodať. ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele

,,NEMOCNICE BIRKENHOF, PSYCHIATRIE.......“... /// Sisi se zamilovala (35 minut a konečně se něco děje) a Bodo je taky rozbitej. Co se dělo doposud je důležitý, ale tak složitě popsatelný – respektive složitě vyprávěný – takže výstižně to pojmenuju ,,hodina o hovně“. BOŽE SISI, VÍŠ CO DĚLÁŠ? Pocity? Hodně rozporuplný. Přirovnal bych to k Melancholii (vole vím, že je mezi nima 11 let...). Prostě jsem se nudil, ale jsem schopnej uznat, že Tykwer je výbornej vypravěč. Jako vejlet mezi duševní suterény dobrý, ale jako film? Prostě mě tyhle duševní bubáci nestrašej. Aspoň doufám..... /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Zjistím, že se nemám hádat s manželkou před příjezdem na benzinovou pumpu. (Na druhou stranu, - je to prej dobrý na fyzičku.) 2.) Jsem zralej na pořádkou dávku Benperidolu. (To já během filmu taky...) 3.) Thx za titule ,,PietroAretino“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ * ()

castor 

všechny recenze uživatele

Musíme na tuhle hru přistoupit. Jinak Toma Tykwera a jeho tým za šnečí tempo a dialogy jak z jiné planety ukamenujeme. Spící princezna, toho času sestřička z psychiatrie a vojenský vysloužilec, toho času bankovní lupič se prostě musejí potkat. I kdyby nechtěli. Láska si prostě v tomhle světě udělá cestu. Zkoumání náhody a osudu Tykwer proklepnul už v předchozí Lole, zřejmě mu to vyhovuje a tady představuje počátek cesty k vykoupení. Tihle dva se totiž nečekaně potkají pod koly náklaďáku (kouzelná scéna) a v hypnotickém tempu to nakonec doklepou až k závěrečným titulkům. Někdo opravdu raději hodí kamenem proti obrazovce, jiný bude plakat dojetím. Tykwer (tehdy se mi líbil mnohem víc než dnes) je cítit, Franka Potente je k poetickému hledání lásky snad předurčená. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Podivnost, na které není divné vlastně nic. Vlastně to v základu je jen obyčejný příběh komplikované lásky jednoho páru, zloděje a sestřičky na psychiatrii, která sama je poněkud magor. No a těmhle dvěma hvězdy rozhodně nepřejí a v prostředí plném bláznu se dá jen těžko říct, jak to s nimi dopadne. Celé to navíc má silnou tajuplnou atmosféru nad záhadnou osudovostí jejich setkání, které je prostoupené celým filmem, vytváří mysteriózní efekt a přitom tu není nic přímo mysteriózního. Popravdě jsem se po Zimních spáčích bál, že pro mě Tykwer bude jen režisérem jednoho (skvělého) filmu a zbytek jeho tvorby mě bude míjet, ale tady jsem se naštěstí přesvědčil, že jsem se mýlil. Žádná hluboká myšlenka z toho nevyleze a je to hlavně hra na efekt, ale plně přiznaná, nehrající si na nic víc a jasně divákům naznačující, o co jí jde a co chce, aby se na ní oceňovalo především. Podobně jako Lola. A já to ocenit určitě musím, protože jsem od toho nedokázal odtrhnout oči, filmařská stránka byla propracovaná od kompozic obrazů po gradaci scén a herecká stránka je na tom snad z celého filmu nejlíp, jelikož tu všichni předvádí naprosto neuvěřitelně důvěryhodné výkony a ani u jedné z postav jsem chvílemi nevěřil tomu, že ji pouze ztvárňuje herec a že taková není ani v realitě. A Franka Potente mi možná poletí mezi oblíbené herečky, na základě toho, co zde předvedla. Nestrhlo mě to tolik jako Lola, proto s hodnocením nejdu na plný počet, ale je to více než stylová záležitost, kterou jsem si celou dobu užíval a která funguje přesně tak, jak má. Rád si tu jízdu dám někdy znova. SPOILER A ačkoli je cesta k happy endu plná neuvěřitelných náhod, nevadí mi to, protože se mi to svým způsobem do celku krásně hodilo. Uspokojivěji to asi ani skončit nemohlo. KONEC SPOILERU 4* ()

Galerie (12)

Zajímavosti (4)

  • Ve filmu byla využita visutá dráha Schwebebahn, která je symbolem německého města Wuppertalu. To je rodištěm režiséra Toma Tykwera. (Namaste)
  • Německý titul "Der Krieger und die Kaiserin" se do angličtiny přeložil jako "The Warrior and the Empress" (Bojovník a Císařovna), ale režisér Tom Tykwer chtěl, aby anglický titul zněl "The Princess and the Warrior" (Princezna a bojovník). (pUnck)

Reklama

Reklama