Reklama

Reklama

Batman

  • USA The Batman (více)
Trailer 4

Dva roky slídění po ulicích jako Batman, který nahání strach zločincům, zavedly Bruce Waynea hluboko do stínů Gotham City. Mezi zkorumpovanou sítí městských úředníků a vysoce postavených osobností má osamělý mstitel jen několik důvěryhodných spojenců - Alfreda Pennywortha a poručíka Jamese Gordona - a mezi svými spoluobčany se stal jediným ztělesněním pomsty. Když se vrah sérií sadistických machinací zaměří na gothamskou smetánku, stopa záhadných indicií pošle Největšího detektiva světa na vyšetřování do podsvětí, kde se setká s postavami jako Oswald Cobblepot, Edward Nashton, Carmine Falcone a Selina Kyleová. Jakmile důkazy začnou vést blíže k domovu a začne být jasný rozsah pachatelových plánů, musí Batman navázat nové vztahy a odhalit pachatele, aby se stal symbolem naděje Gotham City. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (4)

Trailer 4

Recenze (1 253)

T2 

všechny recenze uživatele

║Rozpočet $200miliónov║ Tržby USA $369,345,583║ Tržby Celosvetovo $772,245,583▐  Tržby za predaj Blu-ray v USA $13,422,272║ Tržby za predaj DVD v USA $3,780,350║ A máme tu nový tip Batmana výzorovo ide na hranu toho vysneného ponurého Temného Rytiera na určitú hranu únosnosti pre svet komiksu. Úvod dosť brutal ponurá momentka, sa nečudujem že táto úvodná depka môže detúrence a ľahšie povahy dosť odradiť. Celý film sa nesie v temných farbách, ide skôr o psycho dramatickú rozvrátenosť hlavných hrdinov, či lepšie povedané kriminálnikov. Máme tu najviac poľudšteného zraniteľnejšieho Batmana čo bol doteraz vypustený na plátny kín. Schitáva to a riadne ale ide si za svojim držiac sa svojich zásad. Na akčných scénach sa tu moc nestavia, tie sú len taký vedľajší efekt, ktorý tu má ale svoje miesto. Asi najviac zaujme diaľničná nahánačka. Výborná ikonická kamera, ponurá hudba a výzor a dusná atmosféra ako keby sa Batman čelne zrazil s filmom Se7en. Je zreteľné že Matt Reeves sa inšpiruje dosť v podobne ľadených filmov. Možno nie je najoriginálnejší režisér ale dokázal sa dostať na určitú úroveň, ktorá berie a za posledné dva roky(2020,2021) filmových suchôt nám ponúka riadnu dramatickú komksovú depku.   /videl v kine: 90%/ ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Batman je fakt blízko k tomu, aby přišel na to, že koupit topení do sirotčince, aby v něm v zimě neumrzaly děti, by bylo užitečnější než vybavit se osobním tankem, ale nakonec Bruce dojde k názoru, že nejefektnější způsob, jak zlepšit svět a přestat inspirovat domácí terorismus, je dělat totéž co doposud, ale víc se u toho asi smát? Film pečlivě zkonstruovaný tak, aby o ničem nebyl, ignorující veškerý potenciál k opravdové sebereflexi (Batman jako doma na policejní stanici - no comment), aby zvolil raději performovanou "sebereflexi" kopírující 40 let staré motivy "dekonstrukce" žánru, které v tuhle chvíli leda stvrzují status quo a uhýbají od opravdových témat, jimž by Batman mohl být alegorií. Batman samozřejmě nemusí být alegorií ničeho, jenže ten film se tváří tak sebedůležitě, že je pak poměrně trapné, když se zároveň ohání žánrovou zábavou, u které se vypíná mozek - což je ale nakonec jediný mód sledování, která se nehroutí pod vahou nesmyslů. Hodnocení je těžké. Rozhodně to je lepší než Joker, který mě iritoval. Tady to bylo spíš roztomile tupé a vlastně to skvěle funguje jako nezáměrná parodie. Nejoblíbenější momenty, kdy jsem se nahlas smál (Spoilery): Riddler latte art moment. / Alfred by měl zapracovat na reading the room skills co se týče poštovních bomb. / Heroická oběť skoku do vody, která je ale jen po pás, takže se Batman prostě sebere a dělá jakože nic a pokračuje... / Kdykoliv, kdy je bolestně patrné, že lidi by měli poznat Wayna - Christopher Reeve byl přesvědčivěji inkognito než tahle inkarnace Bruce / Sadboi Pattinson every second pure gold. 2 a 1/2 hvězdy ()

Reklama

KarelR 

všechny recenze uživatele

Očekávání byla… v podstatě naplněna? Nový Batman je opulentní komiksovou podívanou, která ochránce Gothamu pojala zase trochu jinak. Depka, kterou Matt Reeves roztáčí od první minuty, je opravdu hmatatelná a má blízko k pojetí Phoenixova Jokera. Zároveň se tu však servíruje klasická gangsterka smíchaná s ještě klasičtějším lovem na sériového vraha, což je dobře i špatně. Pozitivní je, že Reeves natočit opravdu temný a suverénní biják, který nikdy nesleví z precizně nastaveného tónu. O to víc proto zamrzí, že si skoro nikdy neřeknete „wow, tohle jsem ještě nikde neviděl!“, protože jednotlivé kusy příběhu důvěrně znáte z jiných filmů. Ano, všechno je tu smíchané brilantně a s patřičnou razancí. Jen se toho seskládalo za sebe zbytečně moc a výsledkem tak je parádní, avšak zbytečně košatá podívaná, která ve finále zůstane ve stínu nolanovek. Dvojku bych si nicméně dal hned! (8/10) ()

Morien 

všechny recenze uživatele

VARUJI PŘED SPOILERY. Nebudu vysvětlovat, proč mi Bruceův voice-over přišel nadbytečný až parodický, proč mi navzdory mé lásce k Paulu Danovi (a Barrymu Keoghanovi, stojí-li vůbec za zmínku, jako že nestojí) záporák přišel nedostatečný, proč mi vlastně celý příběh přišel takový nezajímavý, ačkoliv jsem ho se zájmem sledovala, a pouze poměřím film podle standardního ukazatele kvality detektivek: pokud při posouzení stejných vodítek dojdu k odpovědi dřív než hlavní postava, tak mi takový film/příběh nikdy nemůže vyrazit dech. Jak může Bruce dostat nápovědu "sirotek" a nezačít si okamžitě myslet, že další cíl je on sám? Dealbreaker. Zoë a Robert krásní, ale nejvíc se mi na celém filmu asi líbil Jeffrey Wright. Mám nejasné podezření že už se na to znova nepodívám. --- Haha, a ještě se mi zdálo, že tam slyším The Imperial March, a podle zajímavostí na IMDB tam jedna melodie začíná stejnýma notama. ()

MrHlad 

všechny recenze uživatele

Matt Reeves přichází se sebevědomou vizí batmanovského světa a jde úplně jiným směrem než jeho předchůdci. V jeho podání je Gotham ošklivé a špinavé město a jeho obyvatelé jsou unavení korupcí a zločinem. Takže není žádné překvapení, že Reevesův a Pattinsonův Batman není žádná měkota. Nový Batman nezastírá inspiraci v devadesátých kriminálkách a sedmdesátkových thrillerech, připomene Sedm, Serpica nebo Přání smrti. A mnohem víc se tu mluví a pátrá, protože Reeves natočil především detektivku zasazenou do podstatně realističtějšího a uvěřitelnějšího světa, než jaký stvořili jeho předchůdci.   Hezky to vypadá, parádně to zní a Pattinson je jako Batman velmi dobrý. Bohužel není moc dobrý jako Bruce Wayne a celkově práce s jeho „civilním hrdinou“ trošku drhne. Hlavně proto, že i přes tříhodinovou stopáž se tvůrcům nakonec ne úplně povedlo všechny motivy, příběhy a zvraty dotáhnout do uspokojivého konce a některé prvky tak v Batmanovi působí jaksi polovičatě. Zkrátka toho chce řešit hrozně moc a ne vždycky se to Reevesovi povede dotáhnout do uspokojivého konce. Méně je někdy více, na druhou stranu pořád toho funguje dost na to, aby z toho byl dobrý film. ()

Galerie (83)

Zajímavosti (55)

  • S výškou 1.78 metra, je Colin Farrell (zatiaľ) najvyšším hercom, ktorý kedy na plátne stvárnil postavu Penguina. (MikaelSVK)
  • Carmine Falcone (John Turturro), zmiňuje, že byl postřelen do hrudi a následně operován Thomasem Waynem (Luke Roberts). Totéž bylo zobrazeno v komiksu „Batman: Dlouhý Halloween“. (Mikahu)

Související novinky

HBO plánuje další dračí spinoff o Aegonovi

HBO plánuje další dračí spinoff o Aegonovi

13.02.2024

Spinoffů, prequelů či přímých pokračování jsme se měli ze Západozemí dočkat už několik. V současnosti je jisté, že se letos v srpnu dočkáme druhé série Rodu draka. Dále pak s určitostí vzniká série A… (více)

Hollywood hodlá prioritizovat jistoty

Hollywood hodlá prioritizovat jistoty

28.09.2023

Stávka scenáristů oficiálně skončila, v následujících dnech a týdnech se musí ještě vyřešit stávka herců, pomalu ale jistě to už vypadá, že se Hollywood ještě před koncem roku vrátí naplno do práce.… (více)

Jak se Ahsoka vyhnula problémům s Volume?

Jak se Ahsoka vyhnula problémům s Volume?

27.08.2023

Jedním z důvodů, proč se vůbec povedl vznik seriálu Mandalorian, byl tehdejší technologický průlom zvaný StageCraft, jenž byl od té doby použit v řadě dalších filmových i seriálových produkcích. V… (více)

Reklama

Reklama