Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ve filmu Policajt nebo rošťák je Jean-Paul Belmondo přesně takový, jakého ho mají diváci nejraději. Tvrdý, neústupný, trochu samotářský, ale především vždy obklopen krásnými ženami a vždy nad věcí. Do Nice přijíždí inkognito divizní komisař oddělení vnitřního vyšetřování Stan Borowitz, specialista na čistky uvnitř policie. Vše totiž nasvědčuje tomu, že nedávno zavražděný komisař Bertrand byl v úzkém spojení s místní mafií. A není zdaleka sám. Policejní inspektoři Rey a Massard jsou do vraždy přímo zapleteni, je tedy nutné je usvědčit a policii očistit. Borowitz má vlastní netradiční prostředky a postupy a rozhodne se vyvolat válku gangů, která by jako první vydala oba zkorumpované inspektory. Nečekaný příjezd neposlušné dcery Charlotty vše zkomplikuje. (Česká televize)

(více)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (303)

nascendi 

všechny recenze uživatele

Belmondo nepatrí medzi mojich obľúbencov o čom svedčí aj to, že iba trom filmom som dal štyri hviezdičky (Na konci s dychom, Profesionál a Zviera). A ostane to tak aj naďalej, i keď som nejaký čas skúšal štyri hviezdičky. Tento film nie je žiadnym skvostom nad ktorým ochkajú filmoví kritici. Má ale jeden veľký tromf - chce diváka pobaviť a darí sa mu to skvelo. Nič viac však nemôžeme od Bebela Borowitza, ktorý je v skvelej forme, chcieť. Zaujímavé je, že tri mnou cenené filmy nakrútil v rozmedzí štyroch rokov. ()

Decker 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejlepsich filmu s Belmondem co jsem videl. Hraje zde neustupneho, neuplatneho a nekompromisniho divizniho inspektora Borowitze, ktery jde po krku bande gangsteru. Belmodno prekypuje sarmem, temperamentem, vtipem a eleganci. Proste skvely krimi komedialni snimek, ktery by si nemel nechat ujit zadny priznivce francouzske kinematografie. ()

Reklama

lykan9 

všechny recenze uživatele

Ať se jedná prakticky o jakýkoliv film s Jean-Paulem Belmondem, tak se jedná skvost a dílo napěchované charismem. A Policajt nebo rošťák patří mezi ty úplně nejlepší. V době, kdy tento film vznikl jsem sice ještě dlouho nebyl na světe, ale hláška "To je nemilé, Kamile.", mě doprovázela celou základní školu. Je to prostě nadupaná akční podívaná plná skvělých hlášek a v jakémkoliv věku okouzlujícím Belmondem. ()

MikO_NR_1909 

všechny recenze uživatele

Jean-Paul si pravdepodobne vytrhol jednu celoživotnú postavu šarmantného darebáka a žil s ňou desiatky rokov. Čiže nech sa snaží, kto sa snaží, všetko mu vychádza, nikto ho neprekukne, ide si za svojim a vždy to dosiahne. Venovať sa teda detektívnej linke je z cesty a dôležitejšie budú fóry a režijná dynamika. Väčšina z toho v zásade funguje, akurát som z takýchto fopá trilerov prepozeraný a vychutnávam si to len z takej tej podvedomej roviny, kde nevnímam každú súvislosť, pretože keby som tak činil, dal by som takýmto veciam asi zbohom. ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Zase se mi potvrdilo, že vůbec nejsilnější stránkou všech belmondovek je Belmondo sám. Klasický motiv tvrdého policisty bez respektu ke všem předpisům sice sedí k podobným filmům jako ulitý a smíchání komedie s vážnou kriminálkou zvládl režisér Lautner na jedničku, ale nemohu si pomoci, bez lišáckého Belmondova úsměvu by to tentokráte vyznělo trochu do ztracena. Tím ale vůbec nechci říci, že by se mi Policajt nebo rošťák nelíbil, naopak jsem po mírně rozpačitém úvodu dostal přesně tu porci inteligentní zábavy, jakou jsem před zhlédnutím očekával. Jen oproti jiným vrcholným belmondovkám mi tahle přijde o malinko slabší.. Ovšem i tak beru 4* jako povinnost. ()

Galerie (52)

Zajímavosti (20)

  • Film se promítal v Evropě (Západní Německo, Norsko, Dánsko, Portugalsko, Polsko, Maďarsko) a v Asii (Filipíny, Turecko). (Varan)
  • Scéna na začátku filmu, kdy Jean-Paul Belmondo (Antonio/Stanislas) přijíždí autem na Azurové pobřeží, byla natočena na silnici do La Turbie (D37) v zatáčce, kde měla o dva roky později monacká kněžna Grace smrtelnou nehodu (v pozadí je vidět Saint-Jean-Cap-Ferrat). (classic)

Související novinky

Zemřel Jean-Paul Belmondo

Zemřel Jean-Paul Belmondo

06.09.2021

Přichází smutné zprávy z Francie. Svět filmu dnes přišel o jednu z velkých hereckých ikon, ve věku 88 let totiž v Paříži zemřel oblíbený francouzský herec a producent, charismatický Jean-Paul… (více)

Reklama

Reklama