Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Roky ve vězení mu mohou vyvážit už jen ukradené diamanty, ale podsvětí nezapomíná... „V kapse mám 1000 franků, na sobě šaty starý deset let, ale něco mi říká, že mám vydržet..." říká hlavní hrdina filmu Bojovník Jacques Darnay, kterému soud vyměřil patnáct let za přepadení klenotnictví, při kterém byl majitel zabit a zmizely diamanty v hodnotě čtyř milionů franků. Darnay je propuštěn předčasně, protože policie doufá, že ji dovede k ukradeným diamantům. Jediný, kdo byl tehdy zatčen, byl Darnay a policie tuší, podsvětí to ví, že on nevraždil. Nicméně diamanty chtějí všichni. (Česká televize)

(více)

Recenze (99)

Belmondicek 

všechny recenze uživatele

Sotva chladnokrevný Alain Delon opustí vězení, tak má v patách gangstery a policii, kteří chtějí vědět, kde má z loupeže schované diamanty v hodnotě šesti milionů. Delon tu sebe podruhé režíroval a podílel se na scénáři. Obsadil opět také svoji tehdejší přítelkyni Anne Parillaud ( je k nakousnutí ) a v roli komisaře zazářil Pierre Mondy...."Žena, pomuchlanej pršák, zhasínající cigára...nekoukáš moc na televizi...Colombo!... Nevím o čem to mluvíš!" Dabing Pavla Trávníčka sedí k Delonovi jak prdel na hrnec... "Byl jsem do ní vážně zabouchnutej, ale v životě bych jí neprozradil, že ty diamanty jsou ve skutečnosti na hlavní poště v Riu. Příliš jsem si toho v životě prožil, než abych někomu důvěřoval..." ()

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Zdařilá kriminálka, zas jednou nemusím přemýšlet nad hodnocením, tady jsou to krásné čtyři hvězdy a u mě spokojenost.. Hlavní postava Jacques Darnay v podání Alaina Delona v podstatě nemá chybu, právě byl propuštěn z vězení za loupežné přepadení klenotnictví, no a když se začne hrát o diamanty, hraje se nesmlouvavě.. To je tak, když je přítel převlečená děvka a z děvky se vyklube přítel, navíc s půvabem Anne Parillaudové, kdo by odolal? Po pravdě ani já ne.. ()

Reklama

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Chýbalo mi viac akcie, premyslenosti, prekvapení v zápletke. Po čase som dostal pocit, že film má byť len stávkou Delona s druhým režisérom, koľko nahých žien sa okolo neho bude točiť. A všetky ochotné, vychudnuté a zabudnuteľné, ale boli pri Delonovi, tak bobor musí byť! Ale aj ochrancovia zvierat uznávajú, že stav bobrov a kôz musí byť regulovaný, čo sa v tomto filme nepodarilo a chvalabohu nedošlo aj na výstavu vtáctva. ()

Kimon 

všechny recenze uživatele

Příjemný kriminální příběh jednoho sympatického zloducha. Je to případ, kdy, přestože si plně uvědomujete špatnost počínání jistého kriminálníka, držíte mu palce a očekáváte, že jeho příběh skončí pro něj dobře. Tento pocit ve vás nabudí sympatický "kukuč" Alaina Delona a jeho uhlazené chování v kterékoliv situaci. Scénář filmu je promyšlený a nedává divákovi možnost odhadnout dopředu průběh děje. Škoda jen, že obsah k tomuto filmu (oficiální text distributora) tak bezohledně prozrazuje děj, namísto toho, aby popsal film poněkud delikátnějším způsobem. Vynikající dabing titulní role. 121 minut hrací doby mě osobně s přihlédnutím k poutavosti děje nepřipadá nijak dlouhá. ()

ZkuKol 

všechny recenze uživatele

Klasická Delonovka, kterou si sám odrežíroval, obsadil si své oblíbence (hlavně Annu) a vzal svůj ikonický příběh. Alain je tu ve formě, Anne odhazuje jeden svršek za druhým a divák se baví, co chtít víc? Jacques opouští vězení a v tu chvíli začnou jeho stří kumpání chcípat jak mouchy, minulost se prostě vrací a on se s ní musí porvat... 70% ()

Galerie (22)

Zajímavosti (6)

  • V úkrytu Pierra Mignota (Michel Beaune) je záběr na prázdnou klec, při němž je slyšet krátký úryvek hudby z filmu Samuraj (1967). (Cucina_Rc)
  • Snímek byl natočen na motivy le stejnojmenného románu, který napsal André Caroff. (Terva)

Reklama

Reklama