Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Roger Sartet má za sebou bohatou kriminální minulost. Osudnou se mu stala poslední loupež v klenotnictví, po které byl brzy odhalen a po přestřelce dopaden. Po ukončení předběžného vyšetřování převáží policie Rogera do jiného vězení. Během transportu jim však vězeň za pomoci Sicilského klanu uteče. Klan tvoří rodina Manalesových, v čele s otcem Vittoriem. Společně plánují další velkou loupež, protože Roger ve vězení vytáhl ze svého spoluvězně plán zabezpečovacího zařízení, které instaloval ve vile Borghese. Tam se právě koná výstava šperků v hodnotě padesáti milionů dolarů. (Česká televize)

(více)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (214)

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Gabin, Delon a hudba Morriconeho. A ešte aj Ventura. Treba dodávať viac? Veľmi dobrá, klasická gangsterka, také sa už dnes málokedy natočia. Dejovo super, nevýhodou je predĺžená stopáž, ktorá niekedy prinesie krátke hluché miesta. Inak typický noir s veľmi vhodným parížskym prostredím na krimi tohto typu. ()

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Z dnešního pohledu je tato gangsterka ze staré dobré francouzské školy (především po dějovové stránce) zbytečně sálodlouhá a rozvleklá a zoufale průměrná (ale co by za to jiní filmaři dali) eurokrimoška. Nicméně stále s docela zajmavým hudebním doprovodem, od klasika žánru, a s pěknými lehce oděnými ženami. Sem tam nechybí nějaká ta akce bez které by se film podobného ražení neobešel (která ale postrádala větší napětí). Samotný snímek dneska povyšuje na lepší průměr, snad jen skvělé herecké obsazení, chladný Gabin v bílém baloňáku a profesionální zabiják, ale i tak trochu naivka Delon, neříkám ale že tenkrát na svou dobu to nebyla bomba. Škoda toho otevřeného konce. Za 3*. Taliáni jsou lepší. ()

Reklama

Orlau32 

všechny recenze uživatele

Všimněte si, že kriminálka (pokud se tam jedná o šperky nebo drahokamy) je vždycky zajímavější, než pokud se tam řeší drogy. Takže ve filmu SICILSKÝ KLAN se jedná o to první zmiňované. Nádherně a s obrovským klidem (jak to umí pouze Jean GABIN) se tam rozehrává nebezpečná příprava obrovské loupeže : ukrást šperky nesmírné hodnoty přímo z výstavního sálu. Jako komplice tam má Gabin Alana DELONA, ale nejen jeho. Vynikající práci odvedl též Lino VENTURA, další hvězda francouzského filmu, ale italského původu. Nevím, co bych tomu filmu vyčetla. Bylo to napínavé, brilantní výkony hvězdného obsazení nedaly nikomu od napětí ani chvíli vydechnout. Ano, netekla tam krev, ale to je na tom filmu právě to nejhezčí. Musím dát 5*. ()

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

Klasická gangsterka se skvělým hereckým obsazením a slušnou atmosférou. Jean Gabin, Lino Ventura a Alain Delon - to je záruka kvalitní podívané sama o sobě a když ještě přispěje svoji hudbou maestro Morricone, musím hodnotit vysoko. Film není zbytečně natahovaný a řekne vše, co říct chtěl, aniž by na to potřeboval třeba tři hodiny. Delonův útěk z policejního antonu na začátku filmu byl výborný, stejně jako Ventura žmoulající téměř celý film nezapálenou cigaretu, aby si pak stejně nechal připálit. Kvalita a dobrá práce. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Dá se ignorovat film, kde hrají Jean Gabin, Alain Delon, Lino Ventura a hudbu složil Ennio Morriconne ? Nedá !! To je jako kdyby se ve Vašem pokoji slíkala opravdu dokonalá ženská s pověstí vynikající milenky. Jelikož dokonalá ženská s pověstí vynikající milenky asi nezná adresu mého pokoje, nechal jsem se svádět filmem Sicilský klan. Už od úvodních minut bylo jasný, že sleduji kombinaci mimořádně napínavého filmu s dokonalými hereckými výkony. Scény, ve kterých je Lino Ventura či Jean Gabin nabývají díky charismatu těchto herců na obrovské síle. Každou větu co řeknou, každé gesto, které udělají jim věříte až to vypadá, že nesledujete film, ale jste součástí této kriminálky. Po skončení filmu mě bylo hrozně smutno. Ne, nebylo to kvůli konci filmu, ale proto, že takovýto filmy se už zřejmě nikdy nenatočí a když jo, už v tom nebude hrát Jean Gabin, Alain Delon a Lino Ventura, prostě už to nebude Sicilský klan. Tenhle film mě svedl stejně lehce, jako by to dokázala jen opravdu dokonalá ženská s pověstí vynikající milenky. ()

Galerie (36)

Zajímavosti (18)

  • Film získal v roce 1981 na festivalu David di Donatello ceny v kategoriích nejlepší kostýmy a nejlepší výrobní design. (Terva)
  • Italský národní syndikát filmových novinářů udělil snímku v roce 1981 dvě Stříbrné stuhy. Adresáty byli Mario Garbuglia za nejlepší střích a Carla Fracci za nejlepší ženský herecký výkon. (Terva)
  • Snímek byl se stejným obsazením natočen celkem ve třech jazycích, a to ve francouzštině, angličtině a italštině. (Monco)

Reklama

Reklama