Reklama

Reklama

Resolution

Trailer

Obsahy(1)

Michael (Peter Cilella) se vydává do indiánské rezervace za svým přítelem Chrisem (Vinny Curran), aby mu pomohl přemoci závislost na drogách. Po několika dnech v neudržovaném domě však oba přátelé zjišťují, že v jejich okolí se dějí velmi podivné věci, a oba mají pocit, že je kdosi sleduje. (Goldbeater)

Videa (1)

Trailer

Recenze (41)

ricci.s odpad!

všechny recenze uživatele

Áno!!! Úžasné to bolo! Teraz mi už neostáva nič iné, len rozmlátiť si hlavu o stenu, pretože toto je presne ten typ "hororu", ktorý ma jedného dňa zabije. Takže kto chce vidieť "horor", ktorý nemá s daným žánrom absolútne nič spoločné, a v ktorom sa od začiatku do konca len konverzuje a vôbec nič nedeje, ten dá možno 5. Ja som išiel od nudy skapať a môžem si akurát dobre zanadávať na všetky tie Avasty či Esety, či čo to vlastne mám, že mi opäť raz nezablokovali jednu neskutočne nezáživnú pičovinu. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

"The Cabin in the Woods" meets "Sinister" meets "nový Evil Dead". Už jen tahle síť inspiračních zdrojů, nebo lépe řečeno paralelních zpracování stejných motivů naprosto odlišným způsobem je zajímavá. Zatímco výše jmenované fláky pokládám za špičku současného mainstreamového hororu, tohle je ryzí levná nezávislárna. Ale perfektní. Malý (ale dostačující) rozpočet podpírá hodně originální příběh. Celou dobu jsem byl zvědavý, s jakým nadpřirozeným (nebo přirozeným?) fenoménem mají vlastně hrdinové čest. Rozuzlení je svým způsobem dost inovativní (a i přesahy tohoto obsahu do "formy"). Ono se to těžko popisuje, prostě tomu dejte šanci a třeba budete spokojení. Atmosféricky to na mě působilo dost mrazivě a nepříjemně i v těch chvílích, kde se zrovna nic objektivně strašidelného neděje (stačí, když divný týpek v karavanu točí mezi prsty zrcadlovou destičkou). Pro fandy amerického indie hororu povinnost. PS: Pokud váháte, jestli se na film podívat, v rozhodování by vám mohl pomoci tento film. Pokud se vám líbil on, mělo by se vám líbit i Resolution. Taky je to víceméně pomalá konverzačka a alternativní pohled na hororový žánr. ()

Reklama

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

My kind of horror. Nenápadný a levně natočený film balancující na pomezí buddy konverzačky a paranoidního mysteriozňáku. Žádné ohrané explicitní strašení, ale náznaky, nejistota, paranoia jsou podávány v tak akorát odměřených dávkách, aby divák zůstal napnutý jako struna. A že já se fakt bál. Dokonce i u scén, které by zdánlivě děsivé být neměly. Takhle si osobně představuju kvalitní horor. To vše navíc umně zabaleno do překvapivě originálního příběhu, který nedává mnoho vodítek k rozklíčování. A to je v tomto případě dobře, protože díky tomu neurčitá atmosféra vydržela a gradovala až do konce. Parádní debut! ()

Omnibus 

všechny recenze uživatele

"Zbytky fetu... žíly když opouští... Oko je tu, hrozí i odpouští." Pozdě varován, dal jsem to obráceně. Nejprve Donekonečna (2017) a pak teprve Resolution. Upřímně, jsem i rád. Pomohlo mi to být zvědavý i ve chvílích, kdy ostatní diváci už nudou, či vzteky nad nekonečnými tlachy a přehráváním jurodivých vzkazů na záhadných kazetách bušili hlavou do zdi. Ani se jim nedivím. Nechat si na týden připoutat ruku k trubce bez povědomí, do čeho jdu, asi i mě by trefil šlak, podobně jako nebohou Sáru: "Pes umřel sám, dostal na verandě infarkt." :-) Jo jo, trefil ho infarkt... ráže 38. Že Chris, coby závislák s těžkým absťákem, udělá a řekne cokoli, jen aby se dostal ke své dávce, je jasné. Ale že  Michael, jeho čistý anděl strážný (resp. láskyplný tyran odmašťovací) lže, jako když tiskne, své přítelkyni? Možná známka toho, jak už ho Chris stahuje k sobě dolů, do morálního bahna. Zaujali mě indiáni, coby drsní čističi své rezervace od fetek a squatterských bezďáků. Zřejmě karma a pomsta bílému muži za zkázonosnou ohnivou vodu. "Pouhá" 3‰ v krvi. Víckrát už ne. ()

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Chlapík sa rozhodne vycestovať na odľahlú chatu a pomôcť tam prekonať závislosť starému kamarátovi. Tomu sa to síce nepozdáva, ale nemá inú možnosť, takže započnú svoje odvykacie rozjímanie, ktoré im však narušujú podivní ľudia, čo sem prichádzajú. Onedlho sa navyše začnú objavovať čudné veci a náznaky toho, že sa okolo nich deje niečo zvláštne. A film je zvláštny celkovo; taký svojský, psychologicko-dramatický horor, v ktorom je na jednej strane načrtnutých viacero zaujímavých vecí, ktoré však musí divák dôkladne počúvať a predovšetkým ho to musí aj zaujať, čo sa napr. u mňa podarilo až na druhý raz, po pár rokoch :) ()

Galerie (7)

Reklama

Reklama