Reklama

Reklama

Pierre Richard jako postrach reklamní agentury... Pan Guiton je ředitelem reklamní agentury Jerico, paní Glycia jeho milenkou. Pierre Malaquet je synem paní Glycie. Pierre nemá štěstí ani v lásce, ani v zaměstnání. Jediné, co mu nechybí, je jeho přesvědčení o vlastním talentu, který může nejlépe uplatnit právě v reklamní agentuře. Protože pan Guiton nemůže odolat přání své přítelkyně Glycie, přijme tohoto talentovaného muže do své agentury. Netuší, co rozpoutal a jak blízko má jeho kvetoucí podnik ke krachu. Pierre Malaquet není zlý, je jen trochu… Roztržitý. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer 2

Recenze (142)

sud 

všechny recenze uživatele

Hodně moc bláznivá komedie. Pierre Richard debutoval a hned takhle. Jeden z jeho tří nejlepších filmů (tedy alespoň pro mne). Velice trefné gagy a k tomu ještě satira na reklamu. Smál jsem se od začátku do konce (scény s vajíčkama nebo se slepeckou holí jsou neodolatelné) a to se mi už dlouhou dobu nestalo. Klistax vede! ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Chápu zdejší nostalgii, protože u francouzských komedií je téměř pravidlem, ale Richardova režijní prvotina se ke mně dostala více než pětatřicet let od svého vzniku, což mělo za následek neslavný zážitek. Zatímco Kopyto nebo Velký blondýn se dají sjíždět pořád, tady jsem se téměř po celou dobu těžce nudil. Zlatá éra měla teprve přijít. ()

Reklama

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Velice povedená jednohubka. Pierre Richard stále patří k mým nejoblíbenějším francouzským hercům a jeho nejlepší komedie ke zlatému fondu francouzské komediální tvorby. Roztržitý se k nim může hrdě přiřadit také. a i když je to jeden z nejlepších filmů velkého blondýna, je jich spoustu ještě lepších... Ale k filmu - skvěle mi to uteklo, bylo to báječně obsazené - jako vždy vynikající Bernard Blier nebo Paul Préboist - a samozřejmě Richard --, vtipné, i když některé roztržitosto mi přišli až moc přehnané, ale jako celek to působí velmi svěže a optimisticky. Zápletka je zajímavá, Pierre srší jeden vtipný slogan za druhým a jeho scénky jsou opravdu dotažené k dokonalosti...no jo, je to prostě bezvadnej herec a tady to dokazuje, protože opravdu působí jako ten největší trouba pod sluncem.... Richardovy filmy se dělí na dvě kategorie: výborné a vynikající a průměrné až nekoukatelné. Roztržitý se rozhodně řadí do té první kategorie a já se na tenhle film (na-rozdíl třeba od Všechno uvidíme nebo Dvojčete) kdykoliv znovu moc rád podívám. 86%. ()

Smok 

všechny recenze uživatele

Túto komédiu si pamätám ako vynikajúcu zábavu z mladosti, pri ktorej sme sa vždy všetci sledujúci išli udusiť smiechom, ovšem s odstupom času sa mi asi zmenil pohľad na tento film... Ovšem scéna a nápad s Clistaxom je nezabudnuteľný a priznávam, že som ho aj niekoľkokrát skúsil na mladšom bratovi, či funguje :) ()

Allan 

všechny recenze uživatele

Zoufale žalostná či žalostně zoufalá komedie. Už dlouho se mi nepodařilo tak moc naletět na hodnocení filmu zde na ČSFD a i když mě DVD stálo v Levných Knihách pouhých 99Kč, je mi těch peněz velice líto. Mám pocit, že se zde recenzuje snad úplně jiný film, nebo ho hodnotí ti, kteří na něj vzpomínají s mnohaletým sentimentem v srdci, když jim ještě bylo -náct nebo -cet. Já nepatřím mezi Richardovy příznivce, zároveň jsem ale schopen uznat, když nějaký jeho film je dobrý (např. Hračka či Náhradník). Smysl téhle NEkomedie mi ale uniká - za 90 minut stopáže jsem se dvakrát pousmál a jednou zasmál a to bylo vše. Všechny potenciálně vtipné situace jsou bezpardónu odfláknuté a kdykoliv přišla na řadu scénka ve stylu "potkají se dva roztržití a je z toho hrozná bžunda", otvíral se mi nůž v kapse. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (5)

  • Během titulků na začátku a na konci filmu se písmeno „I“ pohybuje přes obrazovku jako kreslená postavička tak, aby doplnil mnoho slov, kde toto písmeno chybí. (aniiicka)
  • Známý francouzský režisér Yves Robert si zde zahrál epizodní roli, ve scéně kdy mu zmatený Pierre Richard vleze do bytu v domění, že je doma. Yves Robert se holí a nechápavě pozoruje Pierra Richarda ve svém bytě. (Enšpígl)
  • Úvod filmu na rušné křižovatce se odehrává na Place d'Iéna ve čtvrti Chaillot (náměstí pojmenováno podle německého města Jena, u kterého v roce 1806 Napoleon porazil pruskou armádu). [Zdroj: filmovamista.cz] (aniiicka)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno