Reklama

Reklama

Motýl na rameni

  • Francie Un papillon sur l'épaule (více)
Trailer

Byla vražda, kterou Roland viděl, jen výplodem jeho mysli, nebo se proti němu spikl svět? Roland Feriaud se probudí v sanatoriu, aniž by tušil, jak se tam dostal. Pamatuje si, že byl v hotelu a slyšel z vedlejšího pokoje divné zvuky, šel se proto podívat, zda někdo nepotřebuje pomoc. Když vešel dovnitř, uviděl mrtvolu a dostal ránu do hlavy. Lékař mu však poví, že ho někdo udeřil proto, aby ho okradl, žádná mrtvola se v hotelu nenašla, byla to pouze halucinace. Prý ho mohou příštích pár dní provázet podobné vidiny, nemá si jich však všímat. Když je ze sanatoria propuštěn, začínají se mu dít divné věci, neustále jej někdo sleduje, lidé po něm chtějí jakýsi kufřík. Je těžké vyznat se v tom, zda jen blázní, nebo byl zatažen do nějaké podivné hry. Jenže když se v hotelu začne nějaká dáma shánět po svém manželovi, který má vypadat přesně jako mrtvola, kterou Roland viděl, dojde k závěru, že není blázen a jen se proti němu spikl svět. (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (82)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Lino Venturovi sedí na rameni motýl poznání a čím více k němu přibližuje ruku, aby se ho dotknul, tím je pravděpodobnější, že uletí a nikdy už jej nespatří.. Rodák z Parmy jako muž, který věděl příliš málo, je ve své úspornosti přesvědčivý i v pruhovaném pyžamu a Derayovi se daří i pomocí noirových postupů stavět místy surreální labyrint paranoie. Poslední scénu si však mohl odpustit, zas tak vzácný ten motýl nebyl.. Mimochodem, nelze si nevzpomenout na Polanskeho, jak nechal o deset let později Harrisona Forda „franticovat“ po Paříži. Nutno mu přičíst k dobru, že byl divácky vstřícnější a lépe si pohrál s absurditou situace.. ()

Pink.Panther 

všechny recenze uživatele

Adaptace románu "Velvet Well". Záhadný boj o záhadný kufr, se záhadným obsahem, záhadných neznámých, kteří jak naznačeno sahají do nejvyšších kruhů, mnoho mrtvol…Elegantně švenkující kamera, rafinovaný střih a hudba na pozadí jsou plus, stejně jako výborný Ventura jehož Roland Fériaud se marně snažil pochopit situaci. Co touto "kafkárnou" chtěl autor říct? Nakonec mohu jen konstatovat: výsledkem této surrealistické konspirační teorie je poněkud neurotizující vzduchoprázdno. Produkce: Gaumont ()

Reklama

italka63 

všechny recenze uživatele

Ten široce stavěný muž s vizáží zarputilého býka, ten se po Barceloně něco nachodil, i když se vylodil jako turista a začaly se mu tady dít divné věci, kterým ani za mák nerozuměl, a snaha o jejich pochopení začíná být lemována mrtvolami a únosem jeho ženy. To je tak, když jste ve špatnou dobu na špatném místě a třeba si vás spletou.... Skvělý Ventura. ()

andrii 

všechny recenze uživatele

Barcelonská "amnézie" Lino Ventury, který se stává účastníkem nevysvětlitelného, přísně střeženou obětí. Otevřením a nahlédnutím do 13. hotelové komnaty "se upsal" cizáctví své vlastní mysli, hledajíc smysl toho všeho, klíč k podstatě...a ctihodných mrtvol v utajení stále přibývá. Podivuhodná, neklidná hra motivů, vzkazů a chování "těch druhých." Matoucí kalkul, záhadné a rafinované polibky docela "obyčejného" zločinu, schizofrenní úzkost nebo hypnotický trik filmové dezorientace? A co ten kufřík? ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Jeden z filmov, u ktorého so zatajeným dychom čakáte ako to dopadne... a ono to dopadlo, ťažko povedať či ku spokojnosti alebo nie. Niekoho možno takýto koniec poteší, čo sa týka mňa, nie som sklamaný, aj keď by si to možno ešte niečo na dovysvetlenie pýtalo. Na druhú stranu ale aspoň je takto divák ponechaný na svoju vlastnú fantáziu, plnú všakovakých špiónov, CIA, KGB, Iluminátov a ríšu ďalších všelijakých konšpiračných teórií a záhad. Čo sa týka L. Venturu - jednoducho geniálne... to ako chodil... bezradný a so strachom v očiach... úžasné, bol to skrátka Pán. To najlepšie na snímku je však vynikajúca mysteriózna atmosféra, bohato živená diváckou zvedavosťou, ktorá vydržala až do konca. Veľká spokojnosť. Slušný nadpriemer. 80/100 ()

Galerie (30)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama