Reklama

Reklama

Český žurnál - Série 2 (2014) (série)


Dělníci bulváru (S02E01)

(epizoda)
  • angličtina Tabloid Workers (festivalový název)
Trailer

Obsahy(1)

Dokumentární film Víta Klusáka Dělníci bulváru proniká do světa českých celebrit a novinářů. Při práci sleduje především žurnalisty, kteří tyto celebrity vyrábějí i nesnášejí současně. Výsledkem je filmová reflexe, která záměrně není plakátovým odsudkem mediálního světa pomluv, intrik, nevěr a nemocí slavných, ale pozorovatelskou sondou tragikomického fenoménu, který jako jeden z posledních veřejně sdílených zájmů propojuje českou společnost napříč. „Píšu jen to, co moje čtenáře zajímá. A lidi chtěj jen to, co je zabalený mezi kozy a fotbal. Jsem dělník bulváru a jsem jeden z nejlepších," říká Pavel Novotný, šéfredaktor druhého nejčtenějšího bulvárního serveru v Čechách a jeden z protagonistů Klusákova dokumentu. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (5)

Trailer

Recenze (301)

Bachy 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

To, že je mi z toho blbě, tady přece znamená úspěch. Jedna z těch hlubších sond, která vyvrací častou výtku, že Žurnál vybírá zajímavá témata, aby o nich pak nic neřekl. Klusák je hlava otevřená, umí se ptát a umí reagovat. A jeho síla je právě v tom záběru a ponoru do jednotlivce. Nevadí mi, že Vít nemíří na víc "dělníků". Ti, kteří jsou tady prozatím stačí. Vzal mě do jiný dimenze a ukázal mi jednak zevrubně, jednak se sarkasmem a jednak hodně chytlavě něco, co mi doposud bylo dost cizí. Dík za to, ty blitky si po sobě uklidím. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Hmm tak nám zabili Džambulku! A kdo že? No přeci ti bezskrupulózní parchanti z bulváru. Tak dlouho jí štvali až při úniku před nimi, aby nebyla zachycena z pomočenýma kalhotama zaškobrtla o pražec a ukončila svůj život pod koly jedoucího vlaku. Styďte se hajzlové! ale co už aspoň je o čem psát. Víme?70% ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Uvědomujete si, že tady v tý práci je potřeba rezignovat na určitý morální hodnoty?" Jsem si toho vědom a na rozdíl od všech kandidátů na "práci" v eXtra.cz by mi to dost vadilo. Mně totiž nezajímají klepy, peníze, večírky ani barva stolice žádné z celebrit. A už vůbec mě nezajímají bláboly prasečího mozku Pavla Novotného, který je natolik přesvědčen o své nadřazenosti nad lidskou rasou, že si svou hloupost snad ani neuvědomuje. Nicméně jsem obdržel základní informace o tuposti "celebrit" a o tom, která slova prodávají bulvár, takže jednu hvězdu této zbytečnosti dám. ()

Tosim 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Proč?? Třeba Novotného odpovědi někomu nestačily, takže jednodušeji: PRO PRACHY. Už je jasný, že Klusáka žeru, když točí s Remundou, ještě víc fajn, neviděl bych to nijak vyhroceně, autor prostě pozoruje a divák se dívá. Kdysi jsem četl, že bulvár je "hodný" a "zlý", snad ano, stupidní jsou ale oba. Doufejme, že se nám samotná CSFD nebulvarizuje, když má minimálně pochopení pro špínu, které by podle jejích slov prominuli i přejetí dítěte, no možná změní názor, až se bude jednat o její vlastní. Vlastně už se stalo, fotr šel z nemocnice, vyfotili ho, bylo potřeba užít jemných metod, rodinné příslušníky banální historky nezajímají, snad za to ten barák a auto stojí, těm jednobuněčným organismům. I na vlastní kůži si vyzkouší, co to ta vtíravá žurnalistika je, když se svolením povídají svoje moudra a najednou jim to při jedné myšlence, která odněkud přiletí, začne být nepříjemné, snad záblesk rodícího se strachu o holou existenci. Prostě prdel nad prdel! Vzpomněl jsem si, že před pár dny zemřela Věra Chytilová. Důkaz, že mozek, hodnota a zásady mají smysl. 90%. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Jaký otec, taková mrdka aneb selátko neodkvičelo daleko od chléva. Papá, bulvární rádobybavič slaboduchých smíšků, egoista a nebetyčně trapný kokot, synátor, bulvární rádobyinformátor slaboduchých čtenářů, kokainista a prvotřídní huhňavý debil. Jo, degeny se holt nezapřou a kdo má jiný názor, ať mi vylíže Primu s Novou. Myslím však, že co se týká tohoto škváru, jste všichni kapku vedle. Pavča totiž ve své redakci, obklopen kohortou šeredných, hloupých a obdivně kvokajících pipek, vymyslel na svůj ubohý kvokcient překvapivě ďábelský plán! Zdánlivě negativní píár je pro tupou hyenu taky propagace, Klusák tedy poslušně naklusal a náš mrchožrout si jen veřejně a sebestředně načechral peří na milníku s nápisem Tijuana, přičemž do veřejnoprávní televize vyzvracel své patonázory, o nichž je neochvějně přesvědčen, že jsou kůl. Tvrdí mu to přeci denně celý hřad. Vsadím se, že teď leží vepřově rozvalen doma na sedačce a slastně si sahá pod své nechutné panděro, protože udělal z ČT bulvární médium. Tomu bezradně přihlíží evidentně nešťastně vdaná paní Novotná mladší, u níž je s podivem, že to hloupé bezskrupulózní prase ještě v noci nezadusila polštářem a nezkásla Super.cz za práva na exkluzivní fotografie. Ale co. I celebrity bulvár milují a tento dokument to jasně dokazuje. Nechat se totiž dobrovolně fotit vymaštěnou, rádobyexcentrickou pičou a Pavlovou pravou rukou, která už dávno měla místo na Plese v opeře létat nad kukaččím hnízdem, za tím bude něco víc, než jen absence zdravého, selského pudu sebezáchovy. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (2)

  • Díky reakci svého okolí se rozhodla Kateřina Kristelová na sociální síti Facebook komentovat scénu s Pavlem Novotným. Zkráceně se vyjádřila v tom smyslu, že o kameře samozřejmě dobře věděla, k odvysílání svých záběrů dala svolení a že šlo jenom o hru, která jí živí, ale není ji možné brát vážně. (Olík)

Reklama

Reklama