Reklama

Reklama

Star Wars: Síla se probouzí

  • Česko Star Wars: Epizoda VII - Síla se probouzí (více)
Trailer 2
USA, 2015, 136 min

Režie:

J.J. Abrams

Kamera:

Dan Mindel

Hudba:

John Williams

Hrají:

Harrison Ford, Mark Hamill, Carrie Fisher, Adam Driver, Daisy Ridley, John Boyega, Oscar Isaac, Lupita Nyong'o, Andy Serkis, Domhnall Gleeson, Anthony Daniels (více)
(další profese)

Lucasfilm a vizionářský režisér J.J. Abrams spojili síly, aby vás znovu přenesli do předaleké galaxie. Star Wars se vracejí na plátna kin filmem Star Wars: Síla se probouzí. (Falcon)

Videa (17)

Trailer 2

Recenze (2 423)

Pethushka 

všechny recenze uživatele

Tímto je moje láska ke Star Wars jednou provždy zpečetěna. Díky bohu jménem J. J. Abrams, že ukázal, jak moc miluje Star Wars a nedovolil aby jejich další epizoda byla jen způsob, jak dostat kačky z diváků. Skoro až nechápu, jak se mu to povedlo, ale ta atmosféra tam je se vším všudy, od začátku až do konce. Jak jsem bez toho mohla žít? ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

V rychlosti, časem možná víc: Hvězdné války zbožňuji od...jakživa. Abrams pro mě provedl "restart" ala episoda 4, kterým si otevírá vrata do tvorby dalších příběhů, universum bude vzkvétat. Přes všechno to superzábavné a moderní pozlátko a tu nostalgii, mi u filmu chybí duše (odvážnější by napsali "koule"). Tohle je hra na jistotu. Chtěli jsme to nebo ne? PS:milovníkům tržeb doporučuju sledovat denní tržby, rodí se tu něco velkého... ()

Reklama

Lima 

všechny recenze uživatele

Slušný pilot k velmi drahému televiznímu seriálu. A síla nikde. Vlastně ani ta sithská temnota, kterou jsem tak hmatatelně cítil ve staré trilogii, nebo v ´Pomstě sithů´. Kdyby mi bylo nyní patnáct, šestnáct let a Episoda VII. by byla mojí první, co ze světa Star Wars shlédnu, nic by mě nemotivovalo pídit se po starších dílech. A to je smutné. Celkem jsem se bavil, to určitě, ale nenašel jsem nic, co by poslední epizodu stavělo do světla kultovnosti, nadčasovosti, jako staré episody. Kdybych měl použít přirovnání, tak Abramsův film je něco jako třetí díl Terminátora, slušné hollywoodské řemeslo, ale nic víc. ()

tron 

všechny recenze uživatele

68%. Ako dieťa som na Star Wars vyrastal, preto je paradoxne, že sa za žiadneho odborníka naň nepokladám a hoci sa mi páčili skoro všetky diely a rip-offy (áno, aj Ewokovia alebo teda aspoň jednotka, dvojka nestála za nič), nemôžem s čistým svedomím tvrdiť, že by šlo o nejaké extra premakané srdcovky. Preto ma Epizóda VII do značnej miery nechala chladným a vlastne sa mi ju ani príliš nechcelo pozerať. Občas je to prílišné digitálne svinstvo (Andy Serkis, to ako vážne?), ale inak ide o fajn oddychovku s famóznou ostrovnou koncovkou a nečakanou smrťou istej postavy. Kino Považan NMnV 2015 ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Nejsem žádný fanda Star Wars, ale musím uznat, že vrátit se do starého známého světa světelných mečů a Síly bylo pro mě nad očekávání příjemné. Zavzpomínat na staré události, rozpoznat staré lodě, zbraně i roboty a téměř nepoznat přestárlé postavy... Musím ale poznamenat, že svět Hvězdných válek je mi příjemný kvůli několika skvostným PC hrám (Jedi Knight II, Jedi Academy), nikoli předešlým filmům. V tomto víru nostalgie se mi ani nechtělo nadávat na vlastně docela obyčejný, průměrný a nepříliš zajímavý nový díl ságy. Zatímco rebootovat Star Trek se podařilo s nečekanou chytrostí a nefalšovaným charismatem postav, nové Star Wars nemají vlastně žádné výrazné přednosti. Čtvrtá hvězda patří jen za mé subjektivní a s tímto konkrétním filmem málo související pocity. 7/10 ()

Galerie (686)

Zajímavosti (161)

  • V den premiéry snímku (tedy 18. prosince 2015) vyšla i novelizace "Star Wars: The Force Awakens" od Alana Deana Fostera. (P. J. D.)

Související novinky

Avatar: The Way of Water už je čtvrtý

Avatar: The Way of Water už je čtvrtý

29.01.2023

Byl to poměrně zajímavý souboj - přitáhne více pozornosti diváků velký návrat Star Wars po deseti letech, nebo návrat Avataru po třinácti letech? Teď už známe odpověď. Pokračování sci-fi blockbusteru… (více)

John Williams oznámil svůj poslední film

John Williams oznámil svůj poslední film

24.06.2022

Legendární hudební skladatel John Williams (Star Wars: Epizoda III - Pomsta Sithů, Mnichov, Zachraňte vojína Ryana) prozradil, že se pomalu ale jistě hodlá odebrat do skladatelského důchodu. Po více… (více)

Spider-Man: Bez domova boří žebříčky rekordů

Spider-Man: Bez domova boří žebříčky rekordů

17.12.2021

Jak se očekávalo, tak se děje - a vlastně v ještě větší míře, než mělo. Spider-Man: Bez domova podle odhadů v předpremiéře vydělal 50 milionů dolarů, což je třetí nejvyšší číslo v historii nezávisle… (více)

J. J. Abrams nechce natočit žádný DC film

J. J. Abrams nechce natočit žádný DC film

18.05.2021

Režisér J. J. Abrams a jeho produkční společnost Bad Robot momentálně dohlížejí nad kupou připravovaných komiksových projektů studia Warner Bros. a DC. Logicky se tak čas od času vyrojí spekulace, že… (více)

Reklama

Reklama