Reklama

Reklama

Temný případ

(seriál)
Trailer 15
Krimi / Drama / Mysteriózní / Thriller
USA, (2014–2025), 31 h 7 min (Minutáž: 54–86 min)

Hrají:

Matthew McConaughey, Woody Harrelson, Michelle Monaghan, Colin Farrell, Rachel McAdams, Taylor Kitsch, Kelly Reilly, Vince Vaughn, Michael Potts (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(5) / Epizody(31)

Obsahy(1)

Toto drama s Matthewem McConaugheym a Woodym Harrelsonem v hlavních rolích se soustředí na dva detektivy státní policie z Louisiany. Sleduje jejich osobní i profesionální vztah během sedmnáctiletého pátrání po děsivém rituálním vrahovi. Čím déle pátrání trvá, tím více se mění jejich životy a jejich partnerství dostává zabrat - každý z nich musí sám zjistit cenu odplaty a projít si ztrátou iluzí. V roce 2012 je znovu otevřen případ vraždy z roku 1995, na němž pracovali detektivové Rust Cohle a Martin Hart, kteří se mají znovu pustit do vyšetřování. Vše probíhá v současnosti prostřednictvím samostatných výslechů. Oba detektivové vyprávějí příběh svého vyšetřování, přičemž znovu otevírají nezhojené rány a začínají pochybovat o tom, že se jim podaří vyřešit případ bizarní rituální vraždy z roku 1995. Jednotlivé časové linie se rozcházejí a znovu sbíhají v roce 2012 a oba muži jsou opětovně vtaženi do světa, o kterém si oba mysleli, že je dávno pohřbený v minulosti. Ve chvíli, kdy poznají sami sebe i vraha, je jasné, že temnota je přítomna na obou stranách zákona. (HBO Europe)

(více)

Diskuze

MontyBrogan

MontyBrogan (hodnocení, recenze)

Stallone , Stallone

Ale mne nikto nič nepredával, môj milý demagóg, ja som si ten seriál vybral sám. A odsúdiť ho pokojne môžeš aj po 1,5 minúte, ale nemáš ho potom hodnotiť, pretože to nie je relevantné. Môžeš si ho napríklad uložiť na usb kľúč, s ktorým si potom budeš teatrálne penetrovať anál, keď už ti došli krucifixy. Nikoho tu nezaujíma, čo robí taký komplex vo voľnom čase, ale prečo nám to cpeš? Lebo si troll a ako správny troll ma určite teraz oblažíš ďalšími 20 riadkami klamstiev, odpovede sa už však nedočkáš, tak pa. 

Abes: Alebo Flight.

na příspěvěk reagoval jerry12

Stallone

Stallone (hodnocení, recenze)

Už asi Jerry zabíháme moc do detailů. Pokud jsi se seriálem spokojený, dívej se na něj, užij si ho. Já si najdu nějaký jiný, který mě zaujme mnohem více. Rád se s tebou na dalších diskuzí shledám a tentokrát budeme mít třeba stejný názor a tzv. si ´´pokecáme´´. Určitě jsem nechtěl být nějaký útočný, možná jsem byl vášnivý. Za to promiň.

Stallone

Stallone (hodnocení, recenze)

jerry12

Ano, řekl jsi krásnou věc. Ten produkt se podařilo náramně prodat. A já se ptám, jací zákazníci si ho koupili? Co je to za zákazníky? Co je to vůbec zač? Co jsou? Kdo jsou ti lidé, které seriál zaujal? Jsou to průměrní konzumenti televizních filmů? To je ta cílová skupina?

Asi je to jasné.

jerry12

jerry12 (hodnocení, recenze)

Stallone

Ano, ten kýžený výsledek je samozřejmě takový, že seriál má zaujmout. Ale pochopíš už konečně, že jsi jeden z 8% lidí, které nezaujal, a zbylých 92% ano? A trh se nebude přizpůsobovat tvým tvrzením o nekvalitě seriálu, jen proto, že si myslíš, že máš nakoukáno víc než někdo jiný a že máš ty jediný tu pravdou skutečnou pravdu. Trh se bude přizpůsobovat jen a pouze tomu, co chtějí zákazníci. A zákazníci chtějí a milují True Detective. Pokud ty ne, nikdo ti to nebere, ale je velmi odvážně a navíc silně nekřesťanské dělat ze svého názoru kategorický fakt.

jerry12

jerry12 (hodnocení, recenze)

Stallone

To není tak docela pravda, protože v obuvnictví můžeš taky nabídnout potenciálním zákazníkům nějaký typ obuvi, který bude 92% lidem vyhovovat, ale 8% ne, v telekomunikacích taky můžeš nabídnout tarif, který se bude 92% zákazníkům líbit a 8% ho nebudou chtít. O tomhle je trh - o volnosti v poptávce, která je buď většinová, nebo prostě chybí. Kdyby první série byla jako produkt takový propadák, rozhodně by neměla na ČSFD a IMDB 92%, resp. 93%, určitě by se netvořila druhá série a určitě by HBO nevrazila 9 milionů dolarů do propagace druhé řady. Takže komu chceš říkat, že neví, jak funguje prodej? Prodej funguje tak, že poslední díl True Detective byl vůbec tím nejsledovanějším videem v historii HBO GO (až do jednoho dílu Hry o trůny). Důvod? Prostě táhne, i jako umělecký seriál, i jako produkt.

na příspěvěk reagoval Stallone

Stallone

Stallone (hodnocení, recenze)

jerry12

Mám pravdu. Jerry, umíš dělat byznys nebo ne? Umíš prodávat produkty? Třeba zavolat zákazníkovi a nabízet mu levnější elektřinu, plyn, tarif na volání, pojištění....  To je to samé. Oni to chtějí prodat. To i netočí pro sebe a svou soukromou potřebu. Točí to jako produkt, který chtějí vnutit lidem. A cílem úspěšného prodeje je zákazníka oslovit. Zaujmout ho. To ten seriál neudělal. Pochopíš to? A já vážně pochybuji, že po 1,5 díle nastane 100% obrat, změní se charakter herců, změní se myšlení postav a změní se příběh. Pokud tomu tak bylo, tak tady sním ten monitor na který se koukám.

na příspěvěk reagoval jerry12

Stallone

Stallone (hodnocení, recenze)

MontyBrogan

V dnešní době ohromného počtu seriálů a filmů nemůžeš prostě spoléhat na to, že konzument si seriál pustí a osloví ho až po několika dílech (tj. několika strávených hodinách). To je nesmysl. V dnešní době, kdy si můžeš vybírat ze seriálů po celém světě nemůže režisér čekat, až potenciální zákazník (divák) shlédne několik hodinových dílů. Já neříkám, aby mě to strašně bavilo po prvním dílů, ale zaujmout po hodině a půl prostě musí. Takže výčitky, že jsem to odsoudil po 1,5 díle nejsou správné, naopak svědčí o tom, že jsi prodej nikdy nedělal. Pochopil bys, že o každého zákazníka je neskutečný boj a to platí jak ve světě filmu, tak třeba i v obuvnictví, telekomunikací atd. 

na příspěvěk reagoval jerry12, MontyBrogan

jerry12

jerry12 (hodnocení, recenze)

Stallone

I kdybys měl pravdu, což nemáš a každou další větu jsi víc a víc mimo, tak ohodnotit seriál po jednom díle je jako ohodnotit film po prvních patnácti minutách. Kdo to udělá? Jen "primitívny troll", jak to přesně vystihl tento milý braťa.

na příspěvěk reagoval Stallone

Stallone

Stallone (hodnocení, recenze)

MontyBrogan

Ten seriál se točí kvůli tomu, aby se divákům prodal a komerčně uspěl. To znamená, že když se mi chtěl prodat, musí dokázat člověka přesvědčit. I ten 1,5 dílů musí stačit na zaujetí. Když ti zavolá obchodník, také budeš čekat až do konce (třeba několik hodin mluvení) než ti nabízený produkt představí a prodá? NE. Takto byznys nefugnuje. Takto se byznys nedělá, protože by prodejci nic neprodali. Také bys prodejce utnul, že tě to nezaujalo a nemáš zájem ať nepokračuje, že už jeho slova nechceš slyšet. A tohle je to samé. Je to byznys. Prodej. Prodej divákovi seriál. A co učí prodejce, kteří např. volají lidem a nabízejí své produkty? Tah na branku. Oslovit zákazníka. Zaujmout ho v několika větách. Prodejce, který zavolá a myslí si, že zákazník v dnešním světě produktů bude čekat než mu ten monolog odvypráví a to zajímavé nechá na konec se mýlí a zkrachuje. Ten seriál se točil za účel prodeje divákovi. To znamená, oslovit ho, zaujmout a pak tahem na branku prodat a má mě. Tento seriál já nekoupím (tj. nebudu se na něj dále koukat). Je vidět, že jsi nedělal nikdy prodejce, protože argumentovat šéfovi, ale on mě utnul po hodině povídání a já mám všechny trumfy ještě připraveny, Ne, takto to nefuguje. Seriál mě hodinu a půl na mé zaujetí, abych si pustil i třetí díl a to se nepodařilo, protože je tupý. To je asi tak vše, co bych k tomu chtěl říct.

na příspěvěk reagoval jerry12, MontyBrogan

MontyBrogan

MontyBrogan (hodnocení, recenze)

jerry12

To je jedno, treba ho ignorovať. Koľko príspevkov už mu bolo venovaných a to hneď na začiatku napísal, že dáva odpad! po pozretí 1,5 časti prvej série. Škoda akejkoľvek snahy, je to len ďalší primitívny troll. 

na příspěvěk reagoval Stallone, Stallone

jerry12

jerry12 (hodnocení, recenze)

Stallone , Enšpígl

Stallone: To byla asi první normální a přijatelná věc, kterou si napsal.

Enšpígl: Buď, a nebo je prostě "jiný", no. Třeba u verbala máme jistotu, že předstírá, protože to je jinak očividně úplně normální inteligentní člověk. Ale Stallone? Zatím váhám, do jaké škatulky ho zařadit. Úmyslný troll / neúmyslný troll?

na příspěvěk reagoval MontyBrogan

Stallone

Stallone (hodnocení, recenze)

jerry12

Nechtěl jsem se tě nějak dotknout. Nevyhledávám konflikty. Jsem chytrý, inteligentní kluk plný snů, fantazie a koníčků. Prostě obyčejný kluk, kterého baví život. Chápeš to?

na příspěvěk reagoval jerry12

jerry12

jerry12 (hodnocení, recenze)

Enšpígl

Ne, mně začíná připadat, že Stallone má asi vážně nějakou lehkou disociativní poruchu, možná i diagnostikovanou. Vždyť se na to podívej, narcistický komplex spojený s méněcenností v dětství, poznámky a připomínky absolutně mimo téma, zvláštně striktní názory, které nevychází z žádných faktů... možná lehký autismus? Nevím, každopádně jeho sociální inteligence je na bodu mrazu, takže je otázka, jestli se takovému člověku nesnažit spíš pomoct, než ho kritizovat.

na příspěvěk reagoval Enšpígl

Stallone

Stallone (hodnocení, recenze)

Enšpígl

Chci jednou natočit vlastní film (horor). Tak do 5 let. Ten bude mít na csfd hodnocení od 78%. Vím co sleduji a proč to sleduji. 

Enšpígl

Enšpígl (hodnocení, recenze)

Stallone

čili ty si jako nadprůměrný divák brouku ? :))) To je pak zajímavé že jediné co z většiny sleduješ jsou americké filmy a tuzemská tvorba, oboji povětšinou komerčního rázu. Já běžně na evženy jako ty nereaguju, korn když ty jsi hvězda i na zdejší ústav, ale tyhle elitářský řeči co tady vedeš jsou tak trošku i nad tvou komediální úlohu na zdejší databázi, prdelko     

na příspěvěk reagoval Stallone, jerry12, jerry12

NightPorter

NightPorter (hodnocení, recenze)

TheDarKnig

prave prave, vzhledem k tomu, ze kazdyho, kdo prisel s nakym novym objevem a pokrokovym pohledem na svet, soupli na hranici, tak nevim, jak to ten bambula myslel, ze nebejt jih sme vsichni na stromech :-D proste vymyto no. ale to me u krestana neprekvapuje. ale obratme list, jen slysim krestanstvi, vari se mi krev a mam zachvevy jak ta holcicka ve Vymytaci :-D

Příspěvek byl smazán administrátorem.

jerry12

jerry12 (hodnocení, recenze)

Stallone

Navíc pravé křesťanství je o toleranci a pokoře, to jsou vlastnosti, které jsou tobě očividně úplně cizí, takže mě jako nekřesťana, ale občana, který je součástí určité národní křesťanské tradice, doslova uráží, že se za křesťana označuješ.

jerry12

jerry12 (hodnocení, recenze)

Stallone

Ty jsi zase šel s davem třeba u hodnocení Gran Torina, Temného rytíře, Jurského parku, Simpsonů, Bratrstva neohrožených, Vykoupení z věznice Shawshank a řady dalších, no :) A promiň, ale pokud True Detective kritizuje člověk, co dal plné hodnocení Esmeraldě a Heleně a jejím chlapcům... no, má smysl se rozčilovat?

NightPorter

NightPorter (hodnocení, recenze)

nicmene zpet k tematu, tohle neni naka zajebana nedelni skola, ale serialova diskuze! jo myslim tu Vaughnovo zenskou, vypada fakt zajimave, asi si nastuduju jeji dalsi pociny. Jinak rozjezd neni marnej a vypada to, ze to zas bude stridat casovy roviny? viz ten rozhovor na zacatku se starsim Colinem... jen ta policajtka a jeji problemova sestra me moc neberou, tyhle veci mi uz prijdou docela ohrany :-/

na příspěvěk reagoval Abes

Související novinky

Lednové tipy z VOD služeb

Lednové tipy z VOD služeb

31.01.2024

Zima nám stále ještě nekončí, a tak pokud hledáte nápady, jak si zpříjemnit chladné večery strávené u televizních obrazovek v pohodlí a teple domova, máme pro vás opět pár zajímavých i netradičních… (více)

Matthew McConaughey bude bojovat s ohněm

Matthew McConaughey bude bojovat s ohněm

27.01.2024

Před deseti lety byl Matthew McConaughey na absolutním vrcholu. Hlavní role v nolanovce, která je jednou z nejlepších sci-fi poslední dekády. Za Klub poslední naděje vyfoukl DiCapriovi Oscara, navíc… (více)

Cyberpunk 2077 se dočká hrané adaptace

Cyberpunk 2077 se dočká hrané adaptace

05.10.2023

Skvělé zprávy pro fanoušky kyberpunku či sci-fi žánru obecně. Hra Cyberpunk 2077 se totiž oficiálně dočká hrané adaptace. Po úspěšném anime seriálu Cyberpunk: Edgerunners se tak bude jednat o další… (více)

Blade naverboval scenáristu Temného případu

Blade naverboval scenáristu Temného případu

29.04.2023

S blížícím se začátkem natáčení nového Bladea přichází nyní zpráva, že na projektu už pár týdnů pracuje také scenárista a vůbec tvůrce seriálové antologie Temný případ Nic Pizzolatto. Pizzolatto… (více)

Reklama

Reklama