Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Arogantní a sobecký rozhlasový diskžokej Jack Lucas se dostane do těžké deprese, když zjistí, že nepřímo zavinil smrt několika lidí. O tři roky později pracuje ve videopůjčovně, jejíž majitelka Anne Napolitanová se o něho stará. V jedné ze svých sebevražedných nálad je u Manhattanského mostu zachráněn Parrym, bývalým profesorem historie, který živoří na pokraji společnosti. Parry se chová jako blázen. Ve svých představách je ohrožován zlověstným Rudým rytířem a snaží se přesvědčit Jacka, že jeho úkolem je získat Svatý Grál, schovaný v domě miliardáře Carmichaela. Když Jack zjistí, že Parryho manželka byla mezi obětmi, za jejichž smrt se cítí zodpovědný, snaží se bývalému profesorovi pomoci. Seznámí nesmělého Parryho s dívkou jeho snů, osamělou sekretářkou Lydií. Po první schůzce s Lydií je Parry přepaden několika násilníky a končí v nemocnici. Jack, který dostal novou chuť k životu, se chce vrátit ke své bývalé práci. Navštíví Parryho v nemocnici a nalezne ho v katatonickém stavu. Jediný způsob, jak ho zachránit, je přinést mu Svatý Grál. Jack se v noci vydává do miliardářova sídla jako lupič... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (351)

Mi Nü-Chai 

všechny recenze uživatele

Dle mého nejméně povedený film od Gilliama. Asi i díky Robinu Williamsovi, kterého nemohu vystát a jeho ublekotaný, hřejivý a dobrácký styl hraní mi leze na nervy. A nad samotným příběhem jsem musela poněkud povytáhnout obočí - přišel mi zbytečně moralizující (nebo jsem prostě na tohle téma přecitlivělá). Líbily se mi jen fantaskní scény - mohlo jich být ovšem víc, na úkor scén "romantických..." ()

Vitason 

všechny recenze uživatele

Ten magický svět filmu je přeplněný samým klišé. Padouch se čtyřiceti dírami od samopalu v břiše křičí při pádu z mrakodrapu. Homosexuál je vždy zženštilé něco, co vypadá jako muž a chová se jako žena, nebo ideální chlap, pro kterého by se všechny ženy z vesnice rozkrájely. A nebo bezdomovec, který je hlavním hrdinou filmu, je vždy roztomilý a poťouchlý dobrák. To platí i pro snímek Král rybář, ale za tento fakt a ani za to, že postavám často pomáhají hodně zvláštní náhody se na tento film nemůžete zlobit, protože ten film je naprosto strhující, kouzelný, upřímný a dojemný a sám nevím co mám začít chválit jako první. Tak začnu základem v podobě velice chytrého scénář, který si hodně pohrává s postavami a zároveň dovoluje rozjet Gilliamovi jeho vizuální finesy (ohnivý rytíř, tančící nádraží). Navíc se tu všichni herci předhánějí v tom, kdo bude hrát lépe. Takže nebudu nikoho vyzdvihovat a vyseknu velkou poklonu hlavní čtveřici. Král rybář si i přes trošičku delší stopáž plné hodnocení právem zaslouží, protože je to společně s Poslední křížovou výpravou nejlepší filmové putování za svatým grálem :-) ()

Reklama

HAL 

všechny recenze uživatele

Když blázen potká blázna, připadají si normální, jen pro ostatní jsou to pořád blázni... ale kdo je vlastně dnes normální? A stojí to vůbec za to? Vždyť je přece mnohem lepší schovat se pod roušku bláznovství a místo pravidelného vstávání do práce se vydat na výpravu za svatým grálem. Možná, když překonáme svůj strach, s tím grálem dokonce porazíme své démony a najdeme i něco víc, snad lásku, snad štěstí, možná snad i zmoudření nad svým životem... kdo ví? 9/10 ()

sud 

všechny recenze uživatele

Byl by to možná obyčejný laciný doják, kdyby z něj Terry Gilliam nevykouzlil svéráznou moderní pohádku, plnou bizarností, ujetého humoru a typické gilliamovské stylizace. Robin Williams zde exceluje a dokazuje, že jeho věčné obsazování (čest několika výjimkám) do stále stejného bezkrevného typu ve stále stejných rodinných komediích, byla věčná škoda. 85%. ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Nepopsatelně úžasný lidský příběh ex-pythonovského režiséra Terry Gilliama. Jeff Bridges a Robin Williams se překonávají a Amanda Plummer je kouzelným způsobem nešikovná. Nejlepší Gilliamův film a v 90. letech určitě jedno z nejlepších děl, které bylo u nás k vidění. Vizuální stránka filmu je bezchybná a scény s ohnivým rytířem jsou působivé. Bravo, Mistře. ()

Galerie (52)

Zajímavosti (11)

  • Terry Gilliam sa so svätým Grálom nestretáva prvý krát, totižto už spolurežíroval snímku Monty Python a Svätý Grál (1975), kde sa ho hrdinovia taktiež usilujú získať. (MontyBrogan)
  • Bílé tričko s obrazem baseballového hráčem, které na sobě měla postava Jeffa Bridgese, herec už dříve obléknul ve filmu Strach (1989) a později také ve snímku Big Lebowski (1998). (Bounded)

Související novinky

Zemřeli Robin Williams a Lauren Bacall

Zemřeli Robin Williams a Lauren Bacall

13.08.2014

Dvě hollywoodské legendy během dvou dnů? Smutnější týden letos filmový svět ještě nezažil a snad už ani nezažije. Nejdříve jsme přišli o třiašedesátiletého komediálního génia Robina Williamse, který… (více)

Reklama

Reklama