Reklama

Reklama

Během jediného dne je město Silverton zpustošeno nebývalým náporem tornád. Celé město je vydáno na milost a nemilost nevypočitatelným smrtonosným větrným smrštím a podle předpovědí má to nejhorší ještě přijít. Většina lidí hledá bezpečný úkryt, zatímco jiní utíkají k větrnému víru a sledují, jak blízko k tornádu se dostane lovec tornád, aby pořídil snímek, který se podaří jen jednou za život. Příběh je natočen očima a objektivy profesionálních lovců tornád, amatérů hledajících vzrušení a odvážných obyvatel města. Film V oku tornáda vás vrhne přímo do oka větrné smršti a prožijete ty nejextrémnější podmínky, jaké nám matka Příroda dokáže připravit. (Warner Bros. CZ)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (457)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Vítr chystá se odvanout Thorina, kdy bude předána zlaťoučká malina..? Doteď jsem tvrdil, že vyšší rozpočet je u katastrofických filmů zárukou kvalitnější podívané, ale byla to jen slova do větru. Jistě, proti Dolby Atmos žádný dišputát, ale jestli vám ke štěstí stačí jen zvuk.. Kdyby se Fujitova stupnice sloužící ke kategorizaci síly tornád převedla na film, viděl bych to na F02, což znamená Zákopčaník ve studiu s mírně rozfouknutou čupřinou a rychlé zapomnění.. Tak mě napadá, vzhledem k postavám a schopnostem Qualea zpustošit vlastní film, dovedete si představit to inferno, kdyby ten den panovalo v Silvertonu bezvětří..? ()

Peytl 

všechny recenze uživatele

Tak jak, Bobíku? Mrknem na Tornádo Lou, tu Arizónskou pěnici, prohlédneme jí oftalmoskopem? Pokud je tedy okem míněn opravdu sklivec a nejedná se jen o téměř básnický pojem vytvořený poetickým střevem, pak bude dozajista myšlena prdel. Prdel!!! No, to abych vyměnil nástroj. Vzhledem k tomu, že jaksi uznávám své občasné autority, uvěřil jsem některým zde vyprodukovaným větám v komentech, že klasický model o tak či jinak pochroumané rodině zde figurovat nebude, super, klišé se nekoná a o čem ten film teda bude, hehe, dále až božsky opěvované dramatické scény a další všemožná superlativa o supercele. Do prdele. Po trapných patnácti minutách měním lékařský kufřík, neskonale se směji ftipné dvojce na čtyřkolce, proklínám svou důvěřivost a čekám na ten neskutečný vrchol, grandiózní finále, tak, větře duj. No, přetrpíme pochroumanou rodinu, zív, já to věděl, kreténské dialogy primitivních scénáristů napsaných pro idiotské studenstvo, plky a milion kamer geniálně obhajitelných projektem časové kapsle, to už jsem opravdu uchcával. Tolik trivialit na jednom místě... větře, duješ??? Pořád čekám! Fůůů a fííí, meluzína jak od Křemílka s Vochomrchou a stejně zákeřná, dokonce jednomu hrdinovi, zástupci pana šiditele, vytáhla prdel skrze kanál. Nebój, kufřík už mám otevřený. Dočkali jsme se i přerodu cynika profesionála v citlivou duši a miláčka všehomíra a pozór, jeho letu vokem... tak to bylo ono? Na to tady hodinu a půl čekám? K dokončení trapnosti další rozhovory do kamer, společné mazlení bratrů Bíbrů a taťky a džouk v podobě již zmíněné dvojice na úrovni tele-tele. Od začátku dokonce dokonale bez napětí, neboť každé z hrajících telat má na čele napsáno, jak že to s nim bude dál. Ač jsem nečekal nějaký extra umělecký zážitek, tohle bylo velmi podprůměr, přátelé. O hrdě ač potrhaně třepotajících se vlajkách se ani nezmiňuji, je to špatné pro morálku. Takže, Bobík je neskonale nasrán a bude se více držet hesla „důvěřuj, ale prověřuj.“ ()

Reklama

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Být to více ambicióznější, tak skáču momentálně radosti. Celkem mi zde chyběla Americká vláda, meteorologové a všichni, co by se tuhle problematiku snažili globálně vyřešit, ono se to bohužel soustřeďuje jen na hrstku postav, což mi vadilo. Efekty jsou super, ale film se taktéž rozjíždí pomalu a než se příjde na věc, skončí film dříve než řeknu švec. 60% ()

PinokKio 

všechny recenze uživatele

Úplně mám husí kůži. Ovšem ne z těch maxitornád prohánějících se nazdařbůh krajinou, ale ze všech těch exhibicionistů s kamerou v ruce, snad přilepenou sekundovým lepidlem. Topím se, JUPÍÍÍ, hlavně že kamera jede. Kámoše ukradlo tornádo, COOL, to bude lajků, až ty záběry hodím na net. To, co nevinně začalo se Záhadou Blair Witch a pokračovalo ještě koukatelně v Monstru, se začíná zvrhávat v čím dál obyčejnější demenci .. ()

classic 

všechny recenze uživatele

W.T.F.?Ak by som mal možnosť obesiť režiséra Steva Qualeho za gule a do prievanu,tak to bez váhania urobím. MIX TWISTERA a Storm Chasers zabalený do štýlu roztrasenej ručnej kamery,kde sa pozerám na štýl snímkov,ktoré chcú,aby som si myslel,že je to naozaj z pohľadu účastníkov,tak si automatický predstavím:CLOVERFIELD,REC a BLAIR WITCH PROJECT,to uznávam,ALE...Strih a herci sú akoby duchom neprítomní,nadrogovaní,či nafetovaní,poznám len týpka z HOBBITA,a la Thorin Richard Armitage,ktorý nikdy nebude dobrý herec a Lori Grimes,a la Sarah Wayne Callies z telenovely The Walking Dead a ostatných jeho synov,týchto faganov nepoznám... Zvuk je kvalitný,dokáže zaujať a ohromiť,ale rázom to skončí,a ja sa pozerám na herecké výkony typu slovenského výplachu Panelák,kde títo herci sú.bohužiaľ,na ich úrovni.Myslel som,že to bude lepšie,mýlim sa. Neoplatí sa to vidieť,škoda času,to budem radšej 1 hod.a 30 minút sledovať mojich primitívnych,prepitých,dutých susedov. PS:Predstaviteľka Kaitlyn,t.j Alycia Debnam Carey,tak páni,aspoň kvôli pár scénam si to pozrite... ()

Galerie (53)

Zajímavosti (7)

  • Na tvorbě vizuálních efektů se podílelo více studií. Jedním z nich je například Method Studios, jehož práci jsme mohli vidět na filmech jako Robocop (2014) nebo Iron Man 3 (2013). (imagoo)
  • Natáčalo sa v Detroite, Rochestri a jeho okolí. (Erik7595)
  • Ve scéně, kdy má ředitel Thomas Walker (Scott Lawrence) na začátku příběhu proslov před školou, bylo využita jeho podobnost s Barackem Obamou. Prostředí vypadalo jako volební pult a herec tak zahrál i některé jeho pohyby, úsměv a mračení, když začalo pršet. (Terva)

Související novinky

Gerard Butler poletí do vesmíru

Gerard Butler poletí do vesmíru

15.04.2014

U Warner. Bros teď frčí obří destrukce. Po květnovém setkání s novou Godzillou se na začátku srpna ocitneme V oku tornáda, nejspíš to ale bude jen předkrm k dalšímu katastrofickému velkofilmu, který… (více)

Reklama

Reklama