Reklama

Reklama

Obsahy(1)

James Bond, agent 007, skončil aktivní službu a užívá si zasloužený odpočinek na Jamajce. Klid však nemá dlouhého trvání – objeví se totiž jeho starý přítel Felix Leiter ze CIA a požádá ho o pomoc. Mise na záchranu uneseného vědce se ukáže být zrádnější, než se na začátku zdálo. Bond se během vyšetřování dostane na stopu nevyzpytatelného zločince, který disponuje nebezpečnou a velmi ničivou novou technologií. (Forum Film CZ)

(více)

Videa (8)

Trailer 8

Recenze (1 108)

T2 

všechny recenze uživatele

║Rozpočet $250miliónov║ Tržby USA $160,891,007 ║ Tržby Celosvetovo $774,153,007▐ Tržby za predaj Blu-ray v USA $19,420,704║ Tržby za predaj DVD v USA $8,907,256║ Casino Royale ostalo nezdolané, veľké očakávania a aj potenciál boli ale nie úplne naplnené.  Úvod bol priam delikátny, malo to poriadnu razanciu, šľapalo to priam profesorsky dokonale, akčné scény sa prelínali s týmy dramatickými vo výborných grádoch. Dokonca Fukunaga tam vnášal aj moment nejakých tých šokových terapií, keď nás dokázal pár krát dobre vylakať. Do toho výborná kamera, vizuálne stránka lahodila a hudobný Bondovskí motív nehovoriac. Len škoda že postupne tempo nasadenia zvolnovalo a miestami to prišlo nechcene zdĺhavé. Niektoré postavy tam boli mierne nevýrazné. Pokiaľ išlo o akciu tam to prevažne šľape na plné obrátky a nie je tam moc čo vytknúť. Aj agentka Paloma s troj týždňovým výcvikom bodovala a človek by si jej tam prial len viac, viac, to bola priam šmákota sledovať. Jednoznačne to chce u mňa ešte jednu projekciu a potom budem mať ešte viac ucelenejší názor. /videl v kine: 80%/ ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Dějová revoluce v souvislosti s tímto Bondem rozhodně není sametová a musím říct, že ihned po konci mě napad i odpad, ale čím víc si zpracovávám v sobě to, co jsem před chvíli viděl, tím víc je mě jasný, že jsem dostal mimořádně silné emoce, kvalitní herectví a promyšlené civilní dialogy aniž by se ale ztratil šarm a sarkasmus, který dělá Bonda Bondema a samozřejmě i akční scény, například honičky mají velmi vysokou kvalito. Tohle je James Bond plný vnitřní bolesti, ale nádherný lidskosti a citu ve kterém se filmařům podařilo natočit nejen vizuálně akční pompéznost, ale i křehkost lidského srdce, který teda "craigovky" zdobily a odlišovaly od ostatních "bondovek" od začátku, ale tady je teda tento prvek dovedený k dokonalosti. ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

S háčkovaným králíčkem za kšandami postroje na pistoli? Really? Craigův love-hate přístup k postavě nemohl být flagrantnější a já nevím, jestli se mám smát, nebo brečet. A protože dočasnému double 0 seven chybí jen blond vlasy k tomu, aby to byl Dennis Rodman, budu dělat obojí a při tom budu přemýšlet, jestli kýč a elegance mohou býti jedno a v kterých místech pentalogie ta ryzost a živočišnost začala vyprchávat. Neklesám však na mysli, Jamesi. Máme všechen čas světa.. Partial.Spoiler.: Ze všech možných konců by se placení alimentů z Jamajky nejméně zpronevěřilo značce a Casinem Royale nastolenému směru. Byli by tam staří známí Předstírání, Oběť, Bolest i Osamění. Takhle mám pocit, že jsme zase jen u lehce přiblblého akčního filmu s prvotřídním PR, což Bond ve skutečnosti je.. ()

Pethushka 

všechny recenze uživatele

Jedno je jasný, takovýchto filmových koncertů za rok moc nezažijeme. Pár hodin po premiéře se ve mně pořád ještě ozývají dozvuky, a tak vím, že je tady něco moc dobře. Dostatečně bondovsky cool, dostatečně napínavý, vizuálně velkolepý a překvapivě ještě plný emocí. Navíc to krásně splňuje to, co si žádá dnešní doba, aniž by to diváka otrávilo. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Dělej, že to bylo složitý." Bylo to dobrý, ale dost mi v tom chyběl Bond. Takovej ten týpek, co hravě přepere právě vybuchující nukleární hlavici a ještě přitom s lehkostí přivede k orgasmu středně velkej sultánův harém. Místo toho jsem potkal trošku odkvetlejšího světáka, kterej sice pořád protřepává a nemíchá, ale jinak je spíš tak nějak zlomenej a bez sarkasmu. Taky bondgirl patřila k tomu nejslabšímu, v čem se za 60 let James (nula nula kolik?) šťoural, ale tuhle chybku částečně napravila agentka Paloma se svým třítýdenním výcvikem. Taky příležitostná akce byla poměrně svižná a zábavná. Nicméně pokus vymámit ze mě slzu nad osudem nesmrtelnýho agenta považuju za hodně nepovedenej. ()

Galerie (175)

Zajímavosti (61)

  • Rami Malek se nechal slyšet, že pokud by jeho postavu vedla k teroristickým útokům ideologická nebo náboženská motivace, tak by roli nepřijal. (Duoscop)
  • Film se inspiruje románem „Never Dream of Dying“ od spisovatele Raymonda Bensona. (Pumppish69)
  • Producentka a majitelka práv na bondovky Barbara Broccoli si prosadila, aby bylo ve filmu co nejvíce scén, v nichž je Daniel Craig (James Bond) bez košile a kalhot. „Je mnohem častěji nahý než ženy. Já jsem to tak rozhodla,“ řekla v rozhovoru pro časopis Radio Times. (raininface)

Související novinky

Hledá se režisér příštího Bonda

Hledá se režisér příštího Bonda

27.08.2024

Dalo by se čekat, že touto dobou už budeme mít dávno mnohem jasněji o tom, kam bude směřovat legendární akční franšíza. Od premiéry poslední bondovky Není čas zemřít už uplynulo téměř pět let a… (více)

Aaron Taylor-Johnson je údajně krůček od Bonda

Aaron Taylor-Johnson je údajně krůček od Bonda

19.03.2024

Hollywoodem občas kolují fámy, které nejsou nikým potvrzené, ale mluví o nich tolik lidí, že se považují takřka za pravdu. Nejinak je tomu při šíření skazek o tom, kdo by si měl zahrát příštího… (více)

Seriálové rebooty na cestě

Seriálové rebooty na cestě

16.04.2023

Milovali jste v dětství Pobřežní hlídku, Hvězdnou bránu, RoboCopa nebo snad Pravou blondýnku? Pak vás možná bude zajímat, že se všechny tyto značky a pár dalších dočkají v budoucnu seriálových… (více)

Reklama

Reklama