Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Keďže sa Kristy potrebuje pripraviť na jednu zo záverečných skúšok, ostáva počas Dňa vďakyvzdania osamote na internátnej škole. Potom, čo jej dôjdu nápady na zabitie nudy, rozhodne sa, že odbehne zo školského areálu, aby si tesne pred spaním na neďalekej benzínke zakúpila jedlo a pitie. Pri platení účtu dochádza medzi Kristy, predavačom a neznámou, podivnou ženou k nedorozumeniu. Následky budú pre mladú študentku hrozivé. Príjemný večer sa s odstupom času mení na krutý boj o život proti partii násilníkov. (*CARNIFEX*)

(více)

Recenze (141)

castor 

všechny recenze uživatele

Má pěkné vlasy, pěkné auto a brzy bude mít i vysokoškolský diplom. A na Díkuvzdání zůstala sama v univerzitním areálu. Tenhle žánr snese leccos. A o to víc a častěji zklamává. Nadchnout dokáže už jen opravdová hrstka. Kristy je jiná. I když je jen další osamocenou dívkou v ohrožení. Vlastně se jmenuje Justine, brouzdá po prázdné škole, učí se, sportuje a ví, že letos krocan nebude. Doplnění zásob v nedaleké benzínce jí nakonec bude stát hodně dalších bezesných nocí. Pocity nepohodlí v žaludeční oblasti vyvolá opiercingovaná kočka s kapucí, stejně jako její tři kumpáni v maskách. Karty jsou rozdané a „odb(p)orníci“ téhle filmové databáze mi můžou vyložit, jakéže ZÁSADNÍ nelogické kroky a rozhodnutí tvůrci vytahují? Vyjma toho, že se banda těch zlých přesunuje z místa na místo skutečně až překvapivě rychle, na daný (mizernými úsudky postav) prošpikovaný žánr jsem moc kaněk v logice nezaznamenal. Tvůrci se samozřejmě snaží nacpat obvyklé žánrové propriety do jednoho příběhu, jsou poměrně přímočaří a nepřekvapiví, přesto mě jejich napínání bavilo. Stejně jako výběr sličné ústřední hrdinky. Technickou stránku rovněž zvládli na chvalitebnou, zvuky á la nůž přejíždějící po kuchyňském kovu pomáhají k neustálému cuchání nervů a řídnutí bandy sektařů baví. Nejdeme sice na dřeň, ale na čtyři hvězdy se sápeme. I s ohledem na ty „odb(p)orníky“ tady je nakonec i dám!! ()

Nivenx 

všechny recenze uživatele

Docela slušná žánrovka typu home invasion. Popravdě je to oblíbený žánr u tvůrců, takže od toho ani tolik neočekávám. Film je slušný, kde je krátká stopáž a docela rychle jede příběh dopředu. Bohužel má to i vady na kráse a to v nedokonalé režii, kde pan Blackburn dělá dost chyb, co se týká přesouvání herců! Myslím, že to je opravdu hodně vidět. Jinak i celkem spokojenost. 55% ()

Reklama

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Ono je to vlastne všetko na jedno kopyto, ale pokiaľ je to naozaj slušne technicky zvládnuté, atmosferické a napínavé, tak nie je možné, že by to omrzelo. Originalitu nečakať, všetky ostatné aspekty dobrého hororu však boli splnené. O triedu lepšie ako nedávny Mischief Night, "Static" či "The Purge", úrovňou sa to približuje k "The Strangers" (ten sa mi však páčil o niečo viac), alebo sa to dá prirovnať k "F", prípadne "Ils" atď., takže hra na mačku a myš, v ktorej mladá študentka ostane počas vďakyvzdania sama na univerzite, avšak objavia sa maskovaní zabijaci, ktorí to myslia vážne a tak sa začína jedna veľká adrenalínová jazda. Keďže je však holčina šikovnejšia, ako sa na prvý pohľad zdá, zabijaci to s ňou také jednoduché rozhodne mať nebudú. Skrývačky, naháňačky, mordovačky - spočiatku je to pomalé a desivé, neskôr obetí pribúda a ide len o to, kto z koho. Mám rád tento typ hororov a bavil som sa! ()

choze 

všechny recenze uživatele

Neobjevný home invasion s fešnou, ale nudnou hrdinkou, kterému se v první půlce daří budovat znepokojivou atmosféru, jen aby se v druhé půlce proměnil v zoufale nenápaditou běhačku s obligátními masopustními maskami po rozlehlém nočním kampusu, jen trošku nakopnutou závěrečným přechodem hrdinky do ofenzívy. Motiv online sekty byl zajímavý, ale nevyužitý. ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Nic nového, ale technicky dobře zvládnutý horor. Zneklidňující hudba, atmosféra a dobré herecké výkony. Srovnávat se to dá s Purge "1", který tento béčkový home invasion strčí do kapsy snad úplně ve všech směrech. Jasné je, že nenajdeme žádný moment překvapení a vše propluje dle očekávání, ale i tohle občas k dostatečné zábavě stačí .. 7/10 = 73% ()

Galerie (16)

Zajímavosti (1)

  • Po záverečných titulkoch nasleduje ešte jedna scéna. (GTS_PUNK)

Reklama

Reklama