Reklama

Reklama

Zámecká zrůda

  • USA Castle Freak (více)
USA, 1995, 90 min (Special Edition: 95 min)

Tento horror se odehrává ve starám italském hradu, do kterého se právě stěhuje Američan John Reilly se svojí rodinou. Jeho rodinu zasahla treagédie při níž zahynul jeho malý syn a dcera oslepla. John doufá že se v novém sídle urovná jeho rozvrácený vztah se svou ženou Susan. Ale jak to tak bývá, v hradu není něco v pořádku. (V-Ray)

(více)

Recenze (119)

-bad-mad-wolf- odpad!

všechny recenze uživatele

Filmu, který má natolik céčkový až amatérský look, lze asi odpustit stupiditu a ignoraci logiky. Ostatně Gordon si na natáčení neuvěřitelně lacině vypadajících filmů potrpí. Tím pádem je nutno přehlédnout i špatné herecké výkony, nezajímavé prostředí, debilní scénář a absenci atmosféry. Jako bonus navíc tvůrci nemají sebemenší smysl pro detail, což ve mně ke konci stále více probouzelo vzteklé hnidopišství. V momentě, kdy maminka s dceruškou prchají před Glumem, pardon, Giorgiem, ze sklepa, přičemž raněný netvor na ně vzápětí vyskočí z okna NAD nimi, jsem rezignoval na poslední snahu o vděčné diváctví. Úsměvně hloupé finále mi smutně dalo za pravdu. Shit. Jeden z těch filmů, který si lze užít jen v případě, že divák předem přijme jeho zetkovou kvalitu. ()

AlistairMir 

všechny recenze uživatele

No panečku jdu kolem trafiky tam na mě vybafne tento snímek tak si říkám, že to zkusím večer pustit, že to třeba nebude úplně děsný. A ono je to dokonce velmi dobré. Byl jsem napnutý, film buduje hutnou atmosféru, zámecká zrůda má hezky udělanou masku, mrtvoly se hromadí a vše padá na hlavu tatíka, který je ale nevinný i když mu nikdo zrovna 2x nevěří. Prostředí hradu je super nápad jelikož díky tomu film děsí ještě více a já čekal za každým rohem bafnutí zrůdy. No a že občas fakt bafla. Bezva snímek. ()

Reklama

Caelos 

všechny recenze uživatele

Těžko hledám ta správná slova vyjadřující pocit z tohoto díla, které po dlouhé době narušilo můj ustálený hororový TOP. Skvělý? Kulervoucí? Výborný? Brilantní? Excelentní? To prostě nejde. Možná je to mým momentálním duševním rozpoložením, ale Zámecká zrůda mi sedla, jako uříznutá hlava do záchodové mísy. Opravdu, po velmi dlouhé době film, u kterého jsem vážně neměl dobrý pocit a dá se říci, že jsem se bál, což se mi naposledy stalo jako děcku. Hlavní důvod byla určitě Giorgiova maska (šel jsem po shlédnutí do práce na noční a viděl ho za každým rohem:), která je velmi... brutální, stejně jako jeho celý život. Myslím, že film pomalý rozjezd nemá (jak čtu skoro ve všech komentářích), je to taková příprava na to co se bude dít, protkaná záběry a scénami, dle kterých už od začátku tušíme, že noví nájemníci hradu nastoupí na zájezd do Prdelkovic. Myslím si, že Castle Freak má i společné prvky s prvním Vetřelcem, aspoň takový pocit jsem měl, když se Giorgio poprvé v celé kráse objevil na scéně, to bych přirovnal k té samé situaci ve Vetřelci. Když to vezmu hodně nadneseně, tak by z toho šlo udělat něco ve stylu Kráska a ošklivák, jelikož filmová dcera Jeffreyho Combse byla slepá, takže by neviděla jak je šeredný. To by ale Giorgio nesměl být zvrhlý parchant bez penisu, který ženské kouše do vagíny a ukousává jim prsa:) Nicméně, zní to sice blbě, ale já jsem s ním trochu soucítil. Vžijte se do jeho situace, jste bambino bello, ale vaše jebnutá matka vám v pěti letech ufikne ptáka a jazyk. Pak vás třicet let, nebo nevím jak dlouho chodí každý den brutálně mlátit bičíkem do tmavé sklepní místnosti bez oken, moc toho nenajíte a pijete jen kapky vody kapající z vlhkých stěn, to byste asi taky nebyli zrovna normální. Navíc, to zmíněné kousání níže, on se jen opičil a chtěl jí udělat dobře, vždyť je šmíroval. Vezmu li to kolem a kolem, je Zámecká zrůda horor jak má být, výborná (veleskvělá) maska Giorgia, velmi brutální scény a skvělá atmosféra, to vše non PC effects. Připočtěte k tomu velmi dobré zpracování a herecké výkony a dostane se vám výsledku 10/10 ()

demented 

všechny recenze uživatele

Ovplyvnený tunajším hodnotením som čakal niečo zábavné, čo bude z katalógu spoločnosti Full Moon vyčnievať a priam žadoniť o pozornosť. Bohužiaľ. Ďalšie ultra lacné béčko (do pekla aj s celým Rumunskom), ktoré si môže podať ruku s takými Subspecies, Lurking Dark či prvým Puppet Masterom. Veľmi slabý Gordon. Škoda. ()

destroy83 

všechny recenze uživatele

Pro snímky z dílny starého harcovníka Stuarta Gordona mám velkou slabost a vždy mě dostanou. Castle Freak, který přišel na svět čtyři roky po Gordonově špičkové adaptaci na Jámu a kyvadlo The Pit and The Pendulum, není vyjímkou. Režisér svým osobitým stylem předkládá divákovi řádně krvavý a lehce pohádkový příběh zasazený do prostředí starého italského hradu, který zdědí američan John Reilly (Jeffrey Combs) se svou rodinkou. První polovina snímku řeší spíše rodinou tragédii, při které zemřel Johnův syn a pošramocené vztahy mezi manželi. Pořádného nářezu se dočkáme až v druhé polovině, která překypuje řádnou porcí gore: ukouslá bradavka místní šlapky, vyhryzlé oko policisty nebo ubití řetězem s okovy. To vše má na svědomí již v názvu zmíněná zámecká zrůda, která se po příjezdu nových majitelů vyprostí z okovů a roky trýznění dutkami hodlá vrátit s úroky všem obyvatelům hradu. Snímkek se rozjíždí velmi pomalu a postupně připravuje diváka na stylová jatka ve vhodně vybraném tajemné prostředí. Herecké výkony hlavních předsavitelů, Combse a Cramptonové, kteří již zářili v Re-animátory, jsou pastvou pro oči. Pro mě další pětihvězdičková Gordonovka. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (1)

  • Hrad použitý ve filmu je skutečný italský hrad, který vlastní prezident společnosti Full Moon Pictures. (Chatterer)

Související novinky

Zemřel režisér Stuart Gordon

Zemřel režisér Stuart Gordon

25.03.2020

Ve věku 72 let zemřel filmový a divadelní režisér, scenárista a producent Stuart Gordon. Zprávu včera ve večerních hodinách potvrdila jeho rodina. Rodák z Chicaga začínal na divadle, proslavil se… (více)

Reklama

Reklama