Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Banánový Joe přijíždí s bárkou plnou ovoce. Má sice trsy prvotřídních banánů, ale není mu to nic platné. Potřebuje nutně získat licenci, kterou požaduje mafie, ale ta se pro Joea stává nedostupnou. Silák zvyklý žít v přírodě se dočká ve městě pouze problémů. Útoky soupeřů řeší tak, jak jsme na to ve filmech s Budem Spencerem zvyklí - úderem obří pěsti. Pomůže mu jeho síla i k banánové licenci, nebo Joe vyřeší potíže jiným způsobem? (Warner Home Video CZ)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (130)

subic 

všechny recenze uživatele

Bud Spencer v obleku, v uniformě, ve vězeňském i jako prostý převozník banánů na své loďce, na které vozí banány v malého ostrova, kde žije a s ním jeho 20 dětí. Akorát že na převoz banánů teď potřebuje licenci. Ale k licenci potřebuje průkaz totožnosti. Ten nemá, tak potřebuje rodný list a ten taky nemá. Tak se setkává s civilizací, s byrokracií a úředním šimlem. A navíc je tu místní padouch Torcillo, který chce ovládnout trh s banány a navíc na ostrůvku postavit kasino. Zábavné, akorát tu chybí pořádná kolektivní mlátička a fackovačka. ()

otík 

všechny recenze uživatele

Klasická fackovací komedie s Budem Spencerem v roli tzv. Banánového Joa, který zásobuje malinkou vesnici prodejem banánů v městě. Jenže tam se setkává s byrokracií, která mu nedovoluje prodávat banány a tak živit vesnici. Jenže to by nebyl Bud Spencer, aby si toto povolení nevyřídil svým obvyklým způsobem. A banda zloduchů, kteří chtějí místo vesničky postavit moderní továrnu na banány a z domorodců udělat otroky se také velmi rychle se zlou potážou. Nikterak překvapivá, snad jen trochu více ukecaná, přesto ovšem vtipná tradiční podívaná s Budem „Slonem“ Spencerem a suprovou písničkou. ()

Reklama

Nexty 

všechny recenze uživatele

Dlouho jsem o tomto filmu vůbec nic nevěděl (a to jsem měl zhlédnuté všechny Hillovky a Spencerovky), objevil jsem jej až nedávno a rázem se z Banánového Joa vyklubal pro mne jednoznačně nejlepší film, kde hraje Bud Spencer bez Terence Hilla (bohužel jen jeden z mála povedených v podání samotného B. Spencera). Satira je výborná a dobrosrdečnost Joa je až roztomilá a hlavně velice vtipná. Celý film jsem si skvěle užíval od začátku do konce a úvodní písnička je nezapomenutelná. Často a rád si pro tento film sáhnu do sbírky DVD, abych si jej mohl znovu pustit. ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Nezávadná dobrodružná blbinka na noční. Banánový Joe jsem nikdy neviděl a docela mi to uteklo. Bud Spencer hraje tentokrát naprostého analfabeta, který ani nezná co je to televize, ale na malém ostrůvku se stará o děti, sklízí banány a prodává je za zásoby, což mu stačí ke štěstí. Jeho idylku přeruší zákon, protože Joe nemá licenci a nemá ani rodný list. Tak začíná strastiplná cesta za za licencí, kterou komplikuje velkoobchodník s banány, který chce jak jinak postavit fabriku a vykořisťovat nebohé domorodce. Bitek je  bohužel minimum, za břicho se smíchy popadat nebudete, ale pár scén je skvělých - boj s byrokracií nebo Joe v armádě vs. uřvaný seržant. Není to klasika, ale pohodovka s příjemnou reggae písničkou Banana Joe. ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Zatímco Terence Hill měl za svou samostatnou hereckou kariéru více dobrých filmů (Podivné dědictví, Mé jméno je nikdo, Superpolda), Bud Spencer se v podstatě pořád utápěl v podobných detektivkách (v osmdesátých a devadesátých letech.) Výjímku ovšem tvoří tento snímek. Příběh dobrosrdečného obchodníčka, nedotčeného civilizací, který zažije mnoho dobrodružství vlastně jen kvůli tomu, aby získal pro svou činnost povolení, nepostrádá jemný humor a sebeironii. No a bitek si taky užijete dost... ;-) BANÁNY HEJBOU SVĚTEM! ()

Galerie (13)

Zajímavosti (4)

  • Natáčení probíhalo v Itálii a v lokalitě Bolivar v Kolumbii. (Terva)
  • Když při závodu náklaďáků vjede jeden do vody, je vidět, že do vody vjela malá replika autíčka, se kterou si hrají malé děti. Také proto je záběr vidět jen na zlomek vteřiny. (Pepy)
  • Pozorný divák si všimne několika melodií, které zazněly ve společných filmech Terence Hilla a Buda Spencera. (smrtubohem)

Reklama

Reklama