Reklama

Reklama

Nejdrsnější zpracování klasika E. A. Poea. Navždy bude Maria litovat dne, kdy se vzepřela vůli španělské inkvizice. Kdyby jen tehdy nevystoupila z davu na obranu toho nebožáka. Kdyby jen nezaujala svou odvahou ďábelského inkvizitora Torquemada. Kdyby jen.... Dnes už je to vše jedno. Obviněna z čarodějnictví, zneuctěna, brutálním způsobem připravena o jazyk, čeká Maria, až se k jejímu mladému zmučenému tělu přiblíží pověstné, ze všeho vysvobozující kyvadlo. Nebo je snad ve světě ještě spravedlnost a na dně jámy, mezi krysami, nakonec skončí ten pravý? (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (75)

st.jim 

všechny recenze uživatele

Pohádka o statečném pekaři, který jde zachránit svoji milovanou Marušku ze spárů uchylného kyvadlo-jámo vraha. Přiznávám, že doba "hele, čarodejnice, upalme ji" byla hrozná a některé mučící mašinky byly opravdu děsivé, každopádně toto zpracování mě nechalo ledově klidným. Jednu hvězdičku ale dávám za Lance Henriksena, který si svoji roli opravdu užíval. ()

st.verka 

všechny recenze uživatele

Jsem ráda, že jsem se zdejším hodnocením nenechala odradit a film jsem si koupila. Málokterý na mě tak silně zapůsobí. Padla z toho na mě pořádná deprese. Jak můžou lidé dělat něco takového jiným lidem ve jménu čehokoliv a potom klidně spát? Atmosféra filmu byla velmi působivá, jen ten "Happy end" byl trochu moc happy, proto ubírám jednu hvězdičku. ()

Reklama

drackula 

všechny recenze uživatele

Lance Henriksen je síce uveriteľný a miestami priam nadľudsky démonický, napriek tomu to tento film nedokázalo vymaniť z vôd priemeru. Do doby kým sa začne na plátne nieco diať sme svedkami neuveriteľnej nudy a miestami priam komických situácií, ktoré by som vo filme tohoto druhu urcite nečakal. Plusy tohto filmu sú teda jedine záver a už spomínaný Lance Henriksen. 55% ()

iolaos 

všechny recenze uživatele

...i osobita Gordonova verze, snad trinasobne sfilmovane poeovy predlohy, mi docela sedla. sice jakasi lacinost filmu srsela z ekranu v drtive vetsine stopaze a ohromne diry ve scenari nemohly ani divakovi-lajkovi uniknout, ale vse s prehledem zachranoval svym nehoraznym zjevem mistr vyjevu Henrikson, jehož role hlavniho inkvizitora byla sita presne na miru. Take si zaslouzi chvalu drsna, zneklidnujici atmosfera inkvizicnich rejdu a neutichajiciho narikani muchenych pri torturach....a o tom je vlasne horror....skoda, ze divaka spise odradi neprilis podarene finale... nebyt jisteho vyznamneho handicapu hlavni predstavitelky, dockal by se mozna mlynar i zasneneho francouzaka...6/10 ()

Ironfood 

všechny recenze uživatele

Pro mě velmi příjemné překvapení, ačkoli s Poem to pravda zas až tak mnoho společného nemělo. Začátek je tak trochu v duchu Kladiva na čarodějnice, postupně přibývá akce, krve i krapet nadpřirozena, ale vše ve vcelku rozumné míře a s lehce ulítlým nadhledem. Samozřejmě se tu objeví jáma a kyvadlo, kromě toho taky krátká pasáž odkazující na povídku Sud vína amontilladského a nechybí ani Poeovo oblíbené téma pohřbení zaživa. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama