Reklama

Reklama

Mr. Jones

Trailer 1

Obsahy(1)

Scott a Penny, mladý zamilovaný pár túžiaci po harmónii, opúšťa ruch veľkomesta, aby uprostred lesov v prekrásnej prírode našli natoľko vytúžený pokoj a pohodu. Domnienku, že ich vysnívaný dom je na míle vzdialený od civilizácie, nečakane vyvráti zistenie, podľa ktorého majú nepredpokladaného suseda. Počiatočné nadšenie z objavu mystického tajomstva, muža zo susedstva, v literatúre často označovaného ako "Mr. Jones", razom pominie po množstve nevysvetliteľných udalostí. (*CARNIFEX*)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (86)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Kdybych tušil, že je film točený ručkou, vůbec bych si ho nepustil....což by byla škoda. V jisté chvíli divák neví, kdo vlastně ručku drží, a snímek se dostává do surrealistické extáze, nejlepší části filmu. Ovšem zcela chápu ty, kteří na režisérovu hru nepřistoupili. Pro mne příjemné překvapení. Na rozdíl od podobných snímků se dočkáme nádherných obrazů přírody a lze s nostalgií zavzpomínat na Kanibaly, kdy kameru nedržela parkinsonská ruka (proč taky? copak navození dojmu ruční kamery pomůže rozklepaný obraz?). V některých momentech si lze vzpomenout na odpadovou Záhadu B., Mr.Jones má však proti ní bezva atmosféru. Té pomáhá hudba s rozličnými zvuky, skřeky a ruchy. Inspirací pro tvůrce byl možná i H.P.Lovecraft se svým kultem Cthulhu, což já rád. Dva světy a křehká hranice mezi nimi. Ani ne tak jako Freddyho Noční můra, ale spíše jako svět Prastarých, kteří by se rádi vrátili na Zemi. A to jsem si při názvu snímku vybavil jako první pecku od Counting Crows - Mr. Jones..... ()

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Záverečná tretina sa mi na tom celom zdala jednoznačne najlepšia, a po dlhej dobe mi naskakovali zimomriavky. A to tam vlastne neboli dokopy žiadne ľakačky. Celý horror stojí predovšetkým na atmosfére, ktorá by sa dala krájať. Naozaj desivý zážitok, navyše aj parádne technicky zvládnutý, s peknými nočnými sekvenciami, a po dlhej dobe aspoň so štipkou originality, v ktorú už pri novinkách ani nedúfam. A keď beriem do úvahy, že si režisér po väčšinu stopáže vystačil len s dvoma (sympatickými) hlavnými postavami, tak mi neostáva nič iné, len chváliť. Všetko ostatné tu už je popísané, no v každom prípade, keby bol každý found footage aspoň na polovičnej úrovni, tak by som sa k tomuto subžánru vracal omnoho radšej. ()

Reklama

Morholt odpad!

všechny recenze uživatele

Tvůrci Blair Witch by zasloužili nakopat. Spustili lavinu FF hororů řezaných pseudodokumenty, který jsou, snad až na několik výjimek, totálníma sračkoidníma hovadinama. A v tomhle případě rozhodně nestojí za to zachraňovat Sodomu (žánr) kvůli deseti spravedlivým. Mr.Jones je jen další tupohlavou "zábavou" plnou zběsilých střihů, s totální absencí atmosféry nebo, nedej Bože, napětím a s idiotem a krávou v hlavních rolích. Při každym takovym debilním výplachu si řikam, že tohle bylo moje poslední FF a doufam, že si to teď splnim. ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Hneď na začiatku poviem že som nevedel že je to FF projekt,nešiel by som do toho s takým odhodlaným.Najprv to začalo tak vlažne lebo bolo zoznamovanie z hlavnými hviezdami a ich zážitkami.Ale poviem vám jedno tie dve postavy sa chovali ako čistý prijebanci.Neskutočné mi vadili tie ich debilné dialógy.A aj som rozmýšľal či to nevypnem.Má to zmetený príbeh a v niektorých momentoch aj atmosféru.Ale nemôžem sa ubrániť veľmi rozpačitému dojmu z tohoto filmu.Miestami sa mi to páčilo a miestami vôbec nie.Niekto ich prenasleduje a sú psychicky vyčerpaný ale na sex už náladu nájdu,tak to ich obdivujem lebo stať sa to mne ani sa mi nepostaví. A z toho konca som bol už načisto kokot,nemám rád FF produkciu a po tejto sa to ešte viac prehĺbilo.Dávam dve hviezdy.1* je za niekedy dosť silnú atmosféru a 2* dávam za diabolsky znázornených strašiakov. ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Ošuntělý FFko s prvky National Geographic se rázem překopne do Záhady Blair Witch, která vygraduje halucinogenním LSD nářezem, z něhož se poškrábete na kedlubně. A je velká škoda, že je Karl Mueller režijním zelenáčem, protože hlavně v závěru opravdu nechybělo moc, a tento filmek se mohl zařadit mezi připosráníhodné záležitosti. Pár dost dobrých lekaček, dokonce i náběhů na děs Pan Jones obsahuje, no chtělo to ještě krapec přitlačit na pilu. I tak se ale jedná o čerstvou, neobvyklou a gradující jízdu, kterou si hororový fanoušek musí užít bez nějakých výraznějších námitek. Spokojenost. 75% ()

Galerie (20)

Zajímavosti (1)

  • Natáčení probíhalo poblíž Santa Clarity v Kalifornii na filmovém ranči, na kterém bylo několik opuštěných domů a také opuštěná šachta – tu Karl Mueller využil pro některé scény, které se měly odehrávat v jeskyních. (Homerking)

Reklama

Reklama