Reklama

Reklama

Vesmírný pirát Kapitán Harlock

(festivalový název)
  • Japonsko Space Pirate Captain Harlock (více)

Obsahy(1)

Kapitán Harlock je rebel a již století brázdí vesmírem! Jak to že žije tak dlouho? A proč je rebel – jen proto, že se nemá rád se Spojeneckými silami? Navíc teď čelí spolu se svou chrabrou posádkou těm, kteří si chtějí nechat Zemi jen pro sebe... Legendární kapitán Harlock je zpět! (Zíza)

Recenze (71)

kulyk 

všechny recenze uživatele

Vynikající animace, děj umístěn do atraktivního prostředí, prvních deset minut filmu mě navnadilo jako přímý přenos z MR mladších žaček v gymnastice nezaléčeného pedofila. Proč se to potom zkokotilo v nelogické blábolení, plné pseudofilosofických úvah bambusovitého typu, ví snad jen autor sám. Míchanice nihilistického pojetí, ekoteroristické vytřeštěnosti a (opět, kurva opět!) nelogického jednání postav dostala Harlocka na kolena. Neskutečná škoda. Mezi doublem a triplem, z nasranosti půjdu níže. ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Neskutečná paráda a ukázková oldschool space opera se všema kladama a "záporama" které k tomu patří. Nejen, že se opravdu povedlo znovuoživit Harlockovský svět galaktického expresu včetně jeho metafyzických přesahů, ale povedlo se udržet i nekompromisní styl, který sere na to jestli vše dává logický smysl, nezajímá ho divák který se ptá: A proč jako......? Né né - tady se jede po myšlenkách, poselstvích a atmosféře.. Chvilkama mi to svou uvolněností, svobodou, nekompromisním přístupem a chytlavostí hodně připomínalo Jodorowského(v komiksu). Vizuálně je to do detailů prokreslená perla, ve které divák může vidět každý šroubek na laserovém děle uprostřed epické galaktické bitvy, aniž by to pusobilo něják přeplácaně a rušivě................ No prostě, co vám budu povídat.. Super práce a scifíčko přesně podle mého gusta! ()

Reklama

Terva 

všechny recenze uživatele

CITÁT - V daleké budoucnosti nebo možná asi v dávné minulosti....... Trošku hodně mi vadí ta účelovost. Na začátku příběhu přiletí kapitán Harlock (S-OO 999) na nějakou nejmenovanou planetu. Přistane, nikdo neví proč, počká až na skálu vylezou čtyři pocestní, z nichž minimálně u dvou jsem vůbec nechápal, jak tam vylezli a pak tři z nich prostě zabije. Čtvrtého Yamu si jen tak nechá a to jen proto, že řekl slovo svoboda. Ti tři mrtví taky chtěli svobodu, ale bylo jim to hovno platný. A pak loď prostě odletí. No není to supr scénář? Všichni se tam chovaj jak diktátoři a melou o svobodě.CITÁT - Za svobodu?......... Nebít toho účelového začátku tak se Harlock a Yama prostě nesejdou. Tak nic, ten scénář je ta nelogickej až to bolí. Navíc je tu silně vidět vliv ala Star Wars, od chování, přes oblečení až po některé záběry. Perfektní kresba a povedená hudba. To je tak vše. Za dvě. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Jestli bych měl nějak popsat krátce tento film, tak slovy totální zmatek. Postavy se chvíli chovají tak, a za chvíli jinak, jednu chvíli bojují na jedné straně, za chvíli na druhé, a hlavně je otázkou, o co vlastně všem jde, protože jedni chrání něco, co vlastně neexistuje, druzí chtějí zničit něco, co vlastně neexistuje, a v celém širém vesmíru, kam ty rakety nadsvětelnou rychlostí létají lážo plážo, nenajdete jedinou (!) planetu, kde by rostly kytky, smutné smutné. Až z toho protřelý kosmický vlk a pirát zapláče, když pak květinku zhlédne. Celou dobu jsem čekal, oč vlastně půjde, ale že to bude tak hloupé a hloupě podané, to jsem skutečně nečekal. A ani ta animace nic moc, viděl jsem lepší. Logiku zde samozřejmě nehledat, skákání bez padáku z oběžné dráhy do nitra sopky na planetě je zde normální, stejně jako přežít soustředěnou energii neutronové hvězdy (aniž by bylo cokoliv vysvětleno), takže na tyto věci skutečně rezignovat. I tak však zbude řada další wtf momentů (jak naplánovali, aby tajný agent byl na předem neurčeném místě, kde piráti náhodně přistanou, aby se nechal najmout?). Raději si pusťte taky animované sci-fi Ostrov pokladů. ()

Zíza 

všechny recenze uživatele

Tak tomuhle se tedy říká vizuální žranice? Ok. Ano, animace byla krásná – v každé scéně jsem tu jeho loď obdivovala. Také mě překvapil Oguri Šun, nečekala jsem, že bude až tak dobrý. Miura mě sice na začátku trochu tahal za uši, ale poté jsem si na něj zvykla. Hudba padnoucí, líbezná, jen ED mi trochu přišel jako vhození do jiného světa. Ale jinak fajn. Co bylo ovšem slabší, byl příběh. Trochu to působilo jako slátanina, až jsem z toho dostala chuť se podívat na původní seriál, protože věřím tomu, že tam to bude dávat větší smysl a nebudou některé scény působit vysloveně násilně vedle těch ostatních. Celkově jsem si to ale užila. Obyčejný film se super animací (už jen jak se změnila vizáž Harlocka…). ()

Galerie (65)

Související novinky

Future Gate Sci-fi Film Festival

Future Gate Sci-fi Film Festival

25.02.2016

Festival sci-fi filmů Future Gate vstupuje letos do třetího ročníku, v průběhu března navštíví postupně Prahu (3. – 6. března 2016, Kino Bio Oko) i Brno (17. – 20. března 2016, Kino Art). Na obou… (více)

Reklama

Reklama