Reklama

Reklama

Paranormal Activity: Prokletí

  • USA Paranormal Activity: The Marked Ones (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Jesse (Andrew Jacobs) právě dostudoval střední školu a ocitl se na prahu typické prázdninové nudy. Během zoufalého hledání jakéhokoliv rozptýlení uslyší z větrací šachty podivný hluk z bytu o patro níž. S kamarádem „pošlou na průzkum" zapnutou videokameru, která zaznamená bizarní rituál. Z bizarního se stane děsivé, když obyvatelka onoho bytu náhle zemře a vzhledem k přítomnosti policistů na místě činu rozhodně ne přirozenou cestou. Zvědavost u kluků zvítězí nad pudem sebezáchovy a policejním páskám navzdory se rozhodnou sousedčin byt prohlédnout. Jako suvenýr si Jesse z expedice odnese podivné kousnutí, po kterém už jeho život nikdy nebude stejný jako předtím. Stejně jako životy těch, kteří se mu budou snažit pomoci. Podle režiséra Christophera Landona, který má na svědomí scénáře předchozích tří dílů, je toto volné pokračování jakýmsi bratrancem slavné hororové série. Do té doby fádní a nezajímavý osud hlavního hrdiny se vinou jeho zvědavosti nečekaně protne s tragickou historií postav předchozích dílů. Od tohoto protnutí vše půjde už jenom z kopce a na divácích bude, aby prudký nával filmového děsu přežili až do konce. (Cinemart)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (247)

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Z mého pohledu jednoznačně nejlepší Paranormal Activity, ačkoli jsem očekával naprostý opak. Docela dost do očí bije to nekonečné "nejdříve vše natočit a až poté bojovat o život". Kdyby měl film blíže k realitě, tak je samozřejmě o ničem, takže to berte jen jako moje bezvýznamné postěžování si. Příběh mohu snad poprvé v celé této sérii označit za zajímavý. Místy se mi dokonce po zádech proběhl mráz. Pravdou je, že těch míst nebylo mnoho. Vlastně téměř žádná. Několikrát jsem se lekl. Tedy alespoň do okamžiku, než jsem se naučil místa leknutí dokonale předvídat. Dokonce jsem se i několikrát zasmál. Nenudil jsem se vůbec. Tvůrcům se překvapivě podařilo získat si moji veškerou pozornost. Pokud se vám podaří u filmu absolutně nepřemýšlet nad tím, že takhle to ve skutečnosti vůbec nefunguje a co všechno byste v dané situaci udělali jinak, tak se vám filmu bude rovněž líbit. Já si dovolím zajít s hodnocením hodně vysoko. A doufám, že tohle nebyla jen světlá výjimka v sérii Paranormal Activity a následující díly budou rovněž za něco stát. ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Z mé strany je to stále ta samá písnička. Celý ten koncept found footage filmů se sice pořád dokola opakuje, nicméně na mě osobně to stále stačí a platí a já u každého dalšího snímku, zpracovaného touto formou, mám vždy pořádně naděláno v kaťatech, na mě to stále působí velice děsuplným účinkem, což splňuje svůj účel a já jsem tedy maximálně spokojený. A konkrétně celá ta série a mytologie kolem Paranormal Activity mě prostě pořád a pořád oslovuje, naplňuje a baví, ikdyž Prokletí je tedy přeci jen trochu jiné. A to především díky své první polovině, kdy spíš než o napínavou duchařinu jde o uvolněnou teen srandičku, která mě tedy také bavila, ale nemohu si pomoct, že to sem jaksi ne zcela patřilo, a pokud byl záměr autorů to tímto celé nějak oživit, tak tuto cestu tedy rozhodně nepovažuji za tu úplně nejšťastnější. Když už ale pak film zajede do klasických, osvědčených kolejí, už to šlape jak to má, takže v tu chvíli začíná vážně napínavá a dechberoucí podívaná, která mě už zas hodně bavila a děsila. Jinak velkým přínosem Prokletí je obsazení dvou hlavních rolí, kluci jsou sympaťáci a své postavy zahráli jak v první polovině vtipně, tak v té druhé věrohodně vyděšeně a já jim docela upřímně fandil, aby to nějak dali. Atmosféra se autorům též povedla navodit velmi působivá a funkční, takže já jsem nakonec i přes „odlišný“ úvod ve výsledku v celku spokojený, svůj účel, tedy vyvolat ve mně výrazné pocity napětí a strachu, film splnil, takže příznivcům found footage snímků mohu tento počin klidně doporučit, ostatním ale určitě ne, neboť nic nového, neobvyklého, či originálního tyto Activity vážně nepřinesly. ()

Reklama

Rodriguez odpad!

všechny recenze uživatele

Ať už proboha tohle točení FF jednou provždy skončí! Nic horšího už nemůže být! Vlastně může, tahle série, která už nemá absolutně o ničem vyprávět! Měla, o čarodějnicích a tím pádem se vracíme tam, kde to všechno začalo - Záhada Blair Witch! Už žádné další zbytečné pokračování téhle vybrakované série! 0% ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Scénárista Christopher Landon se tentokráte posadil na režisérskou stoličku a jal se pokračovat v Paranormálních aktivitách, které mě již mimochodem začínají připadat vlastně už jen normální, protože jsem se smířil s faktem, že Amerika je prostě posedlá a basta. Zpočátku, přestože stopáž je přímo ubíjející (viděl jsem 101 minutovou verzi), sledujeme vyšetřování nepodobné REC a zcela určitě se jedná o ty nejzvládnutější scény. Postupem času, kterak se dopředu začíná drát opět jakási posedlá sekta pro mě začíná být děj zcela o ničem. Tedy ne že by se do té doby jednalo o jakkoliv senzační film. Herci jsou fajn. Kamera v případě selhání jakékoliv elektroniky běží dál a závěrečná scéna nás prakticky vrací do událostí prvního filmu. Obdivuju scénaristickou odvahu jak stále děj zahušťují a moc se těším na slibovaný 20. díl, ve kterém se dozvím zase trošku více. 40% ()

golfoxovox1 

všechny recenze uživatele

Viděno na FF v Chotěboři v kině ve 24 hodin... => (Jinak by mi za návštěvu něco takového nestálo...) Každopádně horor to podle mě, stejně jako ostatní díly, není... A nebo na mě tento druh hororu prostě nefunguje... ;-) Jako komedie je to ale díl od dílu brilantnější... Nebudu soudit, jestli je to záměr... ;-) ()

Galerie (20)

Zajímavosti (10)

  • Katie Featherston (Katie) je jediná herečka, která se objevila ve všech dosavadních filmech série. (rafix)
  • V pokladnách severoamerických kin diváci nechali 32,5 milionu amerických dolarů, součet celosvětových tržeb pak dosáhl 90,9 mil. (NIRO)

Reklama

Reklama