Reklama

Reklama

Blair Witch: 20 let poté

  • USA Blair Witch (více)
Trailer 2

20 let po záhadném zmizení Heather Donahue a jejího filmového štábu v burkittsvillských lesích se její bratr vydává na místo činu. Spolu se skupinou přátel je odhodlaný zjistit, co se tenkrát skutečně stalo. Jenže jejich výprava od začátku nejde podle plánů. Atmosféra houstne, ve tmě někdo čeká a z lesa není podle všeho úniku... (Magic Box)

(více)

Videa (9)

Trailer 2

Recenze (265)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Na ochranu před blairskou čarodějnicí si prý máte stoupnout do kouta a zavřít oči. Za sequel zbytečný jak blinkry na jejím koštěti by si měl jít Wingard do kouta kleknout.. Což o to, kužel světla z baterky mířící do nočního lesa či zchátralého domu umí být v očekávání věcí příštích hrůzyplný, ale pokud jsou to desítky minut stereotypu obalené hysterickým ječením, dojdete k závěru, že stejně atraktivní jsou i záběry z inspekční kamery v kanalizaci. Po sedmnácti letech a tuctech podobných filmů už toto prostě z principu nemůže fungovat. Do toho úplně připitomělé jump scares a krajně nesympatická mládež, co je vybavená vysílačkami s GPS, různými typy kamer, dronem a snad i mobilní aplikací The Nearest Baba Jaga a přitom ani neumí postavit stan či orientovat se v přírodě pomocí marylandských mravenišť. Vždyť jim přejete konec rychlejc, než se řekne: „Kdopak mi tu loupá metamfetamin?“.. Omlouvám se, ale příště se raději podívám na Tony Blair Witch, found footage o náročném soužití bývalého britského premiéra s jeho panovačnou manželkou.. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Zhlédnuto z pouhé zvědavosti, aniž bych očekával byť jen průměrný filmový zážitek. A překvapení se opravdu nekonalo - partička nevýrazných a nepříliš sympatických lidí, nenápaditý scénář a epileptické cvičení s vyzoomovanou ruční kamerou. A naprosto mizivá tvůrčí invence a originalita, vlastně jen okamžik s vúdú loutkou (po něm jsem asi tak minutu uvažoval o třetí hvězdě), červík v noze a ještě plazení se tunýlky na konci, jinak jen bezostyšně obšlehnutá jednička, prostě parazitování na slavném předchůdci. Smutek pohledět. ()

Reklama

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

První Blair Witch byl docela zjevení a vlastně jeden z prvních, ne-li úplně první found footage horor. I tak to byl vlastně docela průměrnej a nezajímavej film a nejinak je tomu i tady. Jen je to o 17 let novější, ale je to nudné, nic tam pořádně není vidět, hodinu a půl tam kdosi s kamerou běhá v noci po lese a natáčí listoví stromů, do toho hystericky a řve a hučí do toho random různé wannabe děsivé zvuky. Finále je pak intenzivní, až jsem se zamýšlel nad zvednutím hodnocení, ale samotnej konec je slaboučký a o ničem. Prostě znova úplně to samé, jen snad ještě horší a bez jakýchkoli inovací. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Člověk by si řekl, že když uběhlo od první Blair Witch 17 let, tak film bude ve všech ohledech lepší a po pravdě příliš rozdílů najít nemohu. Ženské zde řvou snad ještě víc než kdysi, kamera je klasicky roztřepaná a nic nejde vidět, hodinu se víceméně jen konverzuje do prázdna a ve finále něco málo oproti prvnímu dílu ukážou, ale pořád to je nedostačující. Tyhle uřvané koniny, kde nejde nic vidět mě vůbec nerajcují. Nelíbilo se. 40% ()

Joker Punx 

všechny recenze uživatele

Blair Witch: 20 let poté - Po tolika letech další pokračování o Blairské čarodějnici co navazuje na první díl. Máme tady bráchu Heather - Co záhadně zmizela v prvním dílu. Bratr James a jeho parta kamarádů se opět vydávají na výpravu do lesů kde záhadně zmizela jeho sestra Heather a její dva kamarádi Josh a Mike. No a strašení čarodějnice může zase začít v plný parádě :D To už se pak jenom opakuje jako v prvním dílu, je to hodně podobný - Klasický voodoo figurky udělaný z větviček a klacků, hromádky kamenů u stanů, podivný děsivý zvuky z lesa a tak dále. No a konec stejnej jako v jedničce, nabíhání do domu fiktivního vraha Rustina Parra. Konec nejvíc psycho v tom baráku, víc akčnější než v jedničce. Zase je film udělanej jako Found Footage a kamera byla dobrá. Akce a napětí funguje v pohodě a konečně se tu objeví rozkošná čarodějnice :D No byla to pěkná zrůdička :D Atmosféru to má pořád děsivou ale tenhle díl už nemá tu šťávu jako ten první a s druhým dílem se to už vůbec nedá srovnávat, přesto je to pořád fajn horůrek na příjemnou noc. Tenhle díl mě pořád bavil. Neni to špatný. ()

Galerie (61)

Zajímavosti (9)

  • Počas natáčania mal filmový štáb zakázané používať slovné spojenie "Blair Witch". Dokonca ani v scenároch, ktoré casting čítal po prvýkrát, sa toto spojenie nenachádzalo. (Marceloo)

Související novinky

Záhada Blair Witch má pokračování

Záhada Blair Witch má pokračování

24.07.2016

Jestli jste se těšili na zářijový horor The Woods, ode dneška se na něj budete těšit ještě trochu víc - z nového filmu Adama Wingarda (The Guest) se totiž vyklubalo pokračování Záhady Blair Witch.… (více)

Reklama

Reklama