Reklama

Reklama

Grave Encounters

všechny plakáty
Trailer 2

Grave Encounters je název skupiny lovců duchů, kteří točí TV reality show o různých nevysvětlitelných jevech. Před natáčením v Collingwoodské psychiatrické léčebně jsou místními upozorňováni na podivné zvuky vycházející v noci z budovy. Během dne jim správce ukáže a popíše zvláštnosti, kterých si všiml během doby, kdy byla léčebna uzavřena. Příběh začíná tím, že se lovci duchů rozhodnou tuto záhadu vyřešit vlastními silami. Padne noc. Zpočátku se jim nemocniční bludiště nejeví ve tmě strašidelné, ale pak se začnou ozývat divné zvuky, budova začne ožívat a odkrývat návštěvníkům svá tajemství skrytá v minulosti. Film je natočen ve stylu hororu „Záhada Blair Witch" (Ravi)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (396)

juta 

všechny recenze uživatele

Komentář může obsahovat spoilery! Slušná jízda z Kanady. Velmi dobrý horor o duchách, který vás donutí přemýšlet a začnete soucítit s účastníky reality show, když cesta z psychiatrické léčebny je takřka nemožná. Postupné zvyšování intenzity paranormálních jevů je to co mám na podobných hororech rád. Když si představím, že bych tam byl, tak bych byl totálně pos*anej hnedka u scény s vlasy, který je jen slabý odvar toho co následovalo. Škoda toho dlouhého rozjezdu a závěru, jinak by to mohlo být i za plný počet. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Velká očekávání zůstala nenaplněna.Typicky nesnesitelný půlhodinový rozjezd s nesnesitelnou partičkou kreténů, kterým vévodí jejich vymaštěný šéfík.Tahle banda vleze do strašidelnýho baráku a začnou typicky jeden po druhym chcípat.Díky bohu to má pár dobrých lekaček a místy byla atmosféra opravdu skvělá, hlavně scénka s vlasy se mi moc líbila.Jinak ale těžký průměr, plný typických klišé scén, určitě hodně za očekáváním.55%. ()

Reklama

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Lhostejné tři hvězdy. První půlhodinka mě i přes svoji zbytečnost a nestrašidelnost dokázala bavit poměrně přesvědčivou nápodobou trapnosti televizních pořadů o nadpřirozenu. Druhá půlhodina mě bavila nejvíc - atmosféra nočního opuštěného blázince, náznaky nadpřirozena, handycam pomalu a ustrašeně putující po chodbách ... pěkné. Bohužel fakt, že "zajímavé noční" situace trvají po dobu celých dvou třetin filmu, trochu snižuje jejich účinek. Závěrečná půlhodinka už mi přišla taková monotónní, a to i přes pár poměrně nápaditých zjevení duchů. Na lacinou found footage duchařinu z Kanady je to fajn. Mnohem víc fajn, než jsem čekal. Ale současně mnohem míň fajn, než by bylo nutný, abych si na ten film po týdnu / měsíci / roce vzpomněl. ()

JASON_X odpad!

všechny recenze uživatele

Marja panno může tohle ještě vůbec někdo myslet vážně a necítit se při tom trapně? Aby diváka hned na úvod jakási šilhavá mluvící hlava vehementně ujišťovala, že to co nyní uvidí se skutečně stalo a že budou použity nesestříhané a opravdové záběry a... uááách (zívnutí), nudaaa... Jo, další FF, jak jinak. A oni se přitom ti ducholapci a ducholapka tolik tolik snažili, aby ten jejich filmový exkrement byl kúl a sexy a jánevímcoještě... A za kamerou opět degen, kterému řekli: "A musíš s tím křápem hlavně furt zoomovat a vrtět sem a tam, nestuj na jednom místě ale poskakuj a hejbej se a tak..." a degen tupě přikývne a dělá co se mu poručí... Jo a je to fakt děsivě strašidelný (pro autisty - to byla ironie). Pokud chcete naprosto promrhat ráno/večer/noc a hoďku třicet čumět na nějaký skákající obraz a hýbání se čehosi a na zmatené plkání a pobíhání a křičení atd., tak máte jedinečnou příležitost. Můj vzkaz tvůrcům: Mor a rány egyptský na vás, vy nudná nenápaditá amatérská hovada! ()

tibenskym 

všechny recenze uživatele

Grave Encounters veľmi rýchlo odsýpa a ani prvá tretina, kde sa nič nediaľo sa mi nezdala nudná, predsa len predstavenie miesta deja a postáv je už takým povinným rozbehom. Už po prvých minútach je jasné, že film nebude pojatý úplne vážne. Práve spomenutá prvá tretina je totálne sebaparodická - záhradník a médium nemali chybu. Druhá tretina mi prišla najlepšia, postavy behali po chodbách starého blázninca, sledovali na kamerách vytipované miesta, kde sa niekto v minulosti zabil, alebo sa tam podľa svedkov pohybovali predmety a podobne, atmosféra hustla a naberala na strašideľnosti, sem-tam sa zavreli dvere samé od seba posunulo sa kolečkové kreslo a už sa dalo tušiť, že sa niečo blíži, že sa niečo udeje. No a potom sa začalo diať. Nepáčilo sa mi však, že duchovia, alebo ich prejavy boli na mnohé rôzne spôsoby, čo mi vôbec nesedelo a potom návrat stratenej postavy tiež oničom a (opäť vtipný) koniec to zabil už úplne. Takže moje hodnotenie: 60-70% ()

Galerie (41)

Zajímavosti (9)

  • Matt White (Juan Riedinger) ve filmu uvádí, že nahrává celkem 10 statických kamer. Záběry se však objevují pouze ze 7. (jailon1)
  • Sanatorium, ve kterém se natáčelo, se objevilo také v 11. epizodě 2. řady seriálu Akta X (od r. 1993). (PfefferSalz)
  • Nemocnica vo filme sa taktiež objavila v 5. epizóde 1. série seriálu Supernatural (od r. 2005). (BoredKid)

Reklama

Reklama