Reklama

Reklama

Duben 1945. Zatímco se spojenecká armáda pokouší o finální ofenzívu na evropské frontě, ujímá se válečný veterán, armádní seržant Wardaddy (Brad Pitt), velení tanku Sherman a vydává se s jeho pětičlennou posádkou na vražednou misi v týlu nepřítele. Tváří v tvář přesile početní i palebné a v doprovodu naprostého zelenáče, který se v jejich četě souhrou okolností ocitl, je Wardaddy se svými muži nucen získat navzdory veškeré pravděpodobnosti štěstí na svou stranu a dovést do úspěšného konce své hrdinské pokusy zaútočit na samotné srdce nacistického Německa. (Falcon)

(více)

Videa (9)

Trailer 1

Recenze (1 549)

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Po dlouhé době výborný válečný film. Já těm tankům, dělům a bojům na filmovém plátně příliš neholduji, častěji vyhledávám spíše dramatické příběhy z druhé světové války, než akci na bitevním poli. Fury si mě ale dovedl získat. Brad Pitt opravdu zraje jako víno, čím starší je, tím raději ho mám (a to jsem jej kdysi nesnášela.) Silný film. ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Prďácký akčňák o amerických tankistoch kosiacich esesákov vo World War 2 Nemecku. Brad Pitt sa ako jediný z party v komornej chvilke umyje, ukáže svaly nabrané v LA Fitness, a ani po roku onanovania v železnom kokpite nepretiahne pohľadnu Nemku (ktorá by do toho šla). Pretože by to bolo neetické. Pointa filmu: Nie všetci esesáci boli zlí. Tu, a s vtipom, sa mali odohrávať tretí Expendables. ()

Reklama

Psema 

všechny recenze uživatele

Fajn závan staré školy, ve kterém špína, drť a krev nejsou jen slovy házenými do větru. Jen škoda, že Ayerovu zručnost za kamerou obklopuje ryze generický scenáristický produkt, který nepřináší absolutně nic nového a nikdy nevystřihne prvoligovou scénu, na kterou by se dalo opravdu vzpomínat. Skopčácký oběd k tomu má nejblíž. Škoda, že to jeho druhá půlka totálně zazdí. ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

„Tohle je válka! Už ji cítíš?“ Přiznám se, že jsem měl mnohem nižší očekávání, výsledek mě velmi mile překvapil. Atmosféra strachu, napětí, bojové scény, to vše s přívlastkem výborné. A dokonce jsem po většinu projekce neměl většího problému s uvěřitelností. Ta si šla pomalu zdřímnout od střetu na křižovatce (cca 25 minut před koncem) a vyloženě „vytuhla“ až s připlazením snipera (míjející ostrostřelec, nezničitelný Don, líné granáty, hodný protivník). A když si k tomu připočtu výtečnou pasáž s 2 Němkami, která ukazuje, že i v nebojových scénách film nepokulhává, rád mu slušné 4* přiklepnu. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Není to v žádném ohledu vyloženě špatné, ale mohlo to být o tolik lepší, kdyby se to dokázalo rozhodnout, zda to chce být nekompromisní špinavou (proti)válečnou ukázkou hrůz a nesmyslnosti válečného bytí i bití se, tankové porno poplatné desítkám miliónů hráčů World of Tanks či stylizovanou akčňárnou "nás málo, jich mnógo", která je někde na pomezí Třístovky a sovětských propagandistických válečných snímků let padesátých. A aby té rozháranosti nebylo málo, tak to v polovině předěluje tarantinovská patnáctiminutovka, která působí jak nepoužitá scéna z Hanebných panchartů. A v každém z těch stylů to tu více tu méně funguje, ale dohromady to jako jeden celek neštymuje ani na chvíli. ()

Galerie (82)

Zajímavosti (81)

  • Několik záběrů poté, co Grady Travis (Jon Bernthal) vylije sklenici Normanovi (Logan Lerman) na hlavu, jsou jeho vlasy a obličej úplně suché. (Maulincio)
  • Podle scénáře byl Collier (Brad Pitt) závislý na hazardních hrách. (Gordy34)

Související novinky

David Ayer natočí akčňák se Stathamem

David Ayer natočí akčňák se Stathamem

07.05.2022

Poslední snímky režiséra Davida Ayera (Drsný časy, Králové ulice) nebyly přijímány vůbec dobře. Sypat se to začalo už Sabotáží z roku 2014, následovala komiksárna od DC Sebevražedný oddíl, který se… (více)

Miliardový podvod v Hollywoodu

Miliardový podvod v Hollywoodu

20.02.2022

Hollywood následuje skutečný život, který zase následuje Hollywood. Herec Zachary Horwitz, známý také jako Zach Avery, se v malé roli objevil třeba vedle Brada Pitta ve filmu Železná srdce. Nejspíš… (více)

Shia LaBeouf si zahraje svého otce

Shia LaBeouf si zahraje svého otce

19.03.2018

Hvězda Transformerů si v posledních letech užila spoustu průšvihů, zároveň však opakovaně dokázala, že před kamerou pořád umí. Ať už se podíváte na válečný akčňák Železná srdce, nezávislák American… (více)

Comicsoví kriminálníci od Ayera

Comicsoví kriminálníci od Ayera

21.09.2014

Režisér David Ayer se doteď soustředil na policejní thrillery. Letos ale tenhle žánr výjimečně opouští, a po Drsných časech, Street Kings, Patrole a Sabotage uvidíme jeho tankový akčňák Železná srdce… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno