Reklama

Reklama

Duben 1945. Zatímco se spojenecká armáda pokouší o finální ofenzívu na evropské frontě, ujímá se válečný veterán, armádní seržant Wardaddy (Brad Pitt), velení tanku Sherman a vydává se s jeho pětičlennou posádkou na vražednou misi v týlu nepřítele. Tváří v tvář přesile početní i palebné a v doprovodu naprostého zelenáče, který se v jejich četě souhrou okolností ocitl, je Wardaddy se svými muži nucen získat navzdory veškeré pravděpodobnosti štěstí na svou stranu a dovést do úspěšného konce své hrdinské pokusy zaútočit na samotné srdce nacistického Německa. (Falcon)

(více)

Videa (9)

Trailer 2

Recenze (1 548)

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Po dlouhé době pořádný válečný film, který se nebojí ukázat trochu reálnější (čti odpornější) tvář války bez spousty rádostylizovaných záběrů s hromadou efektů. Chvílemi totiž Fury působí jako zfilmovaná verze World of tanks, což je velice příjemné. Nepamatuji film, v kterém by tank působil tak silnou aurou, jako zde. Divák si konečně dokáže představit, jaké to pro vojáky muselo být bojovat po boku (nebo spíše ve skrytu) technologické kolosu. Tanky ve Fury nejsou jako v Bitvě v Ardenách a jiných dávkovány po desítkách jako nadbytečný produkt válečné mašinérie, ale jsou jasným rozhodujícím faktorem v boji i v morálce. Škoda délky filmu a závěru, který v mých očích mohl být trochu ... nebudu spoilerovat. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Výtečná WW2 týmovka kde náš oblíbený "Aldo Raine" s tankem a svojí posádkou čistí SS v jejich vlastní vlasti a pozdní fázi boje na západní frontě. Proč jsem nadšený? Předně proto, že jde o nekompromisní zobrazení explicitního násilí a temna v rozbahněné rozbombardované krajině, doprovázené vulgaritou narušených vojáků, zkrátka obrázek bližší realitě. Opravdu moc se mi líbí jak umí Ayer podat drsnost, jak už letos(!) předtím v SABOTAGE, tak do určitě míry i v END OF WATCH, které se dočkalo dosud nejlepšího přijetí. FURY je na Hollywood až klenotem právě v tom, jak beznadějný a nesentimentální smrad války nám tu předkládá. Odlidštěný nepřítel bez tváře (tak jak byl myslím skutečně často vnímán), sychravo, zdecimovaná zem, přemítání Krista. Přesto dojde i na nejkrásnější emoce, silně byť nepatrně, v parádní scéně dobytí germánského městečka. Užil jsem si i herce, což bylo jasné už dle obsazení. Ale mám výtku - závěr byl prostě až příliš přitažený za vlasy a došlo i na takové ty typické hollywoodské neduhy, kterým se tento atypický film až do té doby hezky vyhýbal. Každopádně... potlesk. ()

Reklama

novoten 

všechny recenze uživatele

Snaha o to, aby se Tanková patrola stala živoucím pomníkem pro vojáky druhé světové, sice slibuje hodně, ale dostává na frak ve chvíli, kdy se Ayerovi začnou mlátit žánry mezi sebou. Uvěřil bych jak neporazitelné posádce Fúrie, tak slzám při opilých doznáních, ale jakmile se tyhle nálady potkávají a pravidelně střídají, je konec. A je to škoda, protože Pitt i Lerman dokážou bez mrknutí oka rozehrát každou sebemenší vedlejší linku až na samou hranu. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Big Bear, Thomassi, Malarkey, jirijost, Georgex, Paxxx.cz, Volodimir2, Rambo 159, Petoss1, Hanna...to je výber mojich obľúbených užívateľov, ktorí majú radi filmy všeobecne, ale vo vojnovom žánri sa cítia rovnako ako ja zvlášť doma. Ak niekto z nich film štedro ohodnotil, tak prevažne z lásky k vojnovému žánru, ale určite nikto z nich nie je ani slepý ani blbý...Partia v tanku sa zišla parádna , B. Pitt je skvelý, scéna za stolom v nemeckom byte výborná, rovnako ako tanková prestrelka s nemeckým tigrom. To, čo sa nám tvorcovia snažia nakukať v závere však hraničí so zdravým rozumom. Keď v jednej z úvodných scén dokáže 14 ročný nemčúrik odstaviť panzerfaustom tank, tu v závere to nedokáže hneď 300 po zuby ozbrojených Nemcov. Ach jej...Film sa mi až do tohto momentu veľmi páčil, ale záver to poriadne zabil... Prečo Nemcov nemohlo byť 20-30? Prečo rovno 300? Schválne, koľko panzerfaustov ste napočítali? Ja, počas pochodu tej armády asi 7 kusov, potom boli otvorené 2 drevené bedne po 4 kusy, to je min. 15 kusov! B. Pitt si to pálil z guľometu jedna radosť, no v reálnom boji by to nebolo dlhšie ako 5 sekúnd...Film má dobrú atmosféru, akčné scény, je správne vojnovo "špinavý" a ten nešťastný záver beriem z veľkou rezervou z dôvodu, ktorý som opísal v úvode. ----- Blbci nie sme a to ani nemusíte mať špeciálne radi vojnový žáner, aby vám došlo, že záver je až rozprávkovo nereálny. O to viac, že sedia v tanku, ktorý bol nemeckej armáde skôr na smiech...70%. ()

Zíza 

všechny recenze uživatele

Jistě, je to strašně hrdinské, ale z hlediska použité špíny, bahna a hudby hoši odvedli dobrou práci. Navíc mě překvapilo, jak herecky Shia dozrál. Není to špatný film, ale pokud máte za sebou již víc jak deset válečných filmů, neoslní vás to. I tak příjemné pokoukání, s vtipnými i silnými scénami (jsme ve válce, tam prostě takové scény být musí). To všechno má ale jedno velké ale, které se neobejde bez SPOILERU. to tam vážně museli šoupnout usměvavého nácka, kterému právě zmasakrovali půlku jednotky a on si vlastně jen: "Hey, bro, you all were so cool I probably let you live. Ok? So, see ya" To jako vážně? Slabší 4* (aneb jak zaznělo - z milosti). ()

Galerie (82)

Zajímavosti (81)

  • Bible (Shia LaBeouf) používá jako osobní zbraň M1911. V závěrečné bitvě střílí že samopalu M1 Thompson. (Gordy34)
  • Collier (Brad Pitt) byl ve scénáři ještě brutálnější. Např. scéna, v níž je voják SS veden k výslechu, měla dopadnout trošku jinak: Collier vojáka zabil, ale MP s tím nic neudělali, protože na ně Gordo (Michael Peña) mířil samopalem. (Gordy34)
  • Ve filmu je vidět přejetá mrtvola německého vojáka. Tato scéna byla inspirována skutečnou fotografií. Dokládá to i svědectví francouzského vojáka z 501. pluku, který dosvědčil, že mrtvé zploštělé tělo nechali Američané na volném prostranství. (Jimmy15)

Související novinky

David Ayer natočí akčňák se Stathamem

David Ayer natočí akčňák se Stathamem

07.05.2022

Poslední snímky režiséra Davida Ayera (Drsný časy, Králové ulice) nebyly přijímány vůbec dobře. Sypat se to začalo už Sabotáží z roku 2014, následovala komiksárna od DC Sebevražedný oddíl, který se… (více)

Miliardový podvod v Hollywoodu

Miliardový podvod v Hollywoodu

20.02.2022

Hollywood následuje skutečný život, který zase následuje Hollywood. Herec Zachary Horwitz, známý také jako Zach Avery, se v malé roli objevil třeba vedle Brada Pitta ve filmu Železná srdce. Nejspíš… (více)

Shia LaBeouf si zahraje svého otce

Shia LaBeouf si zahraje svého otce

19.03.2018

Hvězda Transformerů si v posledních letech užila spoustu průšvihů, zároveň však opakovaně dokázala, že před kamerou pořád umí. Ať už se podíváte na válečný akčňák Železná srdce, nezávislák American… (více)

Comicsoví kriminálníci od Ayera

Comicsoví kriminálníci od Ayera

21.09.2014

Režisér David Ayer se doteď soustředil na policejní thrillery. Letos ale tenhle žánr výjimečně opouští, a po Drsných časech, Street Kings, Patrole a Sabotage uvidíme jeho tankový akčňák Železná srdce… (více)

Reklama

Reklama