Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vyšetřování podezřelého z vražd tří taxikářů pokračuje. Důkazů přibývá. Ve stejné době je ale v tramvaji č. 17 nalezena zastřelená důchodkyně. Stala se další obětí taxivraha? Nebo po Praze běhá víc šílenců se zbraní v ruce? Tato možnost je pro policisty ve chvíli, kdy veřejnost i média prahnou po odpovědích, noční můrou. Zdá se, že v takové situaci pomůže už jenom zázrak. (Česká televize)

(více)

Recenze (48)

Pepi74 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Detektivka co se odehrává z 90% v kancelářích. Do toho ty utahaný šmyčce. Povinně si uděláme jednou za díl srandu ze Sršně. Taxivraha máme ale pořád to nikdo nechce uzavřít. Ale protože se to nedá natáhnout na hodinu tak tam přilepíme ještě případ se kterým by se nehlo kdyby se vrah nepřihlásil. Slabý dvě. ()

honajz 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Srdcovka už kvůli Modřanům, kde bydlím. Ale celkově opět scenáristicky propracovaný díl s dokonalými charakteristikami postav a s příběhem, který bych neváhal zařadit mezi mysteriozní. Jako schéma zavražděná věřící žena - archanděl Uriel - svatý obrázek Cyrila a Metoděje - v podstatě Boží pomsta, protože policajti byli zcela bezmocní, to se mi líbilo hodně. ()

Reklama

Enšpígl 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak případy nabíraj na obrátkách, už minulý díl byl výbornej, ale tohle bylo elitně topový. Čekal jsem, že budu řešit případ vraha taxikářů, ale tvůrcům to bylo málo a práskli tam ještě případ "tramavaj", kterej byl v celkovým pohledu neuvěřitelnej. Jestli se to takhle nějak vyřešilo a přitom Policie s tím případem na tom byla tak jak ukazuje tenhle díl, tak si asi budu jezdit do Karlína koukat pravidelně pod šutrák a možná budu mít prachy i na elektřinu a plyn. A ještě jedna věc hrozně se mě líbí jak se tady pracuje s postavama, to zákulisí je neuvěřitelně atraktivně podaný. ()

angel74 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Upřímně řečeno, jsem trochu v rozpacích z tolikeré chvály adresované tomuto dílu. Už jenom proto, že s případem sériového vraha taxikářů kriminalisté v podstatě téměř nehnuli, a i přesto byl vyřešen k jejich plné spokojenosti. No a pachatel vraždy v tramvaji se ve skutečnosti sice přišel udat sám, ale až o pár let později, avšak ne z důvodu, který je tu poněkud naivně prezentován. Měl zkrátka výčitky svědomí, jak už to tak někdy bývá. (65%) ()

quido_zidle 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tvůrci si nastavili laťku vysoko a díl od dílu se ji ještě snaží přelezt. Už to říkám po několikáté, ale konečně česká tvorba, která je UVĚŘITELNÁ bez přehrávání jak v divadle, trapných "vtipů", nelogičností, bez prázdných dialogů jakoby zhulených postav (a bez Langmajera :-). Výborně graduje postava Korejse a na Kozáka doléhá tíha odpovědnosti a velení. Absolutorium si zaslouží casting pro vedlejší role a jejich vedení! Třeba ten tramvajový vrah byl za mě geniální! Jediné co mi "vadilo" byla tentokrát hudba (někdy přebíjela děj) a Remundová jako karikatura na státního zástupce (ta ne jen tentokrát). Ale i tak s přehledem za 5:-) ()

Galerie (22)

Zajímavosti (6)

  • V díle zazní pojmenování „basman“, což znamená „muž v base“, tedy ve vězení. (sator)
  • V epizodě hrají sami sebe reální novináři, a to ve scéně s tiskovou konferencí. Dotaz na vedení policie vznáší tehdejší zpravodajka ČTK Tereza Palečková. Šot na kameru vzápětí natáčí tehdejší zpravodaj České televize Milan Brunclík. (fallrock)

Reklama

Reklama