Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pětadvacetiletý spisovatel a režisér Justin Kerrigan na základě své vlastní zkušenosti natočil film, který nepostrádá humor, svěžest a bezstarostnost mládí. Film se odehrává během jednoho víkendu. Hlavními hrdiny hudebního filmového příběhu je parta šesti kamarádů (tří chlapců, tří dívek), která má před sebou vidinu zábavného a vzrušujícího tanečního víkendu na velkolepé taneční party - po ubíjejícím pracovním týdnu. Film začíná pátečním odpolednem, kdy se kamarádi ve spěchu připravují na velkou taneční událost, a končí nedělní kocovinou, kdy se všichni po skvělém víkendu rozcházejí. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (254)

honajz2 

všechny recenze uživatele

Drogy neberu, ani jsem je nikdy nebral a ani mě to neláká, dokonce ani nehulím, takže cílovka rozhodně nejsem. Byť tu taneční muziku mám moc rád, tak tenhle životní styl mi taky nic neříká. Jestli s tím fanoušci tohohle filmu mají problém, že nemám právo to hodnotit, ať dál můj komentář nečtou (pokud ho teda nějací budou vůbec číst). Celý ten film je o lidech, pro které je smyslem života se o víkendu totálně odrovnat, uniknout tak z nepříjemné reality, ve které stejně dělají totální hovno a jedině o tom víkendu se můžou ožrat, zašukat a zfetovat. Jelikož k tomuhle mám dost daleko, byl to pro mě celkem zajímavý vhled do tohohle stylu života, který ale nemoralizuje a přistupuje k tomu všemu strašně uvolněně. Neberte to ale ve zlém - je to aspoň změna po všech těch podobných filmech, které se snaží být strašně vážné. Každopádně protože nejsem cílovka, tak mi ten film nic nedal a abych ho považoval za komedii, tak bych se před ním musel zhulit, abych se smál tomu, co tam říkali, protože mi to absolutně nepřipadalo jakkoli vtipné. Ale abych jenom nehanil, jednou jsem se zasmál nahlas a asi čtyřikrát se pousmál, hlavně teda v první půl hodině, která se mi překvapivě celkem líbila. Postavy jsou představeny dokonale, k pár vtipným situacím dojde, pohoda. Soundtrack je taky v pohodě, akorát tam té hudby mohlo být víc (třeba bych pak i dokonce řekl, že se mi to líbilo, jako se mi to stalo u Groove), kameru to má naprosto úžasnou a sestříhané je to taky skvěle, postavy se dají a Koopa jsem si dokonce oblíbil, ale po té půl hodině už mě to začalo nudit a kromě jedné scény už mě tam ani nic nepobavilo. Ale tak film sám o sobě to byl zajímavý, to jo, akorát bych si ho už znova nepustil. 3* ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Justin Kerrigan .. Fuck off you cunt. __ Špičkové, chytré, zábavné, pravdivé. Srdcovka. __ Pro „zasvěcené clubbery,“ ale i spousty dalších prozíravých, kteří vidí hloubku tohoto jedinečného snímku, je Human Traffic geniální kult a klasika.. Jelikož k nim už spoustu let patřím, nemohu jinak, protože mě „oslovuje“ téměř každá scéna. Režisérova generační výpověď je výborná, protože prostě věděl CO točí, neboť si vším sám prošel! Film je velice realistický a proložený dokonalou hudbou a ty nezapomenutelné dialogy nad hromádkou kokainu nebo o Star Wars jsou prostě třešnička na lahodném dortu. Také ty hlášky stojí za to, za všechny snad jen: „realito, jsi to ty?“ Někdy prostě trochu lituji, že život tak rychle letí a tyhle „bezstarostné jízdy“ už možná nezažiji.. A rozhodně bych tento film nesrovnával, jako to někteří chybně dělají, s Trainspotting - ten je taktéž excelentní výpovědí, ale o úplně jiném odvětví „zábavy.“ ___ Kdo neví, nepochopí !! __ 100%. ()

Reklama

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Nakoľko veľa užívateľov film porovnáva s Trainspotting, prevláda u mňa sklamanie. Jeho parametre nedosahuje ani zďaleka. Na rozdiel od spomínanej kultovky v Human Traffic chýba poriadna nosná línia. Všetko sa tu točí okolo blbých dialógov, často zbytočne vulgárnych, užívaní drog a tancovaní na nekonečných diskotékach. Samozrejmosťou je obsadenie typických britských držiek, čiže žiadny festival spanilosti sa nekoná. Humor zabral len v určitých chvíľach a tak jediným zapamätateľným momentom ostáva originálne zaspievanie britskej hymny. ()

kozina 

všechny recenze uživatele

Nice one bruvaaaa!! The milkybars are on me!!! The weekend has landed. All that exists now is clubs, drugs, pubs and parties. I've got 48 hours off from the world, man. I'm gonna blow steam out my head like a screaming kettle, I'm gonna talk cod shit to strangers all night, I'm gonna lose the plot on the dancefloor. The free radicals inside me are freakin', man! Tonight I'm Jip Travolta, I'm Peter Popper, I'm going to never-never land with my chosen family, man. ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

Při nové projekci po letech jsem se neubránil strašnému zklamání - kdysi jsem ten film zbožňoval, ale dnes mě už tak nudí, že ho téměř nejsem schopen dokoukat. Ve své době to byl asi kult, ale dnes mi přijde, že ten film beznadějně zastaral a už se na něj v podstatě zapomnělo (částečně snad i proto, že se "krčí ve stínu" slavnějších feťáckých filmů z té doby; těch drog zde navíc relativně ani tolik není). A co je nejhorší, nepřijde mi to ani moc jako komedie - vtipných scén je tam podle mě jak šafránu, a většinu času člověk prostě jen sleduje partičku nějakých mladých lidí neurčitého věku, která se nekonečně dlouho připravuje na jakousi party, na které člověk čeká, že se to konečně rozjede, ale v tu chvíli už právě nuda dosahuje svého vrcholu a nastupuje chuť to vypnout. Retromaniakům myšlenkově zaseklým v devadesátkách by se to asi mělo líbit, ale osobně na mě ten film v roce 2017 působí dojmem strašné zbytečnosti a moc nechápu, proč by se na něj dnes měl ještě někdo dívat. Ani ten sountrack už mě nebaví - za mě prostě všechno špatně. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (5)

  • Když Jip (John Simm) telefonuje v kanceláři manažera klubu, je vidět v záběru na stole zavěšený telefon. (Fenk)
  • Slovo "fuck" ve filmu zazní 174krát, což je 1,74krát za 1 minutu. (Dixxx)
  • Malé cameo má ve filmu i legendární pašerák marihuany Howard Marx. Objevuje se jako postava s kázáním o "špekové politice". (Terva)

Reklama

Reklama