Reklama

Reklama

Vzpomínky na budoucnost

  • Západní Německo Erinnerungen an die Zukunft (více)
Dokumentární / Sci-Fi / Mysteriózní
Západní Německo, 1970, 92 min

Režie:

Harald Reinl

Předloha:

Erich von Däniken (kniha)

Kamera:

Ernst Wild

Hudba:

Peter Thomas

Obsahy(1)

Filmový vědecko-fantastický dokument vznikl podle napsaného bestselleru od Ericha von Dänikena, který hledá důkazy o mimozemských bytostech na všech kontinentech a také se snaží hledat stopy jiných forem života. Opírá se především o různé tajemné a záhadné nálezy dávno zaniklých civilizací a božstev. Zkoumá staré architektury a srovnává texty z Bible či jiné starověké textové odkazy místních legend. Podle Dänikenovy teorie na naší planetě v minulosti přistáli vyslanci z cizích hvězdných soustav. Děj se prolíná křížem krážem celým světem a pátrá po dosud nevysvětlitelných jevech a záhadách lidstva. (tahit)

(více)

Recenze (73)

Slasher 

všechny recenze uživatele

Volná prezentace neuvěřitelných pozůstatků a záhad ze starých civilizací křížem krážem planetou, s náznaky všemožných zábavných šíleností typu návštěvníci z kosmu, atomový výbuch v Gomoře, elektrická Archa úmluvy, kamenní obři na vzdálených ostrovech, neskutečná stavební síla tisíce let před Kristem a několik dalších... Dokument je příjemně retro, úsměvný a ač sci-fi scénáře beru hodně s rezervou (baví mě je ale poslouchat), i tak vzbouzí obdiv k éře lidstva, které rádi vnímáme za zaostalé, přičemž ho následovala dlouhá doba temna, dodnes žasneme a nechápeme jeho výdobytky. A ve světě, kde dává všechno nudně smysl, máme díky němu skvělý neznámý :) ()

liquido26 

všechny recenze uživatele

Pro mě tohle bylo první setkání s Danikenem a jeho teoriemi a jsem z toho docela nadšenej. Všechno to do sebe tak krásně a logicky zapadá, člověka při tom začnou napadat taky vlastní možný teorie (např. při výkladu biblických příběhů atd.). No prostě zajímavý. I když všechno nemusí být stoprocentní pravda tak, jak je to tady prezentováno, určitě to za zhlédnutí a následné zamyšlení stojí. Jediný, co bych možná vytknul je přehšel faktů ve strašně rychlém sledu. Pro mě jakožto totálního laika na tuto tématiku to bylo místy trochu těžké na pobrání a urovnání si to v hlavě, ale to bude určitě při příštím zhlédnutí lepší :-) ()

Reklama

corona 

všechny recenze uživatele

Tak Detektor sa Vám nepáčil a Däniken ano?? Ja si na rozdiel o neho a väčšiny tu hodnotiacich myslím, že naši predkovia z rannej doby dejinnej neboli ako tupé stádo, ktoré všetko museli naučiť láskaví mimozemštania, ale že boli rozumní, zruční a vynaliezaví, sami postavili stavby, nad ktorými sa nám tají dych, a na všetko čo teraz my berieme ako samozrejmosť prišli vlastnou šikovnosťou. Astronómiu a nebeskú mechaniku určite ovládali viac ako 95 % dnešnej populácie (žiaľ). Ani ja si nemyslím, že všetko bolo tak ako vysvetľuje oficiálna veda, tiež neverím že všetky tie predmety, ktorých účel archeológovia nevedia vysvetliť, boli magické a náboženské artefakty. Däniken bol viac ráz usvedčený z klamstva, prekrucovania faktov a dokonca sám priznal aj niekoľko podvrhov, takže akokoľvek úžasne znejú jeho teórie (keď som mala 15, tak som mu verila), nemôžem hodnotiť inak. ()

noriaki 

všechny recenze uživatele

Zmatený a lehce povrchní dokumentární film o slavné knize Ericha von Dänikena mě moc neoslovil. Vůbec nereflektuje vnitřní soudržnost knihy, naopak vrší jednu zajímavost na druhou, bez ladu a skladu. Aniž bych chtěl rozhodovat jestli má pan spisovatel ve svých teoriích pravdu, pokud bych měl soudit jen podle argumentů předložených ve snímku, tak bych jeho představy okamžitě odmítl. A to přesto že vydedukoval konkrétní rok kdy se ona bájná návštěva mimozemských bohů odehrála. Přesný den neuvedl, ale stejně, je to pašák. Malé plus dávám za zajímavou hudbu, která mi, možná i díky osobě pana režiséra, připomněla Vinetoua. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Von Dänikanovi sa musí nechať, že dokázal opantať svoje publikum kvázi odborným výkladom starovekých mayských a všakovakých indiánskych kresieb, predmetov a stavieb. Veď je predsa nad slnko jasnejšie, že nikto iný, ako mimozemšťania, za tým stáť nemôžu. Ja som kedysi tento dokument tiež celkom žral (musel som ho pozerať s mamou), ale neveril som mu ani v rannej mladosti. Asi mal tú demagógiu viac prepracovať. ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama