Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Letní komedie Zdeňka Trošky je úsměvným obrázkem ze života v současné vesnici, která s nadhledem a komediální nadsázkou, tak trochu v duchu Slunce, seno, sleduje kupící se nedorozumění a souhry náhod, které pořádně zamotají hlavu její obyvatelům. V příběhu nechybí láska, žárlivost, závist, intriky a zejména vtipné okamžiky, v nichž se někteří i najdou. Příběh začíná tam, kde první díl skončil: drbna Horáčková vybíhá z domu naproti mladým hokejistům, kteří přijeli navštívit svého dobrého kamaráda a spoluhráče na nedalekou chalupu, aby tu aspoň pár dní trénovali i odpočívali. Horáčkovou okamžitě napadne pozvat svou vnučku, šikovně ji narafičit sportovcům do cesty – třeba se jí nějaký všimne a holka udělá terno. Nevydrží a pochlubí se svým nápadem ostatním babkám. Zápletka se dále točí okolo pomsty Horáčkové starostovi Stehlíkovi, kvůli kterému musela opustit místo tajemnice na místním úřadě..... do vesnice přichází kontrolor z „kraje" a netuší, co tu na něj čeká, co všechno bude muset řešit a právě díky tomu se odehrává spousta humorných situací... A nad tím vší bdí mladý farář s trochu netradičním a dvojsmyslným jménem... (Falcon)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (413)

TominoLa 

všechny recenze uživatele

Kdybych to nemusel promítat tak bych na to nešel ani kdyby mi to vstupné někdo zaplatil. Takhle jsem to zkusil a nakonec jsem se s tim popral lépe než s prvním dílem a proto nebudu tak kritický. Jak se, ale říká nevstoupíš 2 krát do stejné řeky. A to vykrádání Slunce, sena je vidět skoro v každé scéně. Bohužel skoro plnému kinu to vůbec nevadilo a náramně se bavilo. Asi většina fanoušku Zdeňka Trošky tu není registrováno, nebo to nechápu. :) ()

Johny_fork odpad!

všechny recenze uživatele

V prvních Babovřeskách se Zdeněk Troška, když už nic víc, alespoň snažil udržet nějakou dějovou linii. Druhý díl už se ani nedá nazývat slovem film. Je to spíš téměř dvouhodinový teleshoping zkombinovaný s nejzoufalejšími pokusy o humor, jaké jsem za poslední roky viděl. Člověk se opravdu musí stydět za ten milion nadšených diváků, kteří si do kina dobrovolně přišli udělat lobotomii. ()

Reklama

Prometheus69 

všechny recenze uživatele

O trochu slabsi nez prvni dil, ale pro zmenu jsem se trochu vic zasmal... vedlejsak z hokeisty dost zbytecnej, ale babky naopak dost pobavily.. jen jsem cekal spis neco v tom stylu ze prave babky budou chtit hrat hokej... Ano, trošku sileny napad, ale na Trošku... ani moc ne. :D Takze je ten plagat/ cover ponekud zavadejici. Troska je proste takovy cesky Uwe Boll. At natoci cokoliv... dobry nebo spatny. Natocil to on tak je to automaticky sracka uz z principu nejspis. Chybelo mi tam hodne nejake to prekvapeni, jako treba vybuch plynu, kule do kuli a podobne. Tedy az na ty zeleny kolacky a minove pole, zadna velka slava... Na pokracovani jsem popravde cekal trochu vic. Ale i tak to nebylo zli.. plus jednu hvezdu za to jak ve finale farnik vyjebal z velebnickem. To se povedlo B)Takze tri hvezdy dam... snad to bude to tretice lepsi. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Poměrně slušně natočená i napsaná letní komedie - nic víc, nic míň. Neherci hrají přiměřeně, příliš to neruší, herci hrají jednoduchý standard pro zábavu. Všem je jasné, že netočí veleumění, ale příběh pro pobavení. Je zde několik dobrých frků (včetně "to je naše planeta" nebo "víš jak tam dneska mají drahé lístky, a zítra ještě dražší?". i minové pole či bába na mopedu pobavily), příběhy se vzájemně prolínají, napětí nijak drastické, záměny a omyly v rámci oddechového příběhu. V průběhu filmu si nelze nevšimnout odkazů na mnoho českých pohádek v dialozích nebo scénách (včetně vypíchnutého Dnes za peníze-zítra zadarmo), některé scény a zápletky sem připutovaly ze Slunce, seno (jen místo Jiráskové ráno "zpívá" kohout, no), a naváží se to - podle mne zcela spravedlivě - do zkostnatělého myšlení církevních prelátů, kteří si debužírují daleko víc, než je ve filmu ukázané, a jsou od obyčejných lidí daleko víc, než byl jistý Ježíš. Takže za mne mírně nad průměr pohodovka, kterou si rád někdy zas po čase pustím a v klidu se zasměju. ()

FilMiki 

všechny recenze uživatele

Byla jsem na tom, protože jsem film promítala, to na úvod, abych si nezkazila na csfd profil;)) - ovšem na to, že jsem čekala něco, co nepůjde ani přetrpět, jsem byla "mile překvapená". Jasně, je to kokotina jak Brno, ale přetrpět se to dalo. V kinech se občas najdou o hodně větší s....y, než bylo toto. Přesto trojku raději odpromítám vzdáleně;) ()

Galerie (25)

Zajímavosti (10)

  • Štáb byl s herci a režisérem po dobu povodní uvězněni v Netolicích. (TheStitch630)
  • Filmový kostel nestál ani v Žabovřeskách, ani v Holašovicích. Stojí v Pištíně nedaleko Zlivu. Natáčeny byly pouze exteriéry, interiéry kostela byly natáčeny jinde. Pištínský farář měl ve filmu dostat roli faráře, ale jelikož se měl jmenovat Vylízal, ve filmu se neobjevil a filmovému štábu nepovolil vstup do kostela. (TuristikaJi)
  • Ve chvíli, kdy si starosta Stehlík (Pavel Kikinčuk) prohlíží zprávu o zpronevěření peněz na webu EuroZprávy.cz, je vidět, že ve skutečnosti není na zpravodajském serveru, ale dle rámu pouze v Prohlížeči obrázků a faxů. (David7)

Reklama

Reklama