Reklama

Reklama

Žena v kleci

  • Dánsko Kvinden i buret (více)
Trailer 1

Po tragické přestřelce, při níž jeden z jeho kolegů přišel o život a další ochrnul, je komisař Carl Mørck přeložen do sklepní kanceláře nově zřízeného Oddělení Q, jež má za úkol protřídit nedořešené a odložené případy a jehož jedinými zaměstnanci jsou komisař Mørck a jeho nový asistent Assad. Stačí jediný den a paličatý komisař se přes výslovný zákaz střemhlav vrhá do řešení případu Merete Lynggaardové, populární političky, která před pěti lety záhadně zmizela při plavbě na trajektu. Jediným svědkem je její duševně nemocný bratr, který byl po události nalezen v podpalubí. Případ byl uzavřen jako jednoznačná sebevražda. Dvojici vyšetřovatelů se však takové vysvětlení nezdá a vydávají se na cestu, která je zavede hluboko do podsvětí plného násilí a zášti, jež se skrývá za kultivovanou tváří Skandinávie. Strhující dánský thriller z pera scénáristy filmového hitu Muži, kteří nenávidí ženy je prvním dílem filmové série o Oddělení Q podle bestsellerů Jussiho Adlera-Olsena. (Aerofilms)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (449)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Film, který díky vysvětlujícím flashbackům ztrácí na napětí a atmosféře nepostrádá pár tvrddších scén, hlavně stomatologistickou vložku ocení i nejmenší zoubeček v naší puse, disponuje kvalitním hereckým výkonem všech podstatných herců jejichž postavy jsou bohužel krapet odfláklý, vyjma asistenta Assada, jehož minolst by mě docela zajímala, na druhou stranu fakt, že byl asistent zrovna náhodou muslim na mně nepůsobil přirozeně. Na jednu koukačku je film naprosto v pohodě, ale na nějaký nadšenecký repete to nevidím. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Detektiv Nesbøva (čtěte zasmušilého) typu a jedna v podstatě triviální krimi zápletka, jenž flashbacky a žánrovými klišé zbytečně ztrácí na intenzitě. Taková lepší televizní inscenace, která neurazí, nenadchne a spolehlivě oddálí návštěvu dentisty.. Existuje vůbec nějaký skandinávský vyšetřovatel, co by si do inzerátu mohl napsat: usměvavý abstinent, nekuřák, bez traumat..? Může za to počasí? Dlouhé noci? Chuť několikanásobné destilace? Nebo snad Raymond Chandler? ()

Reklama

misterz 

všechny recenze uživatele

Tak dvojka Carl-Assad zafungovala a celkom sa mi ich spolupráca pozdávala. Ďalšia severská perlička, tentokrát z chladného Dánska. Zvláštne, pretože aj keď je vlastne motív vraha jasný takmer od začiatku, dejová linka sa rozvinula do pútavého príbehu a výbornej krimi zápletky s inteligenciou. Zároveň sa snímku podarilo úspešne ponoriť psycho sondu do duše nešťastného človeka, ktorý v zlomku sekundy prišiel o všetko, o celý svoj svet. Nie vlastnou vinou tak prekročil prah pekla, z ktorého sa už nevedel dostať späť. Veľmi dobrý krimi thriller. 75/100 ()

marhoul 

všechny recenze uživatele

První ze série Oddělení Q, které mě prostě baví. Dánská krimi patří k tomu nejzajímavějšímu, co je v žánru severských napínáků k mání. Mimochodem, nedivím se, že bývají tyto přetáčeny hollywoodskými supy. Však co mě převelice těší, nikdy takováto vykrádačka nepředčila originál (viz. Zločin nebo Milénium). Pokud se někdo pustí i do prznění Oddělení Q, opět u skalních evropských fandů narazí. Ústřední dvojice detektivů je natolik autentická, že ji, z profláknutých Amíků, nepřeválcuje asi nikdo a atmosféra, kterou do filmů umí vložit Dánové, ta se kvalitně obšlehnout nedá.. :) ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Spoilery! Kvalitní severské krimi o jednom chlapci, kterému jedna rozverná dívka nechtíc připravila nehezkou budoucnost, a tak se ji po letech rozhodl odvděčit. Zpočátku mi vadily časté časové skoky. Chvílemi jsem se obával, že tvůrci nechtíc skočí do jiného filmu. Jakmile jsem se v ději zorientoval, tak jsem byl spokojen. K lepšímu vyznění mi chyběl nějaký šokující moment, či alespoň nějaký prvek, pro který by mi měl snímek potenciál utkvět v paměti. Takhle se snímek plaví pouze ve vodách lehkého nadprůměru. Milovníky daného žánru snímek zajisté potěší. Ostatní diváky asi příliš nenadchne. Viděno v rámci Filmové výzvy 2017. Film mi vybral uživatel kulyk. ()

Galerie (45)

Zajímavosti (9)

  • Oddělení Q získalo název podle volebního označení Strany Dánska, která se o jeho vznik zasloužila v rámci prosazování policejní politiky. (PenelopaW)
  • Ve filmu se objeví i zmínky, které se vážou k České republice. Jednak je při scéně v trajektu dobře patrné auto značky Škoda, a také komisař Mørck (Nikolaj Lie Kaas) vypije v baru několik piv, kde mj. dostane na výběr i české. (Cheeter)

Související novinky

Dánové rozjeli filmové série

Dánové rozjeli filmové série

21.12.2014

Dánská kinematografie platí za velmi kvalitní a úspěšně se prosazuje i v zahraničí. V poslední době se tamní produkce zaměřila i na adaptace domácích úspěšných knižních sérií do filmový podob. Zatím… (více)

Reklama

Reklama